Разбиране на Пилатес като цялостна система

Били ли сте пилатес? Ако е така, какъв вид? Беше ли тя групова класа ? Направи ли изцяло мат, реформатор или някакъв друг апарат? Въпреки че Пилатес е навсякъде тези дни, много от частите са изчезнали. И ако не сте направили всичко това и сте го направили в внимателно изработена тренировка, вие пропускате най-важния идентификационен елемент на метода: идеята и практиката на пилатес като цялостна система .

Пилатес системата

Системата се определя като отделни единици, които работят заедно, или организирана схема или метод. В правилния пилатски урок това означава, че отделните части на тренировката са определени. Тези части трябва да работят заедно по организиран начин за постигане на конкретни цели. Тези минимални стандарти, независимо от вида или марката на пилате, които ви харесват, диктуват, че всяко обучение по пилатес качество включва тези елементи.

Как изглежда? Вашият пълен формат за тренировка за Пилатес включва мат, реформатор и обикновено две допълнителни екипировки, избрани от Вашия инструктор по време на вашата тренировка, за да подобрите, засилите и да се справите с уникалните предизвикателства на тялото. Има три вида пилатски столове, три вида пилатес бъчви, голяма маса, известна като Cadillac, pedi-poles и много други, от които можете да избирате, за да задоволите пълната пилатес тренировка.

Взети заедно, всеки апарат подобрява работата на всеки друг апарат в елегантна и мощна система.

Получавате по-силен и по-добър при всяко упражнение по-бързо, отколкото бихте могли да постигнете, като се ограничите само до едно пилатеско устройство.

Трябва да използвате мат

Треньорите за тежести ще ви кажат, че с добра форма и прогресии изобщо не се нуждаете от подпори. Джо Пилатес разбира стойността на тренировката за телесно тегло.

Използвайки само позиции и лостове, можете да използвате гравитацията, за да тренирате цялото си тяло.

Класическият пилатес мат отнема тялото ви през всички равнини на движение и адресира всяка връзка. Системата използва както сложни, така и прости движения и повторение, за да постигне цялостно обучение на тялото. Дори преходите са гладки и безпроблемни, което означава, че намерението на оригиналната работа никога не е имало за цел да ви даде почивка. Цялата рутина функционира като тренировка по танци или бойни изкуства, която не спира, докато не свърши. Тя е мека и ефективна и се потя.

Ако сте в рутината на реформаторските класове или сте избрали да работите само със специфичен апарат като кадилак или стол за столове, няма извинение да не отивате повече в системата. Вземете своя мат практика у дома си сама. Петнадесет минути на ден е всичко, от което се нуждаете. Следвайки основния списък , описан от Джоузеф Пилатес, е идеален.

Системният подход наистина има значение

Определено. Целта на пилатите е да ви подготвят за истински живот. Тя изпълнява това специално чрез кръстосано обучение за себе си . Не мога да преместя нито едно оборудване или Мат? Няма проблем. В студиото има десетина вариации, които превръщат всеки ход нагоре и навътре.

Натисканията се извършват на пода, на подвижна платформа, дори на педал. Ще упражнявате всеки елемент от движението и ще намерите това, което е ограничено или слабо, за да се овладее най-накрая този неуловим ход. Хореографията на Пилатес не е случайна. Това е сложен целенасочен метод на обучение, предназначен да бъде практикуван като система.

Какво да направя, ако нямам достъп до цялото оборудване?

Намерете го, ако можете. Специализираните пилатни студия често се провеждат в програми за обучение на учители и се нуждаят от доброволци, за да практикуват. Старшите инструктори рутинно предлагат евтини сесии, където можете да се насладите на пиаца на пълен образ .

Ако не можете да стигнете до напълно оборудвано студио, мозайка си практика заедно.

Може да вземете реформаторски клас в понеделник, да работите вкъщи по мат в сряда и да опитате класа "Кула" на третия тренировъчен ден. Има огромни разлики в многото разнообразни тренировки за пилатес, но опитът на метода като система трябва да бъде в списъка ви със задачи за пилатес.