Предимствата на дълбокото дишане при упражняване на пилатес

Дълбокото дишане е съществена част от упражнението на Пилатес

Дълбокото дишане е съществена част от упражнението на Пилатес . И не само голямото вдишване, но и когато правите съзнателно усилие да издишвате напълно, да се отървете от всеки странен въздух и да позволите на свежия, ободряващ въздух да се втурне. Джоузеф Пилатес е твърд за дълбокото дишане. Помислете за този цитат от книгата му " Завръщане към живота чрез контрола" : "Липсата на дишане превръща дробовете буквално и преобразувайки се в гробище за отлагане на болни, умиращи и мъртви микроби, както и доставяйки идеално място за размножаване на други вредни микроби ". Това не е ли страшно?

Ползите от дълбокото дишане

Отвъд ужасните последици от това, че не дишате напълно, помислете за някои от многото предимства на дълбокото дишане. Кислородът е част от почти всяка химическа реакция във вашето тяло, така че се нуждаете от много от него. Ако искате да изгорите калории, имате нужда от кислород. Всъщност, ако искате да имате енергия, трябва да имате кислород. Обратно, въглеродният диоксид е отпадъчен продукт и дълбокото дишане ви помага да се отървете от него. Не само това, но дълбокото дишане стимулира вътрешните органи, включително сърцето. Когато сърцето се развива, като по този начин увеличава кръвообращението, вие получавате свежа кръв, течаща през тялото, носейки кислород и хранителни вещества във всяка клетка, както и отстраняване на отпадъчните продукти. Дълбокото дишане е най-лесният и най-достъпният ви вътрешен механизъм за почистване.

Никакво обсъждане на ползите от съзнателното дълбоко дишане би било пълно без да се обръща внимание на цялостния аспект на тялото / ума.

Това е особено вярно в Пилатес, където "пълната координация на тялото, ума и духа" (Joseph Pilates, Return to Life ) е идеалът, който буквално вдъхновява развитието на практиката. Дишането напълно, с внимание и намерение, ни центрира. Тя изяснява и успокоява ума, намалява стреса и проправя пътя за по-голямо, цялостно преживяване.

Работата с дишането също така придава естествен ритъм на движение, което значително подобрява ефикасността и опита на тренировка.

Упражнения и дълбоко дишане

В Пилатес дишането води движението и му дава сила. Всички инструкции на Джоузеф Пилатес за класически мат упражнения се координират с дишането и повечето уреди за упражнения се преподават и с модели на дишане. Като цяло, издишваме от страна на упражнението, което изисква най-усилие, като се възползваме от естественото свиване на коремните мускули при издишване. При упражненията с Пилатес дъхът ни помага да удължим и декомпресираме гръбнака. Свиването на издишването може да се смята за леко, продължително изтласкване на багажника около гръбначния стълб. После, при вдишване, с помощта на мускулите на разширителя, има общо разширение на дължината и ширината. Може да си представим, че цилиндърът става по-дълъг и по-дълбок.

Обикновено, когато хората мислят за дълбоко дишане, те запълват горната част на гръдния кош. В Пилатес обаче искаме да използваме цялото пространство за дишане, което имаме на разположение. Поради това съзнателно използваме два свързани, но леко различни типа дишане:

Сега, когато ви напомня значението на големия красив дъх, използвайте го! Не се плашете да дишате напълно в клас Пилатес. Това е предназначението на Джоузеф Пилатес и е напълно вярно за работата. Всъщност дишането е един от принципите на Пилатес - набор от ръководни принципи за практиката на Пилатес, дестилирани директно от учението на Йосиф Пилатес.