Упражнения за по-силни бедра и колене

Правите ли конкретни упражнения за бедрата и коленете си? Работите ли на бедрата си през целия диапазон на движение и ангажирайте похитителите и адукторните мускули? Ако не, може би трябва.

Отвличачите и адуторите са от решаващо значение за осигуряването на целостта на тазобедрената става и създават силна, балансирана връзка между долната част на тялото и торса. Те също така трябва да бъдат упражнявани чрез цял набор от движения.

Ако работите с тези мускули само в една посока (напред и назад), като ходите, бягате или използвате обикновени кардио машини, тогава не изграждате структурна цялост на бедрото или на цялото долно тяло.

Тези мускули, заедно с квадрата и камшиците, играят важна роля, като позволяват на патела (колена) да следи правилно, когато колянната става се огъва. Ако мускулите на похитителя и адуктора не са силни, гъвкави и балансирани, болката в коляното, като например пателофрамален синдром , и нараняване е по-вероятно.

Силните мускули поддържат ставите

Укрепването и балансирането на мускулите, които заобикалят коляното, може да отнеме натиска от ставата и да намали общото тегло, погълнато от лигаментите, менискуса и хрущяла в коляното. Тъй като коляното е шарнирно съединение и се движи само в една посока, важно е да се запази както силата, така и стабилността.

От друга страна, тазобедрената става е сферична и гнездова, която работи най-добре, когато има мобилност, както и здравина.

Ханша е много по-сложно съединение и трябва да се упражнява в различни посоки, включително ротация, за да се увеличи цялостната стабилност. Ако мускулите, които поддържат тазобедрената става (квадрицепси, бедрени флексори, глутети, камшици и дори сърдечните мускули), са силни и позволяват подходяща подвижност, количеството на натиск и износване на тазобедрената става, както и колянната става , намалява.

Правилното изравняване намалява болката

Меките тъкани на тялото (мускули, сухожилия, връзки и др.) Спомагат за поддържането на правилното подреждане на костите по време на движение. Ако костите не са правилно подравнени, когато се движат в диапазона на движение, може да има много триене, липса на стабилност, намалена подвижност и компрометирана функция. Това може да определи спортист за различни наранявания.

Най-добрият начин да се поддържа биомеханичната цялост по време на движение е с правилното равновесие на здравината и гъвкавостта около ставата. Мускулите работят по двойки (разширители и флексори) и поддържането на подходящ баланс на сила в тези мускулни двойки може да направи дълъг път, за да се предотврати болки в ставите и наранявания.

Започнете с функционално загряване

Помислете за използването на основната тренировка като загряване преди тренировка за сила . Тази рутина активира стабилизаторите на сърцевината, докато загрява по-големите мускули, за да се подготви за по-мощни упражнения за тренировки за сила.

Упражнения за силни бедра и коленете

Този списък предлага някои страхотни упражнения, които спортистите от всички спортове могат да включат в тренировките си, за да поддържат корекциите на бедрата и коленете си, силни, гъвкави и способни да издържат на риска от спорта.

Упражнения за начинаещи

 1. Клем Упражнение
  Основно укрепване на glute medius.
 2. Упражнение на моста
  Укрепващо средство за укрепване и захващане.
 3. Планк Упражнение
  Това основно упражнение за укрепване може да подобри цялостната основна биомеханика.

Междинни упражнения

 1. Плосък Планк
  Това основно упражнение за укрепване на корените на бедрото може да подобри подравняването.
 2. Странични мини ленти ходене
  Това просто упражнение може да подобри здравината на glute medius, което спомага за стабилизирането на таза и коляното.
 3. Мост на единия крак
  Малко по-напреднал начин за изграждане на стабилност.
 4. Измъкване с обрат
  Добавянето на завъртане на наклона подобрява стабилността на ядрото.
 5. Претеглени стъпки
  Това просто и ефективно упражнение подобрява здравината и здравината, без да се натоварват прекомерно коленете или бедрата.
 1. клякам
  Основното пълно клякало е цялостното най-добро упражнение за укрепване на долната част на тялото. Просто не забравяйте да го направите правилно.

Усъвършенствани Упражнения

 1. Разходка из Лондон
  Ходенето на ходене, със или без тежести, може да подобри здравината и баланса.
 2. Странични плиометрични скокове
  Странични движения за подобряване на мобилността и здравината на тазобедрената става.
 3. Претеглени адакторни / претеглени отвличащи учения
  Измамно трудни упражнения за спортисти.
 4. Едно крак Squat и Reach
  Това упражнение изгражда сила и стабилност както в долната част на тялото, така и в сърцевината.
 5. Офроуд преплитане
  Увеличете трудността на настилката и добавете стабилност на ядрото, като държите надясно тегло.
 6. Plyometrics
  Плиометричните съставки създават експлозивна сила и помагат за намаляване на риска от наранявания на коляното, когато се извършват правилно.

Упражнения в реалния живот за бедрата и коленете

Когато става въпрос за предотвратяване на наранявания, използването на комбинирани или "функционални" упражнения, които използват разнообразни мускули и симулират движения в реалния живот, обикновено се смятат за идеален начин за трениране на спортисти. Такива движения включват упражнения като клякания, подскачания и странични движения. Упражненията, които изолират специфичен мускул (като удължаване на крака или бицепс), имат място в атлетичното обучение, но често са запазени за подпомагане на изолирането и рехабилизирането му след травма или възстановяване след операция. (Прочетете повече: Упражнения срещу изолация )

Основни упражнения за коляно и хълбок

Ако започвате от нула или превишавате нараняването, можете да започнете да изграждате здравина и стабилност в ставите и коленните стави, като се върнете към основите и използвате тези прости съчетания.