Странични плиометрични скокове за изграждане на динамична мощност и баланс

Страничните планометрични скокове са усъвършенствани упражнения, които могат да се използват за развиване на сила и гъвкавост. Докато повечето хора се фокусират върху движението напред, важно е да включват упражнения, които генерират сила и стабилност по време на упражнения за странично движение.

Защо се движите странично

Добавянето на каквито и да било движения отстрани до страни на обучението ви е от решаващо значение. Страничните движения не само подобряват здравината, стабилността и координацията, но също така спомагат за намаляване на риска от спортни травми чрез подобряване на равновесието и собственото поведение на цялото тяло и подобряване на цялостната стабилност на бедрото, коляното и глезена.

Страничните тренировки също помагат да се изгради по-балансирана сила в мускулите на долната част на тялото, включително подсилвачите на бедрата и адуторите .

Спортисти, които често или внезапно променят посоката си, нарязват или завъртат, страничните тренировки ще подобрят спортните постижения. По-конкретно, онези, които играят полеви и спортни игри като футбол, баскетбол, футбол, ръгби и тенис, както и скиори, скейтъри, гимнастички и дори скални катерачи, могат да се възползват от добавянето на тренировки за гъвкавост тренировка.

Причината за полимеризма

Спортистите трябва да поддържат властта, контрола и равновесието си по време на бързо странично движение от страна на страни и преходи. Като цяло спортистът може да генерира енергия по два начина: (1) като използва собственото си телесно тегло или (2) бута или хвърля нещо тежко.

Плиометричните движения са един от най-лесните и най-ефективни начини за генериране и увеличаване на мощността на спортистите. Страничният пъфометричен скок е едно упражнение, което главно използва телесно тегло на спортиста за генериране на енергия.

Преди да направите страничните пулмометрични скокове, доброто място за спортистите да започнат да изграждат долната част на тялото е чрез извършване на прости тренировки за гъвкавост (като тренировки за стълби и точкови свредла), след което бавно се натрупват, за да се качат скокове. Други добри добавки към plyometric рутинни включват всички изложени спринтове, стълбище движение / обвързване, и burpees.

Как да направите странични Плиометрични скокове

Това е усъвършенствано plyometric упражнение, което трябва да се практикува само след като някой има добро ниво на сила и координация. Преди да извършат странични скокове, спортистите лесно биха могли да завършат тренировките на стълби (скокове напред / назад и страни / страни през ниските бариери). След това те трябва да са в състояние лесно да изпълнят предни plyometric скокове, като скокове.

Готовият: Изпълнете това упражнение само след цялостно затопляне. Вие ще искате да започнете с нищо повече от една линия на пода, докато не се чувствате спокойни от страна на страна скокове. Избягвайте това упражнение на твърда повърхност (като бетон), която е здрава по ставите. Практикувайте килим, трева, пясък, твърда дървесина или подова настилка за най-добри резултати.

Комплектът: С крака не повече от ширината на талията, огънете коленете си, за да клекнат направо надолу.

Go: Натискането на петите бързо се премества нагоре и настрани към другата страна на линията. Почистете земята и попийте удара, като клякате дълбоко. Повторете скачането напред-назад по линията, като същевременно държите раменете и бедрата си квадратни и гледате напред.

Можете да променяте кацането си така, че да карате и да се връщате на двата крака наведнъж, или да качвате на първия крак и да се връщате с кратка двойна стъпка.

Колко? Изпълнете интервали от 30 до 60 секунди, оставете ги за 60 до 90 секунди, след това повторете за 3 серии или ги добавете към рутинна схема за обучение.

Прогресията: Променяйте скоростта и височината на скоковете. Практикувайте изчистването на линията с краката си нагоре и нагоре, леко се приземи и бързо се връща. След като се чувствате комфортно, увеличете размера и височината на препятствието, което прескачате. Добавете няколко сантиметра наведнъж докато се подобрявате.

Увеличете трудността: Изпълнете един хмел за крака. Това ще развие сила, сила и стабилност. Скокове, кацане, стоене и клякане на единия крак ще спомогне за изграждането на баланс и стабилност.