Инструментът за масаж на пръчици за преглед на бегачите

Ако не разполагате с време или пари за редовни масажи, използването на стик може да осигури на участниците с много от същите предимства, като повишена гъвкавост и намалена болка. Това е гъвкав, преносим самостоятелен масаж, който преобръщате здравите си мускули на краката, за да осигурите миофасциално освобождаване . Трябва само няколко минути, за да го използвате за 20 удара в няколко области на краката.

Какво е стик?

Експертна проверка

Stick е инструмент за масаж, направен от пластмаса, която позволява гъвкавост на инструмента и осигурява максимално компресиране на мускулите. Той е специално предназначен за бегачи, които помагат да се увеличи гъвкавостта, да се ускори времето за възстановяване и да се намали болезнеността на мускулите , сковаността и болката.

Подобно на валяка за пяна, можете да хвърлите пръчката върху мускулите си за самостоятелен масаж. Дръжката е достатъчно малка, за да се побере в раница или малък куфар, за да можете лесно да я вземете на състезания.

Това е особено ефективно при разхлабването на здравите мускули на краката.

Купих първия си Стик преди няколко години, когато имах сериозно стегната идиотибилна група (ИТ група). В продължение на една седмица завъртях моята ИТ банка, използвайки пръчката, и тя се погрижи за проблема. Оттогава, когато се почувствам леко уплътнен в моята ИТ група, аз се търкалям с Stick, и то се разхлабва.

Stick се използва най-добре на краката, което го прави идеален за бегачите. Забелязвам разлика на следващия ден, когато използвам стик след дълъг ход. Краката ми са много по-малко възпалени и стегнати, отколкото когато не използвам стикчето.

Предимства и недостатъци

Професионалисти

Против

Дали пръчката работи?

Сайтът предлага много препоръки и е много популярен сред бегачите и други спортисти. Бързият преглед на литературата откри едно малко проучване на 30 колежани спортисти и не намери подобрение с използването на стик непосредствено преди упражнения за мускулна сила, сила и гъвкавост.

Това проучване не оценява ползите от употребата му след или между упражненията.

Източник:

Mikesky AE, Bahamonde RE, Stanton К, Alvey T, Fitton Т. "Остри ефекти на Stick на силата, силата и гъвкавостта." J Strength Cond Res. 2002 авг; 16 (3): 446-50.