Какво да носите за разходка пеша

Останете комфортно при обиколка за разглеждане на забележителности

Независимо дали ще излизате за половин или цял ден пешеходна обиколка или пешеходна ваканция, пълна с разглеждане на забележителности, ето как да се обличате и какво да носите заедно. Вашият туроператор трябва да има предложения за местния климат и условия, но е добре да сте подготвени за неочакваното. Изберете лека предавка, която работи еднакво добре при променящите се метеорологични условия и при ситуации за разглеждане на забележителности на закрито / на открито.

1 - Омекотени обувки

Калдъръмена улица и омекотяваща обувка. Уенди Бъмгарднер ©

Пешеходната обиколка за разглеждане на забележителности обикновено включва много стоящи. Можете да ходите няколко минути, след това спрете и слушайте ръководството за историята, забележителностите и културата за още няколко минути. Обикновено ще ходите по-малко от една четвърт от времето на турнето. Останалото време е прекарано в стоене, често без място да седне. Ще откриете, че това е още по-изморително, отколкото ако сте ходили постоянно за няколко часа.

Изберете обувки, които са добре омекотени и удобни за дълго време. Избягвайте минималистични обувки или сандали, които не са омекотени. Много видове обувки за комфорт са приемливи, както и спортни обувки .

Ако пешеходната ви обиколка е на естествени пътеки, може да ви трябват обувки, за да се качвате нагоре и надолу, без да се подхлъзнете. Те трябва да осигуряват добра стабилност и защита от скали. По тази причина джапанките са лоша идея по пътеките.

2 - Шапка и / или Шал

Хитлетна шапка. AD Activewear

За разходки на открито на открито ще ви пожелаем шапка, за да пазите слънцето от главата и от очите ви. Капачката с ръб е много практична за тези цели, въпреки че може да искате да използвате шапка с пълен ръб, за да защитите врата си. При по-студено време, шапка, която слиза над ушите ви или отделно затопляне на ушите, е добър избор.

В допълнение към шапката, донесете Buff , както може би сте виждали в телевизионното шоу "Survivor". Този удобен артикул може да бъде носен като забрадка (използван в църкви или джамии), клечка за врата, която да държи слънцето или студа от врата си, топлината на лентата за глава или ушите, или дори маска за лице, ако времето стане много прашно или горчиво студено.

3 - Яке или вилнец

Якета Патагония Худини. © Pricegrabber

Проверете времето преди да излезете за турнето, но бъдете подготвени за промени. Едно от най-важните неща е яке на вятър, а вие можете да намерите ултра леки такива като яке Patagonia Houdini , което се сгъва до размера на енергиен бар. С него можете да останете удобно навън в студени или ветровити условия и дори може да бъде добре, ако климатикът е твърде агресивен на закрито.

Ако знаете, че ще бъдете навън в дъжд, е от съществено значение чадърът и водонепроницаемото яке или дъждобран. Ако дъждът е само малка възможност, добре е да вземете евтин пластмасов пончо в джоба си.

4 - дневен пакет с бутилка за вода

Бутилка вода и пакет за пешеходни обиколки. Скот Хортоп / Е + / Гети изображения

Дневната опаковка е най-лесният начин да организирате нещата, от които се нуждаете, когато сте на пълен ден за разглеждане на забележителности и турнета. Дневната опаковка ще доведе до по-малко стрес върху шията и раменете ви, отколкото ако носите чанта или чанта. Вие ще искате да носите бутилка вода, тъй като вашите спирки може да не включват водни фонтани. Дехидратацията е реален риск при пешеходните обиколки. Потърсете пакет, който има място за яке, бутилка за вода, енергийна закуска, портфейл и ID, камера, мобилен телефон, карти и дори книга за пътувания. Обърнете се към вашето ръководство за всякакви ограничения, свързани с доставянето на пакет в някоя от атракциите, които посещавате.

5 - Бързо изсъхващо, изпотяващо облекло

Пешеходци с конвертируеми панталони и чадър. Уенди Бъмгарднер © 2013

За да се чувствате комфортно в дълъг ден на разходка и разнообразие от метеорологични условия, ризи и панталони, изработени от пот-wicking техническа тъкан ще ви служи добре. Може да предпочетете да носите памучни ризи и дънки, но след като се намокрит от пот или дъжд, те ще останат мокри и ще можете да се озовете . Ако сте на няколкодневна пешеходен тур, бързо изсушеното облекло може да се изплакне и да се изсуши на въздуха през нощта.

Зип- конвертируеми товарни панталони са много популярни за многодневните пешеходни турове или тези в променливи условия. Танк и къси панталони може да са наред за Disney World, но ако искате да обиколите църкви или джамии, имате нужда от дълги панталони и риза, която покрива раменете ви.

6 - Слънчеви очила, слънцезащитни продукти, балсам за устни

Шпионски оптични слънчеви очила Quanta Performance. Spy Optic

Може би не е било слънчево, когато сте започнали, но един дълъг ден на открито може да се отрази на кожата ви. Независимо от времето, нанесете слънцезащитно огледално, ако пешеходната ви обиколка включва много разходки на открито. Също така проучете района, за да разберете дали ще ви е необходим репелент срещу насекоми . Но ако правите групов пешеходен тур, бъдете учтиви и ограничавайте всички парфюми или други аромати, тъй като някой от групата вероятно ще бъде чувствителен към тях.

7 - Заснемане на снимки

Вземайки себе си - Валенсия, Испания. Анди Смит / Култура / Гети изображения

Вие ще искате да запазите спомени за забележителностите, които виждате, като правите снимки с вашия мобилен телефон или камера. Уверете се, че имате достатъчно зареждане на батерията и капацитет на паметта за снимки и / или видео. Проверявайте снимките на всички музеи, църкви и др. Правете снимки без светкавица.

8 - Пътеводител и Карти

Туринг с карта и пътеводител. Франк и Елена / Вета / Гети изображения

Ако имате жив екскурзовод, все още е хубаво да имате резервни материали. Може да се отделите от групата или да се окаже, че ръководството може да доведе до загуба на всички. В допълнение към печатни материали, много наръчници и карти са налични като електронни книги, аудио книги. или приложения.

9 - Колан за пари или куфар

RooSport носите Вашите неща. Уенди Бъмгарднер © 2013

Ако пешеходната ви обиколка се намира в метростанция, известна с джебчиите, осигурете вашите ценности в колан за пари, магнитна джоб или торбичка под врата . Групите за разходки са основни цели. Добре е да пазите малко пари в джоба си, но кредитните ви карти, паспортът и по-голямата сума на парите трябва да се осигурят лесно. Не носете такива предмети в раница, чантата или необезопасения джоб.

10 - Пешеходни или пешеходни полюси

PaceMaker Stix Aerostride полюсите. Уенди Бъмгарднер ©

Няма да се нуждаете от стик за градска пешеходна обиколка. Но ако пешеходната ви обиколка включва естествени пътеки, единична стика за туризъм или чифт тренировъчни стълбове може да ви помогне да поддържате стабилност.

11 - Бинокъл

Гледане на действие с бинокъл. Алън Кроуърст / Гети изображения

Малка двойка бинокли за пътуване може да ви помогне да забележите дивата природа и архитектурни детайли, посочени от Вашия пътеводител. Ако пешеходната ви обиколка е специално насочена към птиците или дивата природа, бинокли са от съществено значение.