Съоръжения и оборудване за безопасност на хокей на лед

Предотвратявайте тежките наранявания с правилното оборудване за безопасност на хокей на лед и съоръжения

Хокеят на лед е бързо развиващ се спорт, който се играе на лед. Сблъсъци между играчите, пързалка и лед са често срещани, но носенето на подходящо оборудване за безопасност и съоръжения може да намали тежестта и честотата на много от най-често срещаните хокейни наранявания .

Добре облеченият хокей играч носи защита от главата до петите, включително сертифицирано оборудване за безопасност и добре оборудвана екипировка. Хокейните шлемове с лицев щит, предпазители на устата, подложки за раменете и раменете, предпазители за гръдния кош, ръкавици, както и десните хокейни кънки и пръчки са основно оборудване както за любителите на спорта, така и за професионалните хокейъри .

Хокейни каски

Michal_edo / iStock / Гети изображения

Голям брой хокейни наранявания включват главата и лицето. Лакерации, сътресения и наранявания на устата и челюстта могат да бъдат намалени чрез носенето на правилно поставени каски с маски за лице. Потърсете хокейна шлема, одобрена от HECC (Съвет по сертификация на оборудване за хокей) или CAHA (Канадска асоциация за хокей на аматьори). Каската трябва да приляга плътно и да има регулируема лента за брадичката, която да предпазва каската от движение напред, назад или отстрани. Винаги носете лицев щит или маска с каската си. Някои популярни марки хокей каски включват: CCM, Bauer оборудване, Jofa и Itech.

Хокей на пръчици

Хокейната пръчка буквално е дясната (или лявата) ръка на хокея. Хокейната пръчка трябва да се побере на играча според така нареченото "правило на брадичката". Това означава, че докато си в кънки, с пръчката на края на ножа си, задникът на пръчката трябва да бъде 3 инча под брадичката. Пръчките се правят за играчи в ляво или дясно, в зависимост от кривата на острието, но младите скейтъри често използват прав нож.

Хокей на скейтборд

Хокейните кънки трябва да осигуряват опора на глезена и да позволяват много контрол върху леда. Важно е да поддържате вашите кънки и да ги държите остри за най-добро представяне и контрол и да намалите нараняванията на коляното и глезена. Когато става въпрос за хокейните кънки, може да е разумно да инвестирате в добре познати марки, но младежите хокей играчи растат толкова бързо, че децата често могат да намерят използваните кънки с много лед време все още в тях.

Хокей на раменете

Хокейните подложки за рамо обикновено се побират над главата и включват предпазител за гърдите и гърба. Това осигурява пълна защита на раменната става, раменния пояс (шипала), ключицата (ключицата) и гръдния кош. Тъй като те се вписват в едно парче, хокейците могат да преместят ръцете и раменете си свободно да имат пълен набор от движения, докато използват хокейния стик. Предпазните подложки и предпазители са стандартно оборудване за безопасност в десетки спортове.

Вратарска екипировка

Хокейните вратари изглежда носят костюм от гъвкава броня на леда - те са толкова добре защитени, че могат да издържат на шамарско изстрелване до 100 мили / ч. В действителност, може да намерите някои NHL вратари, носещи близо 50 килограма съоръжения на леда.

Екипът с вратар за хокей с маска за лице е често изработен от фибростъкло или кевлар, а вратарските маски също имат предпазител за врата. Подложките за краката на краката не само защитават коленете и гърдите, но са създадени с ограничения, за да дадат на вратаря допълнителна блокираща повърхност. Вратарят също носи ръкавица за захващане и ръкавица отзад, за да се спре пушката. И накрая, вратарската пръчка има по-голямо острие, за да помогне с блокиране на удари и отклоняване на летящи шайби.

Хокей

Устните предпазват от нараняване на лицето, челюстта, устата и зъбите. Можете да си купите охраняващо ухание и да хапнете или да си направите по поръчка от вашият зъболекар. Защитниците на устата обикновено се считат за задължително оборудване за безопасност по време на спортове като хокей, при които има голям риск от нараняване на лицето, челюстта и устата. Най-ефективните охрана на устата се вписват добре и са удобни, но също така остават на място, са издръжливи, лесни за почистване и не ограничават говоренето и дишането. Проверете правилата на вашата лига или екип, за да научите какво е необходимо да направите.

Ръкавици за хокей и подложки за лакти

Твърдите, пластмасови подложки за лакът на хокей защитават лакътната става от удари, падания и неестествени движения на усукване. Ръкавиците за хокей трябва да осигуряват пълна защита на ръцете и китките при компрометиране на захващането на играча с хокейната пръчка. Обикновените наранявания не са необичайни по време на хокей, така че не забравяйте да си купите ръкавици, които имат достатъчно защита от палеца. Дланта и маншетът на ръкавицата трябва да бъдат гъвкави, но защитни. Винаги опитвайте върху ръкавици. Ръкохватките, които се движат твърде нагоре по ръката, ще попречат на вашата гъвкавост.

Хокейни панталони и хапчета

Повечето хокейни панталони днес се произвеждат с подложки, построени отвътре, за да покриват и защитават бедрата, бедрата, бъбреците и опашната кост. Правилно монтираните панталони могат да предпазят вашите подложки да се плъзгат на място и да изложат зона на нараняване. Вашият жартиерен пояс, който се използва, за да държите панталоните нагоре, трябва да се проверява често за износване. Специалните панталони, използвани за хокей, съдържат подложка, която поддържа и защитава бедрата, бедрата и кокалчето.

Хокеен крак, коляно и шини

Добрите костюми за крака, коляното и козирките за хокей разполагат с подложка за коляно и подплата по страните на коляното. Наклонът трябва да бъде близък, да не е обемист и трябва да имате свободно движение в краката.

Защита на глезените за хокей

Играя хокей? Трябва да предпазите слабините си от непосредствено удавяне. Докато можете да използвате спортен спортист, много хокей играчи инвестират в защита на слабините, специално проектирани за хокей. Тези чаши са по-дебели и по-подплатени от обикновените атлетични чашки и изглеждат малко като защита на слабините, използвани от боксьорите.