Здравословни дрехи с ниска въглехидрати

Нарязване на скритата захар и избора на тези с по-здравословно масло

Вкусната салатна дресинг наистина може да бъде положително допълнение към салатата. Той не само добавя вкус; маслото наистина може да направи някои от хранителните вещества в салатата, особено мастноразтворимите витамини и фитохимикали , по-достъпни за вашето тяло.

Проблемът е, че има много малко клопки при търсенето на висококачествени салатни превръзки в магазина.

Те попадат в четири категории: размер на порцията, добавени захари, не толкова добри масла и други допълнителни съставки, които могат да бъдат проблеми.

Порция

Салатният дресинг е една от онези храни, в които не сте склонни да забележите колко сте облечени и по този начин може да навлезе "грешка при закръгляване". Например 1,5 грама въглехидрати на порция се отчитат като 1 грам, което прави две порции 3 грама въглехидрати. Също така, ако гледате калории, те могат да се добавят бързо.

Един съвет за поддържане на размера на обслужването разумен е, че наистина отнема само малко количество маслена основа, за да покрие листата на салата. Номерът е да се сложи малко количество в купа и да се хвърли салата много добре. Това не само използва по-малко масло, но има по-добър вкус, когато салатата има равно покритие от превръзка, вместо да се излива на върха.

Добавени захари

Изненадващо е, колко захар и други въглехидрати се добавят към салатните превръзки, така че е добре да погледнете етикета под "Общо въглехидрати", а също и в списъка с съставките.

Понякога може да има грам фибри, които можете да извадите от общата въглехидратна цифра, за да получите нетни въглехидрати, но това е изключение.

По принцип превръзките с намалено съдържание на мазнини имат повече захар, отколкото "обикновените" превръзки. Например, салата на Гизар от Caesar има 1 грам въглехидрати на две супени лъжици.

Същата марка разполага с "лек" (намален мазнини) цезаров дресинг, който има 5 грама въглехидрати на порция и без мазнини сорт, който има 9 грама въглехидрати на порция - това е над една чаена лъжичка захар за всяка супена лъжица превръзка ,

Друг пример е Kraft Buttermilk Ranch Dressing, който има 2 грама въглехидрати на порция, докато безплатната версия съдържа 11 грама. Наградата за първо място за най-захар в салатен дресинг отива на Винагит на виното Brianas Blush, на 14 грама въглехидрати за две сервирани супени лъжици.

Опитайте се да намерите превръзки, които имат нула или 1 грам въглехидрати на две супени лъжици, както и никакви захарни съставки , особено в първите четири съставки в списъка. Имайте предвид също така, че балсамов оцет има тенденция да има захар в него.

Най-добри масла

Най-добрите масла за салатни превръзки имат високо количество мононенаситени мазнини и ниски количества омега-6 мазнини . Въпреки че мазнините омега-6 изобщо не са лоши неща сами по себе си, хората са склонни да получат прекалено много в диетата си. От лесните за намиране и разумни цени масла, зехтинът е може би най-добрият избор, при 73% мононенаситени мазнини и 9% омега-6. Също така има и други хранителни вещества, подходящи за вас. Маслото от канола има 59 процента мононенаситени мазнини и 20 процента омега-6.

Соевото масло, най-евтиното и най-често използваното масло, е 23% мононенаситени мазнини и 51% омега-6. Отново, малко е наред, но ако използвате много салатен дресинг, ще искате да се отървете от соевото масло.

Когато разглеждаме етикетите, няколко от тях се наричат ​​"зехтин и оцет", но втората съставка в списъка, след зехтин, е "соево и / или рапично масло". Свежият зехтин и оцет на Нюман е пример за това.

Също погледнете внимателно частично хидрогенираните мазнини, които са почти изцяло транс-мазнини. Въпреки че повечето производители са изпуснали тази съставка в салатни превръзки, тя все още се появява понякога - например в Wishbone Chunky Blue Cheese Dressing.

Други съставки

Някои хора предпочитат да стоят настрана от храни, които имат дълъг списък с добавки, или защото предпочитат да ядат храни по-близо до естествено състояние, или защото не вярват на съставките, които не могат да произнесат. Други намират, че превръзките с много странни съставки просто не вкусят толкова добре, нито имат текстура, която е отблъскваща. Например, има няколко салатни превръзки на пазара, чиято първа или втора съставка е водата. Тези превръзки са склонни да имат много растителни венци и други съставки, за да добавят "тялото" обратно в превръзката. Може да ви се струва по-трудно да облечете салата с тези превръзки "галаш".

Най - добрата салата дресинг: Направи си сам

Невероятно е лесно да си направите салата. Имате нужда от:

Съотношението на маслото към оцета трябва да бъде около 3 до 1. Разклатете всичко заедно в бурканче или разцепете в купа. Това е всичко за него.

За да направите крем превръзка, започнете с майонеза и / или заквасена сметана като основа и добавете каквито аромати искате. Билковите смеси често работят добре - просто проверете за захар или допълнителни въглехидрати. Тънки с оцет или лимонов сок, ако желаете.

> Източник:

> Бял WS, Джоу Y, Крейн А, Диксън П, Quadt F, Flendrig LM. Моделиране ефекта на дозата на соевото масло в салатно превръзка върху каротеноида и мастноразтворимата бионаличност на витамините в салатните зеленчуци. Американското списание за клинично хранене . 2017; 106 (4): 1041-1051. Дой: 10.3945 / ajcn.117.153635.