5-те най-прости здрави навици за отслабване

Добавете прости промени в дневната ви рутинна процедура за отслабване

Понякога успехът или неуспехът на вашата програма за отслабване зависи повече от ежедневните ви навици, отколкото от избора на храна, който правите. Малките неща, които правите като част от рутината си, могат да засегнат колко храна ядете и колко се движите през целия ден. Има здравословни навици, които да отслабнете, а след това има навици, които могат да работят срещу вас и да причинят наддаване на тегло.

Тези пет прости навици са дейности, които лесно се включват в ежедневния ви график. Вземете една и се опитайте да я практикувате тази седмица. Ако всичко върви добре, изберете друг. Опитайте се да овладеете едно умение по това време, така че да не се затрупате.

Здравословен навик # 1: Гледайте какво пиете

Започнете да наблюдавате калориите в напитките, които консумирате. Има някои напитки, по-специално, които могат да окажат голямо влияние върху общия калориен прием и върху вида на хранителния избор, който правите всеки ден. Например, спортни напитки, сокове, подсладени чайове и ароматизирани кафе напитки често са натоварени с мазнини и калории. Понякога тези напитки се хвалят, че са здрави, защото осигуряват витамини, но също така осигуряват твърде много калории. Най-добре е да пиете вода. Можете дори да направите ароматизирана вода у дома, за да замените вашите калории с високо съдържание на калории и подсладени чайове. Получете здравословно хранене (витамини и минерали) от храната.

Здравословен навик # 2: Сънят по-добре

Вярвайте или не, качеството на съня ви може да окаже влияние върху избора на храна, който правите през деня. Тя също може да повлияе на броя на калориите, които консумирате от сода или кафе напитки. Използвайте прости съвети, за да спите по-добре, за да можете да си починете пълноценно и да се събудите енергично за цял ден на здравословна дейност и добро хранене.

Например, не зареждайте телефона си до леглото си. Дръжте го в кухнята или в дневната, когато спите. И се опитайте да поддържате редовен режим на сън - дори и през почивните дни. Това помага на тялото ви да се научи да спи и да се събужда с по-малко усилия. И накрая, намалете температурата в спалнята си през нощта. Една по-хладна стая може да ви помогне да отлагате по-добре.

Здравен Навик # 3: Изграждане на Балансирана Упражняваща Програма

Ако сте изпълнили задачите от миналата седмица, вече сте започнали да упражнявате всеки ден. Сега е време да се създаде добре закръглена рутинна тренировка с различни видове физическа активност. Ще научите как да изградите тяло, което е постно, силно и гъвкаво. Ако не принадлежите към фитнес зала или се нуждаете от помощ при намирането на упражнения, помислете за използване на забавна и лесна онлайн тренировка, за да получите необходимата ви дейност.

Но не забравяйте, че последователността е ключова. Ако установите, че прескочите сесиите, програмата ви може да е прекалено интензивна. По-здравословно и безопасно е да правите умерени или лесни тренировки редовно, отколкото да правите много тежки тренировки от време на време.

Здравословен навик # 4: Увеличаване на физическата активност без упражнения

Вашата ежедневна тренировка е много важна. Но ако отидете в салона за един час и прекарате остатъка от деня, седнал на стол или полагайки се на дивана, най-вероятно правите повече вреда, отколкото добро, когато упражнявате.

Научете как да увеличите ежедневното си ниво на активност, така че да изгаряте повече калории с термогенеза NEAT , без упражнения.

Един от начините да се уверите, че получавате достатъчно ежедневна дейност, е да инвестирате в тренажор за фитнес. Тези устройства проследяват ежедневните ви стъпки и най-много ви дават напомняния, за да ставате и да се движите, когато сте прекарали твърде дълго. Марки като Fitbit предлагат разнообразни стилове и функции, така че можете да намерите такъв, който работи с вашия начин на живот и вашия бюджет.

Здравословен Навик # 5: Настройване на дневни напомняния

Заобиколете себе си с подкрепящи хора и здрави напомняния, които ще ви помогнат да поддържате плана си на път.

Можете да направите това, като се свържете с хора, които се хранят добре и упражняват на работното място или във вашия квартал. Настройте дати за упражняване или за готвене на здравословна храна заедно.

Трябва също така да се абонирате за здрави съобщения онлайн и в социалните медии. Изследователите са установили, че дневните напомняния могат да окажат голямо влияние върху успеха в загубата на тегло.

Не забравяйте, че задачите от миналата седмица включват планиране на здравословно хранене и физически упражнения. Продължете да завършите тези дейности, докато преминавате през този е-курс и изграждате по-добро тяло.