Общи наранявания по хокей на лед

Предотвратяване и лечение на общи болки, болки и наранявания от хокей на лед

Леките хокейни наранявания са често срещани и варират от дребни досадни болки и болки до сериозни травми. За професионални и професионални хокейъри за игра с хеликоптери е важно да носите подходящо оборудване за безопасност при хокей на лед, включително каски, подложки и предпазни средства, за да намалите риска и тежестта на нараняванията. Въпреки това, хокейният играч все още може да понесе нараняване на леда.

Травмите от хокей на лед обикновено се определят като хронични (прекомерна употреба) наранявания или остри (травматични) наранявания.

Прекалените наранявания са кумулативни болки, които се появяват с течение на времето и често могат да бъдат предотвратени с подходящо обучение и почивка. Травматични наранявания често са произшествия, които се появяват внезапно и не могат да бъдат избегнати, но изискват незабавна първа помощ .

Общи наранявания по хокей на лед

Статистиката показва, че голяма част от нараняванията от хокей на лед са причинени от пряка травма по време на игрите. Трудните проверки на корпуса, сблъсъците на играчите, принудителните сблъсъци със стените и лед, както и директните удари от шайбата, летящите пръчки и кънки, допринасят за наранявания и подчертават присъщата опасност от хокей на лед.

Главоболие, нараняване на врата и рамото

Увреждания на коляното и краката

Наранявания на краката и глезените

Ръчни наранявания

Назад Увреждания

Съвети за предотвратяване на наранявания

Експертите са съгласни, че носенето на подходящо оборудване за безопасност - като каски, предпазители на устата и предпазни тампони - може да намали риска от сериозни наранявания от хокей на лед.

Източници:

Daly PJ, Сим Ф, Соймонет У. Хокей на лед: Преглед. Sports Medicine 10 (3): 122 - 131, 1990.

Информационен лист за хокей на лед, Отдела за изследване и превенция на нараняванията в Британска Колумбия (BCIRPU). [http://www.injuryresearch.bc.ca/Publications/Fact%20Sheets/IceHockey%20fact%20sheet.pdf]. BCIRPU, CHEO, 2000.