Здравният начин да се разхождате надолу

Разходката надолу може да изглежда като бриз. След като се изкачите на хълм, ще се почувствате страхотно да си поемете дъха и да имате по-лесно време, докато слизате. Очаквайте с нетърпение да отидете по-бързо. Но ходенето по наклон поставя повече напрежение на коленете и глезените, отколкото на ходене нагоре или на равна повърхност. С всяка стъпка удряте по-силно земята и ъгълът не подхваща коленете ви.

Много проходилки съобщават, че мразят да слизат надолу поради болка в коляното. Междувременно проучванията показват, че ходенето пеша има изненадващи ползи за понижаването на кръвната захар .

Релакс и поток : Вашата стъпка естествено ще продължи да се спускате надолу. Това пренатоварване е лошо на нивото, но слизайки надолу, това ви помага да спирате малко, докато гравитацията ви държи да се движите по-бързо от обикновено. Ако се окажете прекалено бързо, съкратете и / или забавете стъпките си и ги запазете естествено.

Не се навеждайте назад : Накланянето на гърба ще ви постави извън баланса, вместо това останете изправени над бедрата и коленете си или се накланяте много леко напред.

Прав или постно леко напред: Дръжте торса изправен или леко леко напред за стабилност.

Наведете коленете : На по-стръмни склонове коленете си леко се навеждат през цялото време.

Превключване : На много стръмни склонове или такива с по-свободна повърхност, ми харесва да направя серпентина и ъгъл за няколко стъпки наляво, а след това на няколко стъпки надясно.

Това обръщане е общоприет маршрут, който намалява стръмността, както нагоре, така и надолу.

Грижи се върху свободните повърхности: Отиването надолу има по-голям риск от приплъзване на хлабав чакъл или напукана мръсотия. Въпреки че може да искате да ускорите спускането, трябва да внимавате върху естествените повърхности.

Използвайте походи на походи: Поляците могат да помогнат за отстраняването на част от удара при спускане, както и да ви дадат малко повече стабилност.

Може да се наложи да коригирате дължината, когато започнете спускане, тъй като те ще бъдат на наклона на склона и ще трябва да бъдат по-дълги, за да бъдат използвани под правилния ъгъл.

По-бързо може да бъде по-добре за стабилност: Странно, да се движиш малко по-бързо, отколкото да си пробиеш път надолу по склона, може да доведе до по-малко подхлъзване. Вашата система за салдо ще се включи автоматично в скорост, ако се изкачите надолу по склона, и ако ударите една хлабава скала, вие незабавно се оттегляте от нея и от следващата. Това е техниката на паркура. Ако предприемете внимателни стъпки, ще трябва да сте сигурни, че сте стабилни на всяка стъпка и мислите, че сте го направили, а не да използвате инстинктивно равновесие.

Не просто тренирайте за ходене по височина: Ако се подготвяте за дълга разходка, която ще има както нагоре, така и надолу, трябва да направите и двете. Не се ограничавайте да правите наклонени тренировки на неблагодарна или стълбищна машина, само нагоре. Също така трябва да тренирате с известно продължително спускане. Ако ще ходите на Camino de Santiago , вземете под внимание това.

Оплаквания на коленете: Ходенето надолу може да предизвика болка в коляното при няколко различни условия. Чондромация патела или коляното на бегача може да боли под коленете при спускане или нагоре.

Синдромът на триединната лента може да причини болка в коляното и извън бедрото и може да бъде по-лошо при спускане. Колянният остеоартрит също е причина за болка в коляното при спускане.

Напред: Как да ходим нагоре