Как да се отърва от свободната кожа след загуба на тегло?

Въпрос: Как да се отърва от свободната кожа след загуба на тегло?

Отговор: Свободната или пламна кожа може да бъде общ проблем след загубата на голямо количество тегло (повече от около 50-100 паунда) за кратък период от време. С течение на времето може да забележите подобрения в еластичността на кожата, но някои хора може да се нуждаят от операция за премахване на излишната кожа .

Според Ръководство за пластична хирургия Натали Кита, основните фактори, свързани с еластичността на вашата кожа, включват:

Какво можете да направите за него

Тъй като всички сме различни, всеки човек ще има различен отговор след загуба на тегло. Някои хора могат да се отдръпнат бързо, докато други може да се наложи да обмислят хирургическа интервенция на тялото, за да се отърват от допълнителната кожа.

Натали препоръчва да изчакате поне една година след загуба на тегло, преди да обмислите пластична хирургия, за да позволите стабилизирането на теглото.

Не забравяйте, че оперативната контурна операция е скъпа и сериозна операция, изискваща дълго време за възстановяване. Може да имате възможност да направите разлика с други опции, като например упражнения и здравословна диета.

Основната програма за сърдечно и силово обучение може да ви помогне да намалите телесните мазнини, докато изграждате мускулите . Когато добавите мускулите, можете да подобрите начина, по който изглежда кожата и може да намалите известно провисване.

Избягване на разхлабена кожа

Най-добрият начин да избегнете насипната кожа е да отслабвате бавно , около 1-2 килограма на седмица. Бавната загуба на тегло ви позволява да поддържате мускулната маса, докато губите мазнини и също така позволява на кожата ви да се приспособява, когато отслабвате.

Източници:

Escoffier, Catherine, et al. Механични свойства на човешката кожа, свързани с възрастта: Изследване in vivo. Journal of Investigative Dermatology (1989) 93, 353-357.

Vaidya V (ed). Контур на тялото след масивна загуба на тегло, резултат от бариатична хирургия. Adv Psychosom Med. Базел, Каргер, 2006, том 27, стр. 61-72.