Как Йога може да ви помогне да отслабнете

Правенето на йога редовно предлага много предимства , включително да ви накара да се почувствате по-добре за тялото си, когато станете по-силни и по-гъвкави , като тонизирате мускулите си, намалявате стреса и подобрявате умственото и физическото си благосъстояние. Но как може да ви помогне да отслабнете?

Какво йога не може да направи

Практикуването на всякакъв вид йога ще изгради силна сила, но проучванията показват, че йога не повишава достатъчно сърдечната честота, за да я превърне в единствената форма на упражнение, от която се нуждаете, за да хвърлите паунда.

За да отслабнете, трябва да ядете здравословно и да горят калории, като правите упражнения, които редовно повишават сърдечния ритъм . По-енергичните стилове на йога могат да осигурят по-добра тренировка, отколкото лека йога, но ако загубата на тегло е основната ви цел, вие ще искате да комбинирате йога с бягане , ходене или всяко друго аеробно упражнение, което ви харесва. Въпреки това, йога може да играе важна роля в програмата за отслабване.

Какво йога може да направи

Докато намаляването на теглото може да бъде опростено до калории в сравнение с калориите уравнение, много повече отиват в успешно да променят навиците си, за да направят по-здравословен избор втора природа. Йога помага, като ви приближава по-добре в тялото си, подобрявайки самооценката и чувството за благополучие. Намаляването на стреса и по този начин стресът на храненето е друг начин, по който йога може да поддържа загуба на тегло. Чрез насърчаване на здравословен начин на живот, последователна йога практика прави по-вероятно, че ще можете да поддържате загуба на тегло.

Може би най-важното е, че йога акцент върху слушане на тялото ви на първо място може да бъде морска промяна за хора, които се борят да се хвърли паунда в миналото. Йога има важна роля в холистичния подход към загуба на тегло.

Какъв вид йога?

Ако никога не сте правили йога преди, не забравяйте да започнете с класове за начинаещи.

Ще изгорите най-много калории в класове по анимация виняса . Тези стилове обикновено започват с бързи серии от пози, наречени поздрави на слънце , последвани от поток от стоящи пози, които ще ви държат в движение. След като се затоплите, се въвеждат по-дълбоки разтягания и гърби. Vinyasa включва много популярни, потни йога стилове, като например:

Нежната йога , докато изгаряте по-малко калории, все още е чудесен начин да се грижите за тялото си.

Правене на йога у дома

Можете също така да правите йога у дома в дните, когато не можете да направите класа. Онлайн уеб сайтове за йога улесняват практиката във вашия собствен хол. За да увеличите максимално ползите от йога, е страхотно да правите малко всеки ден. Започването на домашна медитация е друга. Ползите от йога са умствени и физически, което я прави неразделна част от много успешни режими за отслабване.