Преглед на активността на проследяване на активността

SparkPeople Компютърно свързан крачкомер

Уеб сайтът SparkPeople е забавно и популярно място за проследяване на вашата диета и упражнения. Spark Activity Tracker автоматично проследява фитнес дейностите и качва данните безжично на вашата лична страница на SparkPeople.com чрез USB хардуер.

Малкият крачкомер използва усъвършенстван триосен акселерометър за проследяване на стъпките ви, откриване на тренировки от над 10 минути и оценка на разстоянието и изгорените калории.

Spark има 12 индикаторни светлини. Докоснете го пет пъти и зелените индикаторни светлини показват напредъка ви към целта ви за дневна стъпка.

Когато сте в рамките на 50 фута от компютър или компютър Mac, данните се качват безжично на безплатната ви начална страница на SparkPeople. Можете също така да преглеждате данните си в приложенията си за iOS или Android, но първо трябва да ги качите на компютър.

Можете да проследявате диетата, приемането на вода, теглото и други дейности чрез приложението или на страницата с лични данни на уеб сайта на SparkPeople.com.

Тракерът се произвежда от FitLinxx и е подобен на най-популярния Pebble (носител на наградата Readers Choice за компютърно свързаните педометри ), който се използва в корпоративните уелнес програми.

Стъпки през целия ден и проследяване на тренировки

Spark Activity Tracker следи целодневните стъпки, изгарянето на всички активни калории и активните минути през целия ден. Но също така автоматично открива и записва тренировки.

Той може да усеща ходене, бягане, закрито колоездене и елиптични тренировки. Ако прекарате 10 продължителни минути в тези дейности, той записва като уникална тренировка и можете да прегледате данните от началната страница на SparkPeople. За всяка тренировка виждате минутите, изгарянето на калории, стъпките и разстоянието.

Беше забавно да виждам тренировките на DeskCycle автоматично означени като колоездене, когато нося Spark на обувката си.

Те казват, че колоезденето на открито не се записва точно поради вариациите в движението на педалите (понякога по крайбрежието и т.н.)

Потребителите отбелязват, че аеробният танц (като Zumba тренировки) и стационарните стъпкови тренировки не записват колкото се може повече стъпки, колкото може да пожелаете, тъй като Spark предпочита да записва движение напред, а не странично стъпало.

Спаркът е водоустойчив до 100 фута, така че можете да го носите плуване и той ще оцелее при пътуване през пералната машина. Потребителите обаче казват, че водна аеробика обикновено се записва като ходене / бягане, така че трябва да прекласифицирате тренировката на уеб сайта, за да получите пълен калориен изгарящ кредит за него.

Настройване на проследяването на активността на Spark

Спаркът е малък, само 1,3 инча х 1,2 инча х 0,5 инча и тежи по-малко от една трета от унция. Той има вграден държач за клипове, който можете да използвате, за да го носите на обувката си (за най-добра точност) или на кръста, деколтето, джоба или сутиен.

Spark работи на заменяема батерия CR2032 от 6 до 12 месеца. Пристига с инсталирана и готова за използване батерия и е включена допълнителна батерия.

За да го настроите да се предава безжично на компютър (Windows XP, Vista, 7 или 8) или Mac (OSX 10.6-10.8), включете USB ключа и изтеглете софтуера SparkPeople Connect.

Настройте безплатна лична сметка на SparkPeople.com, за да проследявате данните си за проследяване на активността на Spark и да записвате и проследявате диетата, фитнес и здравните си дейности.

Можете да изтеглите безплатното приложение SparkAmerica за iOS или Android или по-пълноценното приложение SparkPeople Diet & Fitness Tracker, което струва няколко долара. Въпреки това ще ви е необходим компютър, за да получите данните от Spark в онлайн системата и да можете да я видите в приложението.

Стъпки - Калории - Проследяване на разстоянието

Стъпки : Spark проследява стъпките и се самоизтрива ежедневно в полунощ. Настройвате ежедневната си стъпка и всяка индикаторна светлина върху Spark представлява 1/12 от тази цел.

Предлага се предварително за 6000 стъпки, така че всяка светлина ще представлява 500 стъпки. За по-лесна употреба можете да зададете целта си на 12 000 стъпки, така че всяка светлина да представлява 1000 стъпки. Вие печелите Glow Getter Trophy всеки път, когато постигнете ежедневната си цел.

Разстояние : Това автоматично се оценява от механизма на акселерометъра. Можете да настроите калибрирането, като запишете тренировка за ходене на известно разстояние и използвате инструкциите за калибриране.

Фитнес калории изгорени : Спаркът оценява активността ви изгорени калории. Можете да регистрирате допълнителни дейности, които не са свързани с Spark, като използвате приложението или уебсайта и тези калории ще бъдат добавени към общия брой. Можете да използвате пълен набор от следене на диетата на SparkPeople, за да отговаряте на вашите калории, изядени срещу изгорени калории.

Проследяваща диета : Можете да използвате уеб сайта и приложенията на SparkPeople.com, за да проследявате какво ядете и да балансирате калориите в сравнение с калориите. Можете също да проследявате теглото, водата, плодовете и зеленчуците, настроението и съня. Въпреки това, ще трябва да свършите работата, за да ги въведете, те не се откриват автоматично.

Мотивация - Трофеи : Сайтът SparkPeople е силно мотивационен. Използвайки тракера, печелите Glow Getter Trophy всеки път, когато правите ежедневната си стъпка, и лесно можете да го публикувате във Facebook, за да се хвалите на приятелите си. Също така печелите трофеи за постигане на най-важните мишени през всеки месец. Вие печелите Spark Points за проследяване на всичко и взаимодействие със сайта, което води до повече трофеи и е включено в класацията.

Социално: Можете също така да се свържете с приятели и да публикувате съобщения в таблата за съобщения. Сайтът е чудесно място за намиране и споделяне на рецепти и съвети за фитнес.

Преносимост: Можете да използвате USB ключа на всеки съвместим компютър, в който имате право да инсталирате софтуера Spark Connect. Това обаче не е много удобно и често не е възможно. Тракерът ще спести две седмици от данните, така че ако сте далеч от компютър, ще имате известно време, преди да го изтеглите или да го загубите. Но поне не е нужно да презареждате Spark и ви дава двуседмично предизвестие за ниска батерия.

Най-долу в редактора за активност на искри

Недостатъци:

Положителни:

Оповестяване: Прегледните проби са предоставени от производителя.