Side Lunge (Скандасана)

Обща хипо-отваряща йога поза

Когато търсите чудесна поза за отваряне на хип-хопа, се обърнете към страничната проходимост (skandasana). Това е обща йога поза, която разтяга хълбоците и hamstring и спомага за изграждането на основната си сила.

Това е сравнително прост изход, което го прави перфектен за начинаещи и редовна практика. Разширените студенти също ще се радват на някои предизвикателни вариации.

Side Lunge е само една поза, наречена Skandasana

Скандасана, която гледаме тук, е дълбоко съпротивление.

Това обаче не е единствената йога поза, която върви с това име.

В " Светлината на йога ", BKS Iyengar демонстрира една много различна поза, която също се нарича скондасана. Това е седнало напред завой с едно краче, закачено зад главата ви. Постоянната версия на същата поза (предната завой с крака зад главата) е включена в третата серия на предизвикателната аштанга йога . В това, очевидно се наричаше също скандасана от Патаби Джоис.

Тези две пози имат достатъчно общи неща, за да се считат за вариации от общ произход. Въпреки това, версията Side Lunge е доста различна. Вероятно е, че то просто се е случило да бъде наречено за същия бог на боговете от Хинд, Сканда.

Макар че това може да бъде объркващо, не е толкова необичайно за множеството йога да има едно и също име, или за поза да има няколко различни имена. Голяма част от това се дължи на различните начини, по които се е развила практиката на йога асана .

Инструкции за страничен удар

Тази версия на skandasana е популяризирана от Шива Реа в последователностите й на транс-танц.

Тип на Позата : Постоянно, Хип Отварач

Предимства : Подобрява равновесието и якостта на сърцевината, удължава hamstring и бедрата

  1. Започвайте в прасарита падотанасана , широка крачка напред.
  2. Наведете лявото коляно в половин клек. Дръжте правилния си крак прави и огъвайте крака, така че пръстите ви да напускат пода, така че да почивате на дясната пета.
  1. Има много опции за вариации на ръцете. Дръжте ръцете си на пода, ако имате нужда от тях за баланс. В противен случай опитайте да огънете лактите и да донесете ръцете си в Anjali mudra с левия лакът в лявото коляно в половин маласана .
  2. Поставете ръцете си на пода за подкрепа и преместете се от другата страна.

Съвети за начинаещи

Съвети за напреднали йога практика

Има много начини да включите тази поза в поток, който ще работи в основната ви сила. Например, опитайте се да се върнете напред и назад към скандасана от планинска поза в предната част на матрака, без да използвате ръцете си на пода.

След като веднъж можете да вдигнете удобно ръцете си от пода, както е описано в стъпка 3 по-горе, можете да започнете да работите за обвързване с ръцете.

  1. Обвийте лявата си ръка пред лявата си бразда и огънете лакътя, за да донесете лявата си ръка зад гърба си.
  2. Докоснете дясната си ръка обратно, за да се свържете с лявата.
  3. Обърнете гърдите си надясно и отворете сърцето си към тавана.