Какви бонбони мога да ям на South Beach Diet?

Ако имате сладък зъб, има няколко неща, с които можете да се отдадете

Ако имате сладък зъб, първото нещо, което вероятно сте се чудели, след като сте решили да започнете диетата на South Beach, е: Има ли разрешени десерти ? Вече знаете, че ще се отървете от сладкиши, бонбони, сладолед, подсладени сокове и други подобни. И какво остава?

Някои сладки храни и подсладители могат да се ползват във всяка фаза на тази диета - но вероятно не вида, който сте свикнали да ядете.

Това ще отнеме известно време да свикне, но обикновено тези храни могат да задоволят жаждата и да ви предпазят от шоколадовите бисквитки.

И още една добра новина: При елиминирането на храни с високо съдържание на въглехидрати вашето небце ще започне да се променя и вероятно ще стане по-настроено на по-фината сладост в естествените, здравословни храни като плодове (обаче плодовете са изключени от фаза 1).

Саут Бийч диета фаза 1

Фаза 1 е най-рестриктивната фаза в диетата на South Beach. Тази фаза набляга на храни, които са с ниско съдържание на наситени мазнини и въглехидрати, включително зеленчуци с високо съдържание на фибри , източници на постно белтъчини (яйца и белтъчини, морски дарове, безкофеидни птици, слаби разфасовки от говеждо и свинско месо, соеви храни) -маслени млечни продукти. Не се допускат плодове или зърна.

Във фаза 1, сладкишите са ограничени до общо 75 калории на стойност на някои от следните захарни храни. Така че, не много. Лимитът е отчасти така, че хората да не преувеличават храненето на захарни алкохоли , което може да причини проблеми с храносмилането на много хора, особено ако са изядени в излишък.

Ако сте от типа, който наистина се нуждае от нещо сладко в края на храненето или най-малко веднъж дневно, одобрените във фаза 1 подсладители ще бъдат вашата спестяваща благодат.

Повечето подсладители, като захар и мед, са от масата на диетата South Beach - все пак можете да подсладите напитките и храната със следните подсладители.

От тях Stevia и монахът се смятат за най-малко вероятно да причинят лоши здравословни последици сред изследователите, така че може да искате да се придържате към тях. Някои изследвания показват, че ацесулфам К, Nutrasweet, захарин и сукралоза могат да допринесат за разстройства на настроението, метаболитен синдром и някои видове рак.

Тези десерти и храни за сладък вкус са разрешени във фаза първа на South Beach Diet:

Бихте могли също така да мислите за превръщането на обикновен кисело мляко или извара без мазнини в десерт, като разбъркате в какао на прах и една лъжица сладко от захар или един от горните подсладители като Stevia.

Саут Бийч диета фаза 2

Фаза 2 на South Beach Diet е малко по-лесна от фаза 1, когато става дума за получаване на вашата захар, защото имате по-голяма свобода.

Вместо просто да следвате ограничен списък с храни, вие започвате да добавяте в диетата си някои хранителни вещества с високо съдържание на фибри, ниско съдържание на гликемичен въглехидрат, като например пълнозърнести храни и плодове. Можете да добавите до две до три порции плодове - и това е чудесен и здравословен начин да задоволите вашия сладък зъб.

Плодовете имат най-ниско съдържание на захар от всички плодове, така че те са особено добър избор, когато достигнете втора фаза. Обмислете да направите десерт с боровинки с боровинки, малини, къпини и нарязани ягоди и да я нанесете със собствената си сметана с ниско съдържание на въглехидрати .

Замразените банани могат да се използват, за да се направи "приятен" крем; всичко, което трябва да направите, е да изрежете банани, да ги изкопите във фризера и да смесвате замразените парчета с вашия избор на мляко, плюс всички допълнителни съставки, които желаете, като например неподсладено какао на прах и фъстъчено масло за шоколад "хубав" , замразено манго и ананас за тропически "приятен" крем, или замразени ягоди за бананов "красив" крем от ягоди.

Можете също така да го завържете с раздробени ядки или череши в края.

Можете също така да добавите следното във фаза 2:

Много е важно да обръщате внимание на реакциите на вашето тяло за добавяне на повече въглехидрати. Ако една храна поражда глад или повишаване на теглото, върнете се назад и опитайте нещо по-малко гликемично. Ако се чувствате размита глава или по-ниска в енергията си, както и. Загубата на тегло обикновено се забавя до 1 до 2 паунда на седмица по време на Фаза 2.

> Източници:

> Soffritti M1, Padovani М, Тибалди Е, Falcioni L, Manservisi F, Belpoggi F. Карциногенните ефекти на аспартама: Неотложната необходимост от регулаторна преоценка. Am J Ind Med. 2014 Apr; 57 (4): 383-97. doi: 10.1002 / ajim.22296. Epub 2014 януари 16.

> Ефектът на петте изкуствени подсладители върху клетките Caco-2, HT-29 и НЕК-293. Drug Chem Toxicol. 2015; 38 (3): 318-27. doi: 10.3109 / 01480545.2014.966381. Epub 2014 15 октомври.