Ползите от повдигането на тежести за жените

Защо жените се нуждаят от силна тренировка

Увеличаването и поддържането на адекватна мускулна маса е един от най-добрите начини за запазване на телесните мазнини в залива и за подобряване на цялостната фитнес, особено когато сте на възраст. Упражнението при съпротива като повдигане на тежести е най-добрият начин за изграждане на мускулна маса. Въпреки това, броят на жените, които всъщност участват във всяка формална или последователна тренировка за тренировка по тялото, е изключително ниска.

Жените, които упражняват, прекарват по-голямата част от времето си във фитнес за сърдечно-съдови упражнения. Каквито и да са причините за избягване на тежестта, ако сте жена, тук са 10 причини, поради които трябва да вземете сериозно тренировъчната си сила.

Ако не сте заинтересовани да отидете на фитнес зала, все още можете да получите добра тренировка за повдигане на тежести у дома с много базово оборудване, включително като гири или кетълбели.

 1. Ще бъдете физически по-силни
  Увеличаването на силата ви ще ви направи далеч по-малко зависими от другите за помощ при ежедневния живот. Хоурите ще бъдат по-лесни, повдигането на децата, хранителните стоки и прането няма да ви тласкат до макс. Ако максималната Ви сила е увеличена, ежедневните задачи и рутинното упражнение ще имат много по-малка вероятност да причинят наранявания. Изследванията стигат до заключението, че дори умереното тренировка може да увеличи здравината на жените с 30 до 50 процента. Изследванията също показват, че жените могат да развият силата си със същата скорост, както мъжете.
 1. Вие ще загубите телесна мазнина
  Проучванията, проведени от Уейн Уесткот от YMCA в Южен бряг в Куинси, Масачузетс, установиха, че средната жена, която тренира две до три пъти седмично за два месеца, ще спечели почти два килограма мускул и ще загуби 3,5 килограма от мазнини. Тъй като вашият слаб мускул се увеличава, така вашият метаболизъм почива и вие изгаряте повече калории през целия ден.
 1. Ще спечелите сила без насипно състояние
  За разлика от мъжете, жените обикновено не получават размер от силата на тренировките, защото в сравнение с мъжете, жените имат 10 до 30 пъти по-малко хормони, които причиняват мускулна хипертрофия . Вие обаче ще развиете мускулен тонус и определение. Това е бонус.
 2. Вие намалявате риска от остеопороза
  Тегленето на тегло може да увеличи минералната плътност на гръбначния стълб (и подобрява костното моделиране). Това, съчетано с достатъчно количество диетичен калций, може да бъде най-добрата защита на жените срещу остеопороза.
 3. Ще подобрите атлетичното си представяне .
  Сила тренировка подобрява атлетичната способност във всички елитни спортисти. Голфърите могат значително да увеличат силата си на шофиране. Велосипедистите могат да продължат за по-дълги периоди от време с по-малко умора. Скиорите подобряват техниката и намаляват нараняванията. Независимо от спорта, който играете, силата на тренировка е показала, че подобрява общата производителност, както и намалява риска от нараняване .
 4. Вие ще намалите риска от нараняване, болки в гърба и артрит
  Обучението по сила не само изгражда силни мускули, но също така изгражда силни съединителни тъкани и увеличава стабилността на ставите. Това действа като подсилване на ставите и помага за предотвратяване на наранявания. Укрепването на мускулите с нисък гръб може да помогне за елиминирането или облекчаването на болки в долната част на гърба. Тегло обучение може да облекчи болката на остеоартрит и укрепване на ставите.
 1. Вие ще намалите риска от сърдечни заболявания
  Тестовото обучение може да подобри здравето на сърдечно-съдовите заболявания по няколко начина, включително понижаване на LDL ("лошия") холестерол, повишаване на HDL ("добрия") холестерол и понижаване на кръвното налягане. Когато се добавят сърдечно-съдови упражнения , тези ползи се увеличават максимално.
 2. Вие ще намалите риска от диабет
  Теглото обучение може да подобри начина, по който тялото обработва захарта, което може да намали риска от диабет. Възрастният диабет е нарастващ проблем за жените и мъжете.
 3. Никога не е късно да се възползвате
  Жените през 70-те и 80-те години на миналия век са изградили значителна сила чрез тренировки по теглото и проучванията показват, че подобренията на здравината са възможни на всяка възраст. Обърнете внимание, обаче, че професионалистът за силов тренинг винаги трябва да наблюдава над по-възрастните участници.
 1. Ще подобрите отношението си и ще се борите с депресията
  Жените, които силата на тренировката често съобщават, че се чувстват по-уверени и способни в резултат на своята програма, всички важни фактори за борба с депресията.

> Източници:

> Seguin RA, Epping JN, Buchner DM, Bloch R, Nelson ME. Растящ по-силен . CDC.

> Westcott WL, Winett RA, Anne JJ, Wojcik JR, Anderson ES, Madden PJ. Предписване на физическа активност: Прилагане на ACSM протоколи за упражняване тип, интензивност и продължителност през 3 тренировъчни честоти. Лекарят и спортмедицината . 2009; 37 (2): 51-58. Дой: 10.3810 / psm.2009.06.1709.