Защо ежедневната ви калорична нужда намалява с възрастта

Това е факт от живота, че докато възрастите, тялото ви се нуждае от по-малко калории . Това е вид бръмбар, но има начини да се справите с него и все още да се насладите на някои от любимите ви храни.

Първо, защо се случва това?

Това е всичко за метаболизма ви, което е способността на вашето тяло да разгражда хранителните вещества и да ги превръща в енергия или да ги съхранява като мазнини, когато приемате повече енергия, отколкото изгаряте.

Много от метаболизма ви е свързан с мускулната маса. Тъй като мускулните клетки са заети да се движат около тялото и да правят нещата, те изискват енергия, докато мастните клетки основно просто седят там, без да правят нищо, освен да съхраняват мазнините.

Като цяло човек има повече мускули, отколкото жена с еднаква тежест, така че той ще има по-висок метаболизъм. И, разбира се, възрастта също прави значителна разлика.

Когато сте тийнейджър или на двадесетте години, метаболизмът ви е сравнително висок. Но, около 30-годишна възраст, започвате да губите малко мускули и да намалите мазнините. Може да не забележите това много в началото, но като остарявате, мускулната маса ще намалее още повече и метаболизмът ви ще се забави поради това.

Загубата на мускули намалява броя на калориите, които са ви необходими, за да поддържате текущото си тегло и ако продължавате да ядете същото количество калории всеки ден, без да променяте нивото на физическата си активност, постепенно ще спечелите мазнини.

Един паунд или две годишно може да не изглеждат толкова много в началото, но през годините теглото може да се увеличи и вие можете да поемате риска да станете с наднормено тегло или със затлъстяване.

Предотвратява увеличаване на теглото по време на възрастта

Не можете да върнете часовника отново и да станете отново млад, но натрупването на нежелано тегло не е необходимо да бъде неизбежно, ако половите усилието.

Ето какво можете да направите.

Останете активни (или се активирайте) . Повишената физическа активност може да ви помогне да запазите теглото си. Упражненията за съпротива като повдигане на тежестта могат да увеличат мускулната маса, което може да увеличи метаболизма и броя на изгорелите калории. Той също така увеличава вашите сили и цялостна фитнес. Аеробни дейности като бягане или ходене изгарят калории, докато се движите. Те също така са добри за здравето на сърцето ви.

Изчислете калориите си. Изчислете ежедневната Ви калорийна нужда с формулата на Харис-Бенедикт . Вие също може да искате да инвестирате в кухненски мащаб, докато не се почувствате удобно с оценката на размера на храната на храните, които ядете.

Гледайте какво ядете. Въпреки че може да се нуждаете от по-малко калории, все пак трябва да се сблъскате с ежедневните нужди от витамини и минерали. Изберете хранителни хранителни вещества като плодове и зелени и цветни зеленчуци, които са с ниско съдържание на калории и са богати на витамини и минерали. Източниците на постно протеин като риба и морски дарове са с ниско съдържание на калории и съдържат омега-3 мастни киселини, които липсват в много диети. Уверете се, че получавате много храни с високо съдържание на фибри (не-нишестени зеленчуци, цели плодове, бобови растения и 100% пълнозърнести продукти).

Гледайте приема на алкохол. Алкохолът има повече калории на унция, отколкото въглехидратите или протеините, но няма друга хранителна стойност .

Плюс това често се комбинира с подсладени миксери, които добавят още повече калории.

Източници:

Академия по хранене и диететика. "Хранене и активен живот за здравословно остаряване".

Секторите на земеделието, здравеопазването и човешките ресурси на Съединените щати. "Диетични насоки за американците 2015-2020".

Министерството на земеделието на Съединените щати. "Вдигане на тежести за повишаване на метаболизма при стареене, по-ниско тегло."

САЩ, Национална библиотека по медицина, Национални институти по здравеопазване. "MedlinePlus: Стареене промени в тялото форма."