5 Вечеря Диети Грешки, за да се избегне

Това е краят на труден ден и сте готови да се отпуснете и да имате здравословна диета . Но вместо това, вие падате в лоши навици и правите огромни грешки в диетата . Възможно ли е общодошлите отстъпления да ви струват стотици калории? Вечерните гафове са често срещани, но също така лесно се избягват. Проверете този списък, за да запазите вечеря (и вашия план за загуба на тегло) на пистата.

Хранителна грешка # 1: Добавяне на допълнителни мазнини и калории към здравословни храни

Какъв е смисълът да подготвяме здравословни ястия , като например варени на пара, само за да ги заредите с допълнителни мазнини и калории под формата на масло или сирене? Разбира се, все още получавате едни и същи хранителни вещества от зеленчуците, но не правите вашите усилия за загуба на тегло. Вашата здравословна салата се превръща в кошмар за диета, когато я покриете с кремообразна превръзка.

Спрете да използвате обикновена салатна дресинг, сирене, маргарин и майо и ще спестите стотици калории . Може дори да откриете, че предпочитате вкуса на свежи или консервирани зеленчуци без допълнителни екстри.

Съвет: Ако просто не можете да понасяте вкуса на обикновени зеленчуци, използвайте билки, подправки, г-жа Dash, масло за приготвяне на спрей, сладкарски дресинг, салса или pico de gallo, за да добавите вкус към храни, които намирате скучно.

Хранителна грешка # 2: Почистване на чинията

Мама те направи член на Клуба за чисти чинии, нали?

Е, че е време да подадете оставка от публикацията си, защото няма причина да се чувствате необходимостта да се полирате от табелата, ако корема ви казва, че е време да спрете . Обърнете внимание на начина, по който се чувствате, а не на колко храна оставате непроменени.

Има значителна разлика между храненето и чувството за пълнота.

Отнема около 20 минути, докато мозъкът ти получи сигнала. Така че, когато го направите, е време да слушате. Яжте бавно, за да знаете кога да спрете. И не се чувствайте зле, че оставяте храната на чинията си. Просто го опаковайте и я запишете за по-късно.

Съвет: Преди да се сервирате за втори повод за храна, изпийте висока чаша вода. Жаждата лесно може да бъде погрешна за глада. Също така, практикувайте поставянето на вилицата между ухапвания. Това е интелигентен начин да забавите процеса на хранене.

Хранителна грешка # 3: Не яде хранителен апетит.

Мислехте, че трябва да се закълнете, за да отслабнете, нали? Помислете отново, защото започването на хранене със здравословна диета или купа супа от бульон е чудесен начин да ви помогнем да ядете по-малко по време на хранене. Това е особено полезно, ако не сте яли повече от четири или пет часа. Колкото по-дълго е от последното ви хранене, толкова по-вероятно е да преяждате.

Не се задоволявайте само с обикновена айсбергска маруля в тази салата. Заредете с много зеленчуци и тъмни зелени зеленчуци, които опаковат повече влакна, за да помогнат за ограничаване на глада . (Колкото повече влакна ядете, толкова по-голяма ще бъде тази стартова салата.) Ако супата е ваше предпочитание, имате късмет. Много разновидности на консервирана супа претеглят под 100 калории на порция, а някои от тях са още по-малко.

Съвет: Натиснахте ли за известно време? Съхранявайте супата, която е опакована в готови за микровълни контейнери на ръка, така че да можете да ядете в рамките на няколко минути.

Хранителна грешка # 4: Избягване на здравословна мазнина

Някога сте яли нискомаслена като спагети маринара, само за да се окажете изгубени в рамките на няколко часа? Хранене на храна, която не съдържа някои мазнини , като сирене или месо или здравословни масла , неизбежно ще ви остави да се чувствате прекалено гладни по-късно. И това е рецепта за късна вечер. Помнете, мазнините не са враг. Но вие избирате мазнините си мъдро и ги включвате като част от контролирано от порции, питателна диета.

Съвет: Кои са умните мазнини, които можете да избирате?

Установено е, че мононенаситените мазнини (намиращи се в рапично, фъстъчено и зехтин) и полиненаситените мазнини (намиращи се в слънчогледовото, царевичното и соевото масло) намаляват нивата на "лошия" холестерол и увеличават "добрия" холестерол.

Хранителна грешка # 5: Ядене на пиле всяка нощ.

Пилето е отличен източник на протеини с ниско съдържание на мазнини, който е много универсален. И все пак, без значение колко начини да го оправиш, то става скучно след няколко десетки вечери на ред. Изгарянето от изяждането на едно и също нещо отново и отново може всъщност да ви накара да се справите, за да нарушите монотонността. Превключете нещата, като опитате риба тон, сьомга, гърди на маймуна или висококачествени протеинови зеленчуци. Можете дори да изберете здравословна диета, подходяща за вашата диета.

Съвет: Понякога пилето не е най-добрият избор. Пилешките крака или бедрата са по-плътни от калориите, отколкото пилето от бяло месо. И пилешкото, пържено или пикантно пиле е дори по-високо в мазнините и калориите.

Не забравяйте, че всички ние правим диетични грешки в някакъв момент в процеса на загуба на тегло. Но ако можете да останете умни и нагласени по време на вечерята, вие се подготвяте за едно задоволително и полезно за хранене хранене.