Най-добрите храни със слаб протеин

Направете здравословно хранене по-лесно

Протеинът е важна част от здравословното хранене и може да ви помогне да отслабнете. Но знаете ли как да избирате най-добрите храни за бедни протеини? Умните източници на постно протеини са с високо съдържание на хранителни вещества, но са по-ниски в мазнини и калории.

Използвайте този списък със слаби протеини, когато пазарувате за седмичните си хранителни продукти. След това попълните обяда си за закуска и вечеря с тези храни.

Ще се възползвате от доброто хранене и от чувството за пълнота и удовлетворение, което протеинът осигурява.

риба

Някои видове риба са големи източници на постно протеини. Повечето риби са по-ниски в наситени мазнини от домашни птици или говеждо месо. Студената вода, като сьомга, е отличен избор, тъй като съдържа големи количества омега-3 мастни киселини - добра мазнина, която може да бъде от полза за вашето здраве. Тон, скумрия, треска, херинга и аншоа също са опаковани с протеинова сила и хранене.

Пиле и Турция

Домашните птици са добър източник на протеини, но броят на калориите на домашните птици може да варира. Затова е важно да прочетете етикетите за хранителни вещества и да изберете възможно най -бързо по-слабо разфасовки от пуйки и пилешко месо. Като общо правило, по-лекото месо е по-ниско в калории от тъмно месо. Също така, не забравяйте да премахнете кожата преди ядене и да научите как да скара вашето пиле или пуйка, за да намалите мазнините и калориите. Можете също така да печете домашни птици или да го печете, за да запазите броя на калориите нисък .

Лишено говеждо

Гледането на мазнините и дневния прием на калории не означава, че трябва да се откажете от пържола. Ако изберете правилния вид говеждо месо , то може да бъде здравословна част от вашата програма за отслабване. Изберете отрязъци с думите "кръг" или "слаби" в името и тези, които имат по-малко видими мрамори. Почистете всички видими мазнини, преди да го приготвите или поискайте от месаря ​​да го направи, преди да го обработите.

При избора на земята говеждо месо, потърсете "постно" или "допълнително постно" на етикета. Ако ви харесва червеното месо, но все пак трябва да намалите мазнините, помислете за бизона като алтернатива на червеното месо. Той вкусва като говеждо, но осигурява по-малко мазнини, отколкото повечето типични говежди пържоли и печено.

яйца

Яйцата могат да бъдат част от всяка здравословна диета, защото са благоприятни за бюджета, гъвкави и лесни за подготовка. Калориите в яйцата са ниски и осигуряват около пет грама протеин на порция. Можете да използвате яйца, за да направите здравословна закуска , или можете да направите сандвичи или по-хубави ястия, като зеленчукови фритати или вегетариански quiche. Ако сте загрижени за холестерола, използвайте по-малко жълтъци, защото мазнините и холестерола са в жълтъка.

Ниско съдържание на мазнини млечни продукти

Нискомаслените млечни продукти, като нискомаслено или обезмаслено мляко, са идеален източник на постно протеин, тъй като голяма част от наситените мазнини са отстранени от тях. Те осигуряват витамин D и калций. Нискомасленото сирене, млякото, традиционното кисело мляко и гръцкото кисело мляко са скоби за здравословна диета, тъй като те могат да се обработват почти във всяко хранене или като част от здравословна закуска.

Боб, грах и леща

Фасулът, грахът и лещата са добри източници на постно протеини, особено за тези, които следват вегетарианска диета.

Те осигуряват много фибри, които всъщност могат да ви помогнат да се придържате към вашата диета . Белтъчината и фибрите пакетират "едно-две удари", които могат да ви помогнат да се почувствате по-пълни от останалите храни и по този начин да предотвратите преяждане. Опитайте да добавите боб към рецепти като чип, супа или да си направите здравословна салата, за да запазите диетата си на пистата.

Ще забележите, че протеинови закуски и протеинови прахове не са в този списък. Защо? Тъй като експертите обикновено препоръчват получаването на протеини от цели храни, а не от преработени добавки. Разбира се, това не означава, че праховете и баровете са лоши за вас, но ще се радвате на хранителни ползи, ако изберете цялостни храни като добри източници на постно белтъци по-често.

И не забравяйте, че как се подготвят по-бедните протеинови вещества най-много, ако ядете, за да отслабнете. Печете, печете или пиле месо и морски дарове, за да сведете до минимум количеството масло, което използвате. Не забравяйте да измерите млечни продукти като сирене или дори кисело мляко, защото калориите в тези продукти се прибавят бързо. И се опитайте да не добавите твърде много масло, когато приготвяте блюда с боб. Традиционните рецепти често могат да бъдат приготвени с по-малко мазнини, за да се спестят калории и все още вкус.