Съвети за готвене за намаляване на мазнините и нарязаните калории

Научете прости трикове за готвене на здравословни ястия и леки закуски

Ако искате да намалите мазнините и да намалите калориите от вашата диета, най-добре е да готвите вкъщи. Подготвяйки собствените си храни, вие контролирате вида на съставките във вашата храна и размера на порциите на всяко хранене. Но дори и домашно приготвените ястия могат да бъдат угоени, ако не сте внимателни. Използвайте тези здравословни съвети за приготвяне на храна, които ще ви помогнат да запазите плана си за отслабване.

Ето някои съвети.

Съхранявайте кухнята си с добри инструменти за готвене

Нарежете калории с основни заместители

Кук в насипно състояние, но размери на контролната порция

Готвенето в насипно състояние спестява време. Можете да завършите седмицата на готвене в същото време, за да подготвите ястия на ден. Но често съхраняването на храната в големи контейнери може да доведе до преяждане. Ако гладувате по време на хранене и трябва да извадите една порция супа от голям пот, лесно е да вземете твърде много.

Избягвайте този сценарий, като разделяте голямата рецепта на единични порции, когато приключите с готвенето. След това съберете предметите в пълни, нискокалорични ястия. Например, готвяйте гърне със здравословна, кремообразна супа, заедно с партида соте от зеленчуци и сладко изпечено пилешко месо . Разделете всяка рецепта така, че една порция от всеки да е равномерно опакована и съхранена заедно във вашия хладилник. По време на хранене вземете само пакетите, от които се нуждаете. Това е лесно, удобно и бързо.

Може да изглежда като много работа, за да практикувате здравословна готвар вкъщи. Но тези съвети за загуба на тегло ще ви помогнат да намалите мазнините и калориите от всяка от вашите хранения. Докато свиквате с тези съвети за готвене, ще се научите да пестите време, ще се чувствате по-добре с храната, която ядете, и ще постигнете по-голям успех в програмата си за отслабване.