Калории в бонбони

Калории и въглехидрати брои за популярните бонбони

Бонди е вкусна, задоволяваща и възхитителна. За съжаление, тя също е пълна със захар и липсва хранене. Но всички бонбони са лоши за вашата диета? И е възможно да се яде бонбони и тънки или поне поддържане на здравословно тегло ? Да, за щастие е. Просто трябва да знаете да ядете и колко от това да се насладите.

Мога ли да запазя бонбони в диетата си?

Бонбоните калории са празни калории.

Празните калорични храни са тези, които осигуряват малко или никаква хранителна полза. Често това са храни, които са пълни с твърди мазнини и добавени захари (SoFAS).

В един перфектен свят изобщо няма да консумираме никакви празни калории. Ще ядем само храни, пълни със здравословни хранителни вещества и витамини и минерали. Но истината е, че празни калорични храни често вкусват добре. Така експертите по хранене са разработили насоки за консумация на празни калории.

Според Американската администрация по храните и лекарствата (USDA) са задали стандарти, които да ви помогнат да ограничите броя на празните калории, които консумирате всеки ден. Всяка препоръка приема, че празните калории са консумирани допълнителни калории, след като сте достигнали препоръчания прием на други важни хранителни вещества и групи храни.

Ограниченията се основават на възрастта и пол.

Най-здравословните варианти на бонбони

Топовете на поп хранене факти
Сервизен размер 1 поп (17 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 60
Калории от мазнини 0
Общо мазнини 0g 0%
Наситена мазнина 0 g 0%
Полиненаситена мазнина 0 g
Мононенаситена мазнина 0 g
Холестерол 0 mg 0%
Натриев 0 mg 0%
Калиев 0 mg 0%
Въглехидрати 15g 5%
Диетични фибри 0g 0%
Захар 10g
Протеин 0 g
Витамин А 0% · Витамин С 0%
Калций 0% · Желязо 0%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Без бонбони наистина е "здравословно". Най-здравословният начин да задоволите своя сладък зъб е да се насладите на плодове, често наричани "бонбони на природата". Но ако искате да се отдадете на закупени от магазина сладки, тези продукти вероятно ще нанесат най-малко щети.

Един фактор, който прави повечето бонбони (леко) по-здрави, е, че те отнемат повече време за консумация.

Когато прекарвате повече време, като се насладите на един бонбон, може да сте по-малко склонни да ядете повече.

Нездравословни варианти на бонбони

Най-лошият бонбон за вашата диета ще бъде всичко, което е супер размер, "king-size" или не е индивидуално опакован. Защо? Защото най-вероятно е да пренебрегвате тези сладки третирания.

Например, всяко парче от бонбони на See в кутия от шоколадови бонбони вероятно ще осигури около 50 калории. Това не изглежда толкова лошо, нали? Това не е, стига да можете да ядете само едно парче и след това да извадите кутията. Но ние обикновено вземем две или три парчета (или повече) и това е, когато бонбони калории се превърне в проблем.

Изборът и запазването на бонбони

Най-трудното нещо за закупуване и поддържане на бонбони у дома или във вашия офис е, че е толкова трудно да се яде само едно парче. Много хора държат купата на малки бонбони на бюрото или гишето и след това вземете парче редовно. Тези малки бонбони калории могат да се добавят бързо, ако се отдадете всеки ден, или по-лошо, на всеки няколко часа.

Въпреки че може да има икономически смисъл да се купуват насипни бонбони или големи торбички от шоколад "мини", тези малки препарати са прекалено лесни за преяждане. Ако решите да се отдадете на парче бонбони, купете само едно парче бонбони, което ви прави щастливи. След това се насладете на единствената си порция и се свърши. Икономическите торбички на бонбони могат да имат смисъл в бюджета ви, но те причиняват опустошение на талията ви.

Слово от

Бонбоните не са непременно лоши за вас. Тя осигурява удоволствие и повечето биха се съгласили, че това е едно от малките наслада на живота. Но твърде много бонбони могат да навредят на зъбите ви и на талията ви. Насладете се на сладки преживявания с умереност, за да поддържате здравословно хранене и уелнес план на пистата.