Най-добрите салатни съставки за отслабване

Диетолозите трябва да ядат салата, за да отслабнат, нали? Грешка! Много хора ядат салата за отслабване и наддаване на тегло вместо това. Защо? Тъй като много от съставките на салата, които добавят, са пълни с мазнини и калории. И още по-лошо, салатата за отслабване, която те създават, не е достатъчно голяма или достатъчно задоволителна, за да ги задържи пълна. Така че те отново се хранят и те не отслабват.

Замяната на висококалорично, тежко хранене със здравословна салата е чудесен начин за отслабване. Но трябва да използвате диетични салатни съставки . Това са салфетки, които са пълни с хранителни вещества, пълни с вкус и естествено ниско съдържание на мазнини и калории. Използвайте този списък, за да изберете любимите си салатни съставки, след което опитайте при следващото си хранене.

1 - Изберете най-добрата зелена салата

Jiepu Li / EyeEm EyeEm / Гети изображения

Основата на вашата диета-приятелска салата трябва да са салата зелени. Салатите, приготвени с макаронени изделия и картофи, обикновено са по-високи в калориите и мазнините. Фасулът може да направи чудесна салатна основа, както и са опаковани с протеини. Но повечето dieters ще избират различни видове маруля като салата, защото те са толкова ниски в калориите.

Така че кои са зелените салати са най-добри? Има толкова много хора, от които да избирате, и всеки предпочита различен стил. Моята препоръка е да изберете няколко пресни зелени зеленчуци за вкус и след това насипни си салата с по-меки, хрупкави зеленчуци, за да добавите криза и обем.

Подсказка за здравословна салата: Не се страхувайте да експериментирате с начина, по който нарязвате зелените си салати и други съставки. Някои хора не харесват бъркотията при яденето на големи листа, напоени в салата. Така направете нарязана салата вместо това и нарязайте всяка съставка в лесни за хранене 1/4 инча квадратчета. Някои готвачи дори нарязват билки и други съставки в елегантни панделки за по-сложен външен вид.

2 - Изберете цветно зеленчуци

Лори Кастели / Култура / Гети изображения

В допълнение към зелените, зеленчуците трябва да са най-богатата съставка в вашата диета-приятелска салата. Най-добрите зеленчуци за здравословна салата ще дойдат в широка гама от цветове. За да се уверите, че получавам разнообразни вкусове и здравословни хранителни вещества, добавям печени или сурови зеленчуци от всяка цветна категория.

Здравословен салатен съвет: Вземете извън зоната за комфорт, когато избирате зеленчуци. Понякога комбинациите, които никога не мислите, ще вкусят доброто да се окажат ваши любими. И не се притеснявайте твърде много за калориите, когато добавяте зеленчуци. Повечето зеленчуци имат ниско съдържание на калории и имат високо съдържание на хранителни вещества. Ако сте загрижени за съдържанието на захар или нишесте в някои зеленчуци (като цвекло или картофи) просто ги добавете в модериране.

3 - Изберете здравословни мазнини за вашата салата

Inti St. Clair / Цифрова визия / Гети изображения

Вашата салата вероятно няма да задоволи, освен ако не добавите източник на здравословна мазнина. Разбира се, добавянето на мазнини към вашата диета-приятелска салата ще увеличи броя на калориите. Не забравяйте, че дори здравословните мазнини са значителен източник на калории. Така че умните диети ги добавят с умереност. По-долу са изброени разумни размери на популярните източници на здравословни мазнини за салати:

Здравословен салатен съвет: Измерете източника на мазнини, преди да го хвърлите в купата! Лесно е безумно да добавите калории към салатата си, когато добавяте храна направо от бутилката или кутията. Дръжте цифровия мащаб и някои лъжици за измерване, за да получите най-добрите измервания.

4 - Добавете протеин към вашата салата

Карлос Гауронски / Е + / Гети изображения

Ако салата е основният курс на хранене, трябва да добавите крехък източник на протеини, за да получите важните ползи за мускулите, които той осигурява. Също така ще откриете, че салатите с протеин ви задоволяват за по-дълъг период от време, след като ядете.

Много интелигентни ядетели нарязват месо и ги добавят към салатите си. Но имайте предвид, че не всички деликатесни меса са добър избор, ако се опитвате да отслабнете. Придържайте се на пуйка, постно говеждо месо или пиле, когато посещавате магазина за деликатеси. Можете също така да избирате между тези протеинови източници

Здравословен салатен съвет: Не забравяйте, че една порция протеин обикновено е около 3-4 унции. Ако добавите голяма пилешка гърда от 6-8 унции, ще трябва да отчетете допълнителните (макар и здрави) калории, които добавяте. Добавянето на повече протеини също ще означава добавяне на повече дресинг за салата, който също може да увеличи съдържанието на калории и мазнини в салатата ви.

5 - Билки за вашата салата

Източник на изображения / Гети изображения

Един от най-добрите начини да добавите вкус към вашата салата е да добавите нарязани билки. Разбира се, можете да хвърлите сушени билки върху салатата си, но нарязаните пресни билки са вкусно и здравословно допълнение към всяко хранене, което е подходящо за диета. Опитайте някоя от тези билки, които ще намерите в секцията за производство на хранителни стоки.

Здравословен салатен съвет: Повечето салатни превръзки са направени от билки и някакъв вид масло. Така че може да откриете, че добавянето на пресни билки към вашата салата премахва необходимостта от салатно превръзка - по-нататъшно намаляване на калориите и броя на мазнините в салатата ви.

6 - Облечи за салата

TOHRU MINOWA / a.collectionRF / Гети изображения

Ако сте напълнили купата си с вкусни и здравословни съставки, последната стъпка е да добавите салатен дресинг. За съжаление повечето превръзки са пълни с мазнини и калории. Някои продукти, закупени от магазина (често тези, които претендират, че са диетични) също са пълни със захар. И така, какво да правиш?

Може да откриете, че дори не се нуждаете от салатен дресинг, когато напълнете купата си с ароматни и пикантни съставки. Всъщност обикновено оросявам малко сол и черен пипер и мярка само една супена лъжица зехтин, след което хвърлям салатата си без никакви други препарати. Някои диети добавят spritz на цитрусови плодове.

Ако абсолютно обичате салатата, помислете дали да направите своя собствена. Аз правя своя собствена нискомаслена и нискокалорична ранчов салатен дресинг . Също така можете да намерите рецепти за здрави салатни превръзки онлайн.

Каквото и да изберете салатата, не забравяйте да я измерите внимателно. Дори ако имате салата пълна със здрави съставки, добавянето на прекалено много дресинг може да превърне храната ви в кошмар с много мазнини.