Има ли Marshmallows без глутен?

Зърната са почти безопасни за диета без глутен

Има добри новини, когато става дума за marshmallows на диета без глутен: Дори ако вземете чанта marshmallows случайно в магазин за хранителни стоки, много е вероятно да бъде безопасно. Това е така, защото по-голямата част от marshmallows на рафтовете на магазините са без глутен.

В САЩ индустрията на блатото е доминирана от две основни компании: Kraft Foods Inc. и Doumak Inc.

И двете произвеждат само без глутен marshmallows.

Фирми, които правят без глутен блясък

Крафт прави Jet Puffed marshmallows с размери, вариращи от мини (идеално за добавяне към вашия безглутенов горещ шоколад ) чрез jumbo (идеален за печене над лагер). Kraft marshmallows са широко достъпни в магазините - ние ги използваме в моята къща и ги достигаме в магазините, когато приятелите им имат импровизирано готвене .

Крафт ще разкрие всички съставки, съдържащи глутен, върху етикетите си и докато не етикетира своите "marshmallows" специално "без глутен" или ги тества за следи от глутен , представител на компанията съобщава, че те не са обект на кръстосано замърсяване с глутен производство.

Дъмак, междувременно, произвежда само моркови, а всичките му продукти са без глутен. Дружеството се сметне за "Американската маршмалоу компания" и има много истина за това твърдение. Campfire марка marshmallows са произведени от Doumak, а компанията също така прави маршируци за марки за частни магазини, включително марката на магазина на Walmart и марката CVS, според представител на обслужването на клиентите.

Когато разглеждате хранителния магазин за маршови бонбони (за съжаление, те обикновено се намират в секцията за печене, понякога в непосредствена близост до брашното), може да видите няколко различни марки бонбони, включително Kraft, Campfire, Jet и запазени марки , Но шансовете са, всичко е направено от Kraft или Doumak ...

и е безопасно без глутен.

Marshmallow Peeps без глутен, също

Когато става дума за marshmallows, много хора също мислят за Marshmallow Peeps, веднъж продадени само около Великден, но сега се произвеждат в множество форми, цветове и теми за много различни празници.

Пиковете се правят от Just Born, което ги етикетира "без глутен", освен ако не са произведени в завод, който също обработва храни, съдържащи глутен (вижте изявлението на глутена на Just Born тук). Затова трябва да разчитате на опаковката на Peeps - ако се казва "без глутен", това е безопасно за ядене. Обърнете внимание, че хранителната нишесте, използвана в Peeps, се получава от царевица.

Имайте предвид, че през последните години Just Born представи разнообразие от нови аромати и форми на Peeps, включително Peeps на пръчка. Някои от тях, за съжаление, не са без глутен. Най-долния ред: Винаги потърсете забележимо обозначение "без глутен" в кутиите за Peeps, които ще намерите в удебелен шрифт до списъците с продуктите на продуктите.

Какво можеш да направиш с бръшляни?

Marshmallows са много универсален начин на лечение и дори е по-сладко, че почти не съдържат глутен.

Глейт-свободен хрупкав ориз лекува е лесно да се направи и трайни деца "любимите. Starbucks предлага дори олио без глутен като един от малкото компании, които кимат пред общността без глутен.

Ако планирате класическо лагерно огнище, което се допълва със s'mores, моята статия Graham Free Crackers и S'mores обяснява къде да получите без глутен грамамови бисквити и безопасни шоколадови барове .

И накрая, без значение колко ви харесва шоколада, е трудно да победите обикновени препечени благунчета на пръчка, над огъня. Просто се уверете, че спазвате правилата за безопасно готвене без глутен, включително използването на безопасен въглен.

Слово от

Когато става дума за преработени храни, тези с чувство за целиакия или не-целиакия глутен винаги трябва да внимават за кръстосаното замърсяване с глутен. Храни, направени на същите линии като храни, съдържащи глутен или в същите условия като тези храни (в зависимост от това какви предпазни мерки се вземат) могат да предизвикат реакции при хората, особено тези, които са особено чувствителни.

Но когато става дума за marshmallows, общността без глутен е доста късметлия: повечето марки marshmallows са безопасни за диета без глутен дори за тези, които реагират по-ниско на глутен.

Така че, ако имате желание за печене на благун или S'mores за лятно барбекю или лагерно огнище или заливки, поръсени с миниатюрни бонбони за вечерята ви за благодарността, обикновено можете да бъдете сигурни, че блатните, които избирате от Kraft или Doumak, са безопасно без глутен. И ако искате Peeps, просто трябва да се придържате към Peeps аромати, които са маркирани на видно място "без глутен" на опаковката им.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.