Най-лошата салата съставки за отслабване

Dieters често избират салата като опция за хранене, защото мислят, че това ще им помогне да отслабна. Но много пъти салатата, която те правят у дома си или че поръчват в ресторант, е пълна с мазнини и калории. Резултатът е, че те вместо това печелят.

Ако искате да отслабнете по-бързо, избягвайте тези десет нездравословни салатни съставки. Макар че те са популярни съставки в много салати, те добавят много малко хранителна стойност към храната. Вместо това те запълват салатата ви пълна с ненужни мазнини и безполезни калории.

1 - Бейкън

sbrogan / Гети изображения

Беконът, зареден над любимата ви салата за отслабване, може да добави огромно количество 400 калории и 30 грама мазнини към общото хранене. Разбира се, броят ще зависи от това колко бекон е добавено. Но беконът на всяка салата е длъжен да увеличи броя на мазнините и калориите през покрива.

И така, по-добре ли са топените с бекон? Не точно. Много от обработените бекон (ароматизирани) бита не са наистина изработени от месо, така че те не осигуряват хранителни ползи. Всъщност някои съдържат смес от транс-мазнини, сол и, вярвайте или не, захар! Затова прескочете солените мазни гарнитури и добавете кристал и вкус със солени зеленчуци като репички или чушки .

2 - Крутони

Крутоните не са най-лошите нарушители, когато става въпрос за диетични бедствия, но те добавят калории от преработените зърна, без да предоставят никакви хранителни ползи. И много пъти крутоните са пържени, за да добавят ненужна мазнина към иначе здравословното ви хранене.

Ако направите своя собствена салата, бъдете предпазливи от марките крутон, които изглеждат здрави или с ниско съдържание на калории. Сервизният размер, посочен в повечето етикети за хранителни факти за крутоните, е само две супени лъжици. Това са две крутони! Ако добавите броя на крутоните, които повечето хора добавят, вероятно ще добавите 100 или повече калории в хляб и масло.

Ако сте абсолютно влюбени да има малко хрупкавост по вашата салата, опитайте да добавите супена лъжица или две зърнени култури от гроздова ядка. Получавате цялата текстура в полза на пълнозърнести влакна.

3 - Ясен всичко

Пилето е здравословна салата. Скариди е здравословна съставка за салата. Рибата е здравословна салатна съставка. Но когато изпържите тези храни в масло, те вече не са здрави. Пържените храни са пълни с мазнини и калории - дори когато са пържени с масла, които са здрави .

Най-добрият начин да избегнете пържени храни в салатата си е да се разумявате, когато четете менюто. Храни, които са "хрупкави", "очукани", "опечени", "хрупкави" или "хрупкави" почти винаги са пържени. Ако не сте сигурни, попитайте вашия сървър. Вместо това поискайте да заместите елемент на скара.

4 - Кремообразна салата

Дори ако напълнете салатата си със здравословни, хранителни съставки, лесно можете да я съсипете с кремообразна превръзка. Проверете калориите на тези популярни аромати.

И ако мислите, че превръзките без мазнини са по-добри, помислете отново! Много марки добавят захар, за да компенсират отстранената мазнина. И калориите не винаги са много ниски. Някои от тях работят по 60-80 калории на 2 супени лъжици.

Ако обичате превръзката, се придържайте към една порция здравословна, домашна винегрет. Или направете своя собствена кремообразна дресинг у дома . Или още по-добре, напълнете салатата си с вкусни съставки и прескочете превръзката.

5 - Обработени месо за деликатеси

Това е страхотна идея да добавите протеини към вашата салата , но обработените деликатесни меса не са най-добрият избор. Салами, например, е популярно месо, което се добавя към много салати в ресторанта. Единична тънка парче салам добавя 43 калории и 3 грама мазнини към талията ви. Въпреки че тези цифри не изглеждат много високи, една типична салата с размер на храната може лесно да има 4-5 филийки на стойност салам отгоре.

Ако харесвате варене на салата, се придържайте към пиле, пуешко или дори шунка. Но имайте предвид, че почти всички деликатесни меса са сравнително високи в солта, така че диетолозите, които се опитват да намалят приема на натрий, може да искат да се придържат към скара месо.

6 - Wontons

Много ресторанти предлагат азиатски салати, които са пълни със здравословни зеленчуци и постно месо. Други обаче напълват салатата с пържени съставки, като хрупкави макарони. Те биха могли да добавят бонбони за вашите салати или да опаковат зеленчуци в опаковки на Wonton и да ги запържат. Така или иначе, броят на мазнините и калориите на вашата салата се повишава и вашата храна вече не е диета.

Така че трябва да пропуснете изцяло азиатската салата? Не. Но помолете сървъра си да обслужва салатата, без да има нужда от нея. Вие ще спестите 100-200 калории и 7-13 грама мазнини, като напускате wontons.

7 - Тако Боул

Трудно е да се намери тако салата, която е здравословна. Но най-лесният начин да направиш салата от Тако е по-здравословна е да пропуснеш пържената тако. Не само това е разхвърляно и ненужно, но 8-инчов печено тако черупка добавя 220 калории и 11 грама мазнини за хранене.

Ако искате да построите по-здравословна салата от Тако, използвайте обикновена купа и я напълнете с по-здравословно месо от Тако. Използвайте маринована пилешка гърда или постно смляно пуйка. Ограничете доставянето на сирене само на една унция и сервирайте авокадо на 1-2 супени лъжици. Овкусявайте салатата си с пикантни чушки, пресни домати, царевица и хрупкави зеленчуци, за да се насладите на диетично месо от тек.

8 - Храни с мед

Какво е чудесен начин да вземете здравословна салатна съставка и да я направите нездравословна? Покрийте го в мед. Може да видите мед остъклени пилешко месо или шунка с шунка на някои салатни менюта, но по-често ще видите мед-crusted ядки.

Това са добри храни, за да се избегне, ако се опитвате да запазите приема на захар под контрол и да ограничите броя на калориите в вашата салата. Често ще видите орехи с мед или пюре от бадеми, добавени в салата от южен стил. Те добавят вкус към храната, но също така добавят ненужни калории.

Ако харесвате ядките на вашата салата, добавете малка порция бадеми или орехи. Все още ще получите вкуса и здравословните ползи, които ядките осигуряват, но без всички допълнителни калории и захар.

9 - Сирене

Сиренето не е непременно лошо допълнение към вашата салата. Популярен сорт на сирена, като чеддар, осигурява белтъчини и калций. Но тя също е източник на наситени мазнини. Така че, ако добавите сирене към салатата си, трябва да внимавате със сумата, която добавяте. И тъй като повечето от нас не са много добри при оценяването или измерването на размера на порциите, понякога е по-добре да пропуснете сиренето.

Ако добавите сирене към вашата салата, следвайте няколко указания. Първо, уверете се, че това е истинско сирене. Има няколко сирена "храни" на разположение в магазин за хранителни стоки, които предоставят сирене аромат (и всички мазнини), без да предостави никакви хранителни ползи. Второ, измервайте сиренето, преди да го добавите към вашата салата. Една порция сирене е само една унция. Използвайте цифрова скала, за да сте сигурни, че не добавяте повече от необходимото.

10 - Говеждо

Въпреки че говеждо месо може да бъде част от здравословна диета за отслабване , говеждото месо, което се добавя към много салати, често не е много постно. Тако салата, която поръчвате в ресторант за бързо хранене например, може да съдържа говеждо, което е много високо в наситени мазнини и калории.

Ако направите своя собствена салата и искате да добавите говеждо месо, опитайте да добавите чиста пържола на скара. Ако харесвате месния вкус на земята говеждо в салатата си, можете също да опитате да използвате чист зелен бизон или чиста земя пуйка.