30 Основни факти за диетата в Саут Бийч

Разберете дали популярният план за отслабване ще работи за вас

Диетата на South Beach е един от най-популярните планове за хранене в САЩ и в чужбина. Но това не означава, че програмата за отслабване е подходяща за всички. Преди да решите дали е най-добрият начин да отслабнете, сканирайте този списък с важни факти за диетата на South Beach, за да получите най-доброто решение.

30 факти от диетата на Саут Бийч

 1. Диетата на South Beach не е план за диета с ниски въглехидрати . Това не е задължително ниска гликемична диета, въпреки че много хора мислят, че и двете.
 1. Диетата на South Beach се основава на яденето на здравословни въглехидрати и добри мазнини, като същевременно елиминира по-малко здравословни храни .
 2. Повечето от South Dieters се приспособяват към плана доста бързо и много хора смятат, че са удовлетворени от новите възможности за храна.
 3. Това е напълно приемливо и препоръчваме в The South Beach Diet да яде разрешени храни, докато не бъдете напълно удовлетворени, вместо да се фокусирате единствено върху контрола на порциите .
 4. Първите две седмици от диетата "South Beach" се наричат Фаза 1 .
 5. Фаза 1 е най-строгата част от диетата на South Beach и предоставя най-малко допустими храни в сравнение с другите две фази.
 6. Целта на Фаза 1 на The South Beach Diet е да регулирате начина, по който вашето тяло реагира на захар и нишестета.
 7. Вие ще загубите най-много тегло по време на фаза 1. Много хора губят корема мазнини на South Beach Диета по това време.
 8. По време на Фаза 1 няма да ядете хляб, ориз, картофи или тестени изделия.
 9. Първите няколко дни от Фаза 1 са най-трудната част от тази диета.
 1. Печени стоки, сладкиши и плодове не са разрешени по време на Фаза 1.
 2. Може да се наложи да избягвате алкохола на диета на South Beach , особено по време на Фаза 1.
 3. През тези две седмици от The South Beach Diet ще ядете храни с високо съдържание на фибри , като зеленчуци и здравословни салати . Ще ядете също риба, месо, пиле, яйца, безмаслено кисело мляко, нискомаслено сирене и ядки.
 1. Диетата на South Beach препоръчва шест хранения всеки ден: три основни ястия, две леки закуски и един здравословен десерт.
 2. В книгата ще откриете редица рецепти, но не е нужно да готвите, за да следвате диетата на South Beach. Предварително опаковани храни се предлагат онлайн, ако станете член на програмата.
 3. Науката зад диетата на South Beach се основава на гликемичния индекс, който измерва как храната влияе на кръвната ви захар .
 4. Тъй като салатите и зеленчуците са естествено ниски по отношение на гликемичния индекс , можете да консумирате практически неограничени количества от тях.
 5. След фаза 1, апетита са склонни да отмине за бонбони, печени продукти и други рафинирани въглехидрати .
 6. В крайна сметка можете да ядете всичко, което искате, с умереност.
 7. Ако се чувствате гладни по време на Фаза 1, можете да увеличите количествата допустими храни, които ядете. Това е "вашата работа" да ядете, докато вече не сте гладни.
 8. Премахването на лошите въглехидрати от диетата ви е добър начин да придадете на кръвта си ново начало без нишестета и сладкиши, произвеждащи инсулин.
 9. Можете да задоволите вашия сладък зъб по плана. Има много здравословни храни, които са естествено сладки, като например тъмен шоколад и плодове.
 10. Има и други рецепти за редица фаза 1 десерти, включени във всяка от книгите на South Beach Diet и за членове онлайн.
 1. Затлъстелите индивиди могат да изберат да останат във фаза 1 на The South Beach Diet по-дълго от първоначалните две седмици.
 2. Повечето хора трябва да преминат към Фаза 2 след две седмици, за да предотвратят изгарянето на диети и умората.
 3. Фаза 2 на The South Beach Diet е много по-либерална от Фаза 1.
 4. Предварително забранени храни като пълнозърнести хляб, плодове и сладки картофи могат да се върнат към вашата диета малко по едно и също време, тъй като им е разрешено Фаза 2.
 5. Загубата на тегло ще се забави значително по време на Фаза 2.
 6. Фаза 3 е фазата на поддържане на диетата "South Beach". Можете да добавите всякакви храни, които желаете, към вашата диета в този момент, освен ако не откриете, че печелите тегло, когато ядете някои от тях.
 1. Можете да започнете Диета "Южен бряг" във Фаза 1 отново във всеки един момент, ако наддаването на тегло по време на Фаза 3.

Не забравяйте, че намирането на най-добрата диета за вас е за намиране на план за здравословно хранене, за който можете да се придържате за цял живот. По този начин паунда няма да се върне и ще можете да поддържате тялото, което сте работили усилено, за да постигнете. Разгледайте различните списъци с храни и рецепти за диетата South Beach, преди да започнете да сте сигурни, че смятате, че можете да приемете този план. След това, ако решите да отидете на тази диета, помолете за подкрепа, ако е необходимо, от приятели и семейство, за да останете в програмата и да получите резултатите, които заслужавате.