5 начина да се справим с желанието за храна

Апетита на храната. Ние всички ги получаваме и понякога им даваме. Тези опияняващи гладни угризения могат лесно да направят или да нарушат усилията Ви за отслабване. Значи е важно да знаете как да се справите с тях.

Защо получаваме глад за храна

Има някакви противоречия за това защо имаме глад. Някои експерти предполагат, че ужасните угризения са физиологични. Телата ни поглъщат определени хранителни вещества, когато искаме резултатът, който храната може да донесе.

Например, един бонбон осигурява захар. Или можем да пожелаем комфорт на храната като начин да повишим усещането за комфорт .

Съществуват и хормони, участващи в глада и апетита. Учените знаят, че лептин , грелин и други хормони в тялото ви могат да променят начина ни на глад. Изследователите се опитват да разберат как и дали могат да променят хормоните, за да помогнат на диетолозите да се справят с глад и глад.

Но други експерти казват, че апетита е просто функция на навика . Например, може да се наслаждаваме на храна, когато сме отегчени или когато търсим начин да избегнем работата, която трябва да направим.

Възможно е желанието за храна да се дължи на комбинация от физиологични и ситуационни фактори.

5 начина да се справим с желанието за храна

Познаването на причината за вашите желания може да ви помогне да успокоите желанието да ядете, когато сте на диета . Но има и други начини за управление на желанието за храна, за да отслабнете.