Защо губиш корема мазнини първо на South Beach Диета?

Отслабване и свиване на талията

Загубата на мазнини в корема е определено плюс за тези, които следват диета South Beach . След фаза 1 , ще откриете, че панталоните ви са доста по-разхлабени. Може да се наложи да вкарате колана си в джоб, да закопате панталоните йога, или дори да пазарувате за нови. Как може диета да доведе до загуба на тегло в определена област?

Технически, реакцията на тялото ви на диетата - а не на самата диета - води до намаляване на мастната тъкан, което също е известно с централна гъстота.

Много мотивиращо е да видите положителни промени в тялото си през първите седмици на диета. Този ранен успех в търсенето по-добре, както и виждането на мащаба на главата надолу може да ви държи вярна на указанията за диетата.

Как диетата на South Beach намалява коремната мазнина

Д-р Агатон обяснява механизма за намаляване на мазнините в диетата в книгата "South Beach Diet". Той казва, че храненето с високо съдържание на рафинирана захар и други "лоши" въглехидрати увеличава кръвната Ви захар, което води до по-високи нива на инсулина в тялото ви. Повишените нива на инсулина причиняват по-голямо отлагане на мазнините в корема, отколкото в други части на тялото.

Тъй като Диетата на South Beach е свързана с контролирането на нивата на инсулина чрез фокусиране върху "добри" въглехидрати и изгонване на лошите, промяната, изложена във Фаза 1, ще доведе до свиване на талията за тези, които се придържат към диетата.

Дали South Beach Diet наистина намалява корема мазнини?

Д-р Агатстън може да направи това твърдение, тъй като е подкрепил изследването, публикувано в Archives of Internal Medicine .

Неговото проучване сравняваше диетата на South Beach с препоръчаната за понижаване на холестерола, който не ограничаваше въглехидратите. Групата на South Beach Diet имаше значително понижение на съотношението между талията и тазобедрената става и подобрението на нивата на липидите в кръвта и почти два пъти по-голяма загуба на тегло, отколкото другата диета.

Това е много по-скоро валидиране на диета програма, която е типична за диета книга.

Архивите на вътрешната медицина публикуват сериозни медицински изследвания и са една от най-известните и уважавани медицински списания. Тя има строги указания в това, което ще публикува. Много малко други книги за диета могат да направят същите твърдения като диетата на South Beach. Те обикновено се уреждат за препоръки и най-вече за публикуване в по-малки списания, които имат по-малко строг процес на партньорска проверка.

Опасностите от централната гъстота

Това не само стимулира мотивацията ви в ранна диета, но и осигурява ползи за здравето: Установено е, че мастната тъкан причинява увеличен риск от сърдечни заболявания както при жените, така и при мъжете. Той се свързва с инсулинова резистентност и по-високи нива на възпаление. Изследванията показват, че високата висцерална мастна маса е свързана с повишен риск от преддиабет и диабет тип 2.

Източници:

> Агаторт, Артър, д-р. Диетата на South Beach: Вкусният, проектиран от лекар, безупречен план за бързо и здравословно отслабване, Griffin на Свети Мартин.

Aude YW, Agatston AS, Lopez-Jimenez F, Lieberman EH, Мари Алмон, Хансен М, Rojas G, Lamas GA, Henekens CH. "Националната програма за обучение по холестерол срещу диета, по-ниска в въглехидратите и по-висока в протеините и мононенаситените мазнини: рандомизирано проучване". Arch Intern Med . 2004 Oct 25; 164 (19): 2141-6.

Neeland IJ, Turer AT, Ayers CR, Powell-Wiley TM, Vega GL, Farzaneh-Far R, Grundy SM, Khera A, McGuire DK, de Lemos JA. "Дисфункционална гъстота и риск от преддиабет и диабет тип 2 при затлъстели възрастни". JAMA. 2012 Sep 19; 308 (11): 1150-9.