Хакове да седнете по-малко и да спасите живота си

Седенето е ново пушене. Дори и да упражнявате всеки ден, проучванията показват, че заседанието за дълги периоди ще увеличи рисковете от диабет тип 2, сърдечни заболявания, рак и ранна смърт.

Мнозина от нас живеят на бюрото или пред компютъра. В училище седнете, за да слушате лекции или да работите в проучвателни групи. У дома гледате видео, четете или играете игри, докато сте сядали дълго време.

Как можеш да се разделиш с дълги периоди на седене и да намалиш времето, което прекарваш цял ден? Изследванията показват, че трябва да се движите за две до пет минути поне на всеки час. Как можете да работите така в работния си ден или в дома?

1 - Вземи за обяд и кафе паузи

Източник на изображения / Гети изображения

Яденето на обяд на бюрото и прескачане на работните почивки биха могли да ви убият. Те добавят към седящото време, което увеличава вашите рискове за здравето. За да седите по-малко на работното място, накарайте себе си да се отдалечите от бюрото и да правите активни почивки по време на работния ден.

Разходете се по вашите почивки и на обяд

Направете 15-минутна разходка по почивката си: Превърнете времената на прекъсване в активно време, за да ставате не само да ставате и да се движите, но и да постигнете умерено-интензивна физическа активност. Правете това два пъти на ден и ще постигнете препоръката за минимална дневна физическа активност.

Вземете обиколка за обяд : Само ставането е добро, но можете да използвате обяда си за 30 минути пеша, както се препоръчва, за да постигнете ежедневни цели за физическа активност.

2 - Кратки идеи за прекъсване на дейността

Носете маратонки в офиса, за да сте по-активни. Jamie Grill / Снимки на Тетра / Гети изображения

Станете и се движете от една до пет минути на всеки половин час, за да прекъснете времето за седене и да намалите рисковете за здравето от заседанието.

Облечи за дейност

Добавете активност към вашата рутина

Време е да се преместим

Ако използвате монитор за приложение или дейност, за да ви сигнал да се движите , какво можете да направите, след като получите сигнала?

3 - Сигнали за неактивност

Марк Кацович / Moment Mobile / Гети изображения

Знаете ли колко дълго сте седнали? Лесно е да се хванат на работа или да гледате видеоклипове и да не осъзнавате, че сте седнали повече от час.

Тъй като се знае повече за здравните рискове, свързани със задържането на стаята, предупрежденията за неактивност се вграждат в монитори за дейността, интелигентни часовници и приложения . Предупредително съобщение, вибрираща аларма или звуков сигнал вероятно ще ви привлече вниманието и ще ви подкани да се изправите и да се движите.

Колко често трябва да прекъсвате сесията и колко време трябва да преместите, преди да се настаните отново?

Награди и награди

Мониторите за активност могат да Ви мотивират, като проследяват колко часа от деня, в който сте били активни за най-малко 250 стъпки или няколко минути, и ви дават трофеи или значки, за да сте активни повече от денонощието. Или те могат да ви засрамят с колко часа имате сигнал за неактивност (полярна).

4 - Използвайте бюро за бягащи пътеки

LifeSpan TR 1200-DT бягаща пътека. С любезното съдействие на Pricegrabber

Не седнете докато работите, поставете лаптопа си на бюрото за бягаща пътечка и ходете бавно, докато работите. Ако използвате таблет, най-вероятно го поставете на конзолата на повечето бягащи пътеки без промяна.

Производителите на бягащи пътеки произвеждат бягащи пътеки без стандартни конзоли, така че да можете да ги използвате с настолно бюро. Те също така правят всичко в едно бюро за бягащи пътеки.

Ако имате бягаща пътека, можете да създадете свое собствено бюро за бягаща пътека или да купите комплект, който да се побере над повечето бягащи пътеки.

Ключът към използването на бюрото за бягаща пътека, докато все още работите продуктивно, е да ходите бавно, на една миля на час или по-малко. Тази лека активност ще намали рисковете за здравето от заседване . Той също така ще изгори повече калории през целия ден. Проучванията са показали, че в течение на една година, използването на бюрото не може да ви помогне да загубите няколко килограма.

Можете също така да използвате неблагодарна, докато гледате видео или игри. Бавно ходене на удари за развлекателни дейности и работа.

5 - Седнете по-малко с помощта на бюронен цикъл

DeskCycle. Уенди Бъмгарднер © 2013

Ако не разполагате с място или пари за бюро за бягане, бюро за велосипеди, подкатегорийния циркулярен елиптичен педал машина е чудесна възможност да запазите мускулите си активни, докато работите на бюро.

Както при бягаща пътечка, може да сте в състояние да промените съществуващия стационарен велосипеден или велосипеден треньор, за да използвате таблет или лаптоп на рафт за велосипед, докато бавно колоездеш. FitDesk прави настолна приставка, подходяща за най-старите велосипеди.

Опитах два различни варианта. Безшумен DeskCycle е евтин и се побира под стандартно бюро. Можете да избирате напрежението към педала, докато работите. Не намирам никакво разсейване, докато работех на компютър или гледах видео у дома вечер.

Също така опитах и работното бюро на FitDesk . Това изисква повече място и седалката може да стане неудобна.

Колоезденето и педализацията използват главните мускулни групи в краката ви и логично те са леки и не седи.

Седално педализиращо проучване

Едно изследване е използвало подпиращо елиптично педално устройство за заседни, наднормено тегло и е сравнено с контролна група в същата компания. Водещ изследовател Lucas J. Carr, Ph.D. на Университета в Айова заяви: "Установихме, че онези, които педали повече, са по-склонни да реализират подобрения в теглото, общата маса на мазнините, покойния сърдечен ритъм и процента на телесните мазнини ."

Работниците педали средно по 50 минути по време на работния ден, обикновено в петминутни мачове. Устройството записва, че повечето от педалите са с интензивност на светлината, подобно на ходенето с леко темпо. Те изгарят средно 107 калории, което е еквивалентът на ходене над една километър или повече от два километра.

Те нямат проблеми с мускулна болка или с намаляване на производителността на труда. Имаха по-малко болни дни. В края на 16-седмичното проучване, по-голямата част от групата избраха да запазят педалното устройство, тъй като се радваха да го използват.

"Тъй като открихме, че повече педалинг е свързано с подобрения в няколко кардиометаболни биомаркера, ние вярваме, че този подход притежава потенциал за отрицание на отрицателните последици за здравето на заседанието в дадено лице, което използва устройството редовно. Повечето от участниците наистина се радват на устройството, предполагам, че все още не го използват днес ", каза Кар.

6 - Седнете по-малко с стоящ бюро

Използване на стоящо бюро. Герои Изображения / Гети

Как можете да седнете по-малко, когато работите на бюро? Използвайте стоящо бюро за някой или целия работен ден.

Можете да поставите бюро с фиксирана височина, което ще бъде на правилната височина за добра ергономичност. Може да искате да превърнете част от работното си място в стоящо бюро, като същевременно разполагате с бюро за сядане и редувайки се между тях.

Ако вие или вашият работодател искате да направите инвестицията, има много регулируеми бюра, които можете да повишите или намалите през целия ден. Седнете, когато искате, стойте, когато искате.

Докато има ползи за използването на стоящо бюро, изследването все още не казва дали е достатъчно просто да стоиш неподвижен, вместо да стоиш неподвижен. Възможно е да се предприеме по-голяма активност, за да се намалят рисковете за здравето на заседанието.

Ако не премахнете бюрото си за сядане, все още можете да си направите навици да се изправите по време на работния ден.

7 - Активно заседание

Използване на топка за упражнения като стол на бюрото. Дарън Роб / Stockbyte / Гети изображения

Разменете стола на бюрото си за нестабилна повърхност и можете да ангажирате повече от основните мускули и по-ниски мускули на тялото, докато сте седнали. Много служители в офиса правят това.

Проучването на здравните рискове от заседанието все още трябва да провери дали седите на нестабилна повърхност е по-добре. Повечето от проучванията просто не се свеждат до тази глоба от подробности относно това, което хората използват като стол.

Нестабилни опции за седене

Седенето на нестабилна повърхност може да не е много по-добро от обикновеното старо седене, е едно предложение да увеличите изгарянето без калций през целия ден.

8 - Активно преместване

Лиъм Норис / Култура / Гети изображения

Не пренебрегвайте времето, в което прекарвате пътуването в командировка като участък, където престоявате прекалено дълго и увеличавате рисковете за здравето си. Ако прекарате повече от 30 минути, докато седите по време на пътуването си, потърсете начини да разкъсате това време за сядане или да се уверите, че ще получите две до пет минути ходене преди и след това.

Преди вашето пътуване

По време на вашето пътуване

След вашето пътуване до работа

Пътуване до дома

Разходка или под наем до работа

Заменете изцяло седящия път с активно пътуване до пеша или на мотора.

Източници:

> Aviroop Biswas, бакалавър; Павел I. О, MD, MSc; Д-р Гай Е. Фоулкнер; Д-р Рави Р. Баджай; Майкъл А. Сребър, BSc; Марк С. Мичъл, MSc; и Дейвид А. Алтер, д-р Дейвид А. Алтер, д-р Дейвид А. Алтер, д-р Дейвид А. Алтер, д-р Дейвид Алтер, 123-132. Дой: 10.7326 / M14-1651.

> Bailey DP, Locke CD. "Разчупването на продължителното седене с леко интензивно ходене подобрява глюкозната постпрандиална, но разпадането на седене с изправяне не е така." J Sci Med Спорт . 2014 Mar 20. pii: S1440-2440 (14) 00051-6. doi: 10.1016 / j.jsams.2014.03.008. [Ебб пред печат]

> Дънстан Д., Кралуел Б., Ларсен Р., Хейли Г. Н., Керин Е., Хамилтън М.Т., Шоу Д.Е., Бертович Д., Зиммет П.З., Сьомга J, Оуен Н. "Разпадането на продължително седалище намалява постпрандиалната глюкоза и инсулиновите отговори". Диабетна грижа . 2012 Feb 28.

> Koepp GA, Manohar CU, McCrady-Spitzer SK, Бен-Нер А, Хаман DJ, Runge CF, Levine JA. "Бродиращи бюра: 1-годишно проспективно проучване." Затлъстяване (Сребърна пролет) 2013 Apr; 21 (4): 705-11. doi: 10.1002 / oby.20121.

> Larsen RN, Kingwell BA, Sethi P, Cerin E, Owen N, Dunstan DW. "Прекъсването на продължителното сядане намалява кръвното налягане в покой на възрастните хора с наднормено тегло." Nutr Metab Cardiovasc Dis. 2014 Sep; 24 (9): 976-82. doi: 10.1016 / j.numecd.2014.04.011. Epub 2014 2 май.

> Levine JA, Miller JM. "Енергийните разходи за използване на бюро за работа със затлъстяване" - Британски вестник на спортната медицина 2007; 000: 1-4. doi: 10.1136 / bjsm.2006.032755

> Лукас Дж. Кар, доктор, Кристоф Леонхард, Шарън Тъкър, Нейтън Фетке, Роберто Бензо, Фред Джер. "Общата здравна намеса на работниците увеличава активността на заселниците". Превантивна медицина . Публикувано онлайн август 07, 2015. DOI: http://dx.doi.org/10.1016/j.amepre.2015.06.022.

> Тошар СС, Биелко SL, Мадър К. Джонстън, Уолъс ДП. "Ефект на продължително седене и прекъсвания в седене на ендотелиална функция." Медицина и наука в спорта и физическото възпитание . 2014 август 18. [Ебб пред печат]