Xenical срещу alli: Кое е най-доброто за вас?

Ако се опитвате да отслабнете , може да помислите за хапче за диета като Xenical или alli. И двете средства за отслабване съдържат същото лекарство, наречено орлистат, но в различни количества. И така, откъде знаеш коя доза орлистат е най-добра?

Преди да вземете решение относно Xenical vs.allli, научете колкото можете за предимствата и недостатъците на всяко лекарство. След това не забравяйте да поговорите с лекаря си, преди да направите окончателен избор.

Какво представлява Xenical?

Xenical е дозата от 120 mg от орлистат. Xenical е одобрен от Администрацията по храните и лекарствата и е предназначен да бъде използван от лица с индекс на телесна маса (BMI) 30 или повече или BMI от 27, заедно със свързано с теглото състояние като диабет тип 2 или хипертония. Xenical може да се използва и за хора, които са загубили тегло и искат да предотвратят възвръщане на теглото .

Xenical е предназначен за употреба заедно с ниско съдържание на мазнини и нискокалорична диета. Този тип лекарство се нарича липазен инхибитор, защото помага на тялото ви да абсорбира по-малко мазнини от храната, която ядете. Неразпечатаната мазнина се отстранява от тялото в изпражненията. Тъй като това е лекарство, отпускано с рецепта, трябва да получите одобрение от Вашия лекар, преди да можете да го използвате.

Какво представлява Али?

alli хапчета за отслабване съдържат по-ниска доза орлистат (60 mg). Хапчетата се предлагат на борсата (OTC). Това означава, че не се нуждаете от рецепта, за да ги купите.

Но само защото продуктът е на разположение без рецепта, не означава, че трябва да го приемате, без да говорите с Вашия лекар. Някои хора трябва да избягват орлистат дори при по-ниската доза. Например, жените, които са бременни, тези бъбречни заболявания в крайна състояние (ESRD) или хронично бъбречно заболяване (CKD) не трябва да приемат всички.

Потребителите, които приемат сърдечния медикамент амиодарон, трябва да говорят с лекаря си преди да изберат alli.

alli е лесен за намиране в аптеките, магазините за лекарства и други места. По-ниската доза работи по същия начин, по който работи по-високата доза, така че dieters, които приемат alli, трябва да следват нискокалорична, нискомаслена диета и могат да получат същите нежелани реакции като пациентите, приемащи по-високата доза.

Xenical срещу alli: Странични ефекти

За повечето хора най-забележимата странична реакция на Xenical или alli е промяната в навиците на изпражненията и червата. Тъй като мазнините се отстраняват през изпражненията, движенията на червата могат да станат свободни и мазни. Ако ядете твърде много мазнини, докато приемате лекарството, нежеланите реакции могат да станат по-тежки и да попречат на типичните ежедневни дейности.

Тъй като съдържанието на мазнини е важно, диетолозите, които приемат лекарството, трябва да бъдат особено внимателни относно разпределянето на приема на мазнини и калории равномерно през целия ден. Нито една храна, която ядете, не трябва да съдържа повече от 30% от общите калории от мазнини. В допълнение, тъй като храните и абсорбцията на хранителни вещества се повлияват от това лекарство, FDA препоръчва на потребителите да приемат мултивитамини, докато приемат диета.

Xenical срещу alli: Разходи

Пакетът от 120 капсули с alli струва около 45-60 долара в местния магазин за наркотици.

Купоните за 10 щ.д. могат да бъдат достъпни чрез уеб сайта на alli. Ако решите да купите извънборсовото лекарство, не забравяйте да закупите от надежден доставчик. През 2014 г. имаше случаи на фалшифициране на продукта и хапчетата трябваше да бъдат изтеглени от пазара за кратък период от време.

30-часовото предписание на Xenical може да струва значително повече, вариращо от приблизително 170 долара. Пациентите обикновено са насочени да вземат едно хапче с всяко основно хранене, за да им помогнат да отслабнат. В някои случаи доставчиците на застраховки могат да плащат за лекарствата за отслабване, ако теглото ви е причина за свързано заболяване. Но всички политики се различават, така че не забравяйте да проверите със собствения си застрахователен оператор, за да разберете дали лекарството е покрито за вас.

Xenical срещу alli: Какъв е най-добрият избор за вас?

Орлистат се оказва ефективен при помагането на някои хора да отслабват и да ги държат настрана. Но трябва да се направят значителни промени в начина на живот или последствията могат да бъдат неудобни и неудобни. Помислете за промените, които сте готови да направите, преди да говорите с вашия доставчик на здравни услуги. След това обсъдете други потенциални странични ефекти и медицински съображения с Вашия лекар, преди да вземете окончателно решение.

Източници:

Medline Plus. Orlistat. Национални институти по здравеопазване. https://medlineplus.gov/druginfo/meds/a601244.html.

Kopelman Р, Groot Gde H, Rissanen A, Rossner S, Toubro S, Palmer R, Hallam R, Bryson А, Hickling RI. "Отслабване, редукция на HbA1c и толеративност на цетилистат в рандомизирано, плацебо контролирано проучване на фаза 2 при диабетици със затлъстяване: Сравнение с Orlistat (Xenical)" Затлъстяване януари 2010 г.

> Schroll JB, Penninga EI, Gøtzsche PC. Оценка на нежеланите събития в протоколите, докладите от клиничните изследвания и публикуваните документи за опитите на орлистат: Анализ на документа. PLOS Medicine.

(XENDOS) Проучване: Рандомизирано проучване на орлистат като допълнение към промените в начина на живот за профилактика на диабет тип 2 при пациенти със затлъстяване. " Диабетна грижа март 2004 г.