Могат ли бегачите да получат педикюри?

"Обучавам се за първия си маратон и имам много мазоли на краката ми. Добре ли е да получа педикюр?"

Грижата за краката ви е много важна, когато тренирате за маратон. Важно е да държите ноктите на краката малко, за да предотвратите появата на черни нокти на краката . Получаването на педикюр също може да бъде чудесен начин да се посрещнете след тежък, дългосрочен план или като награда за постигане на гол.

Така че, въпреки че ноктите за ноктите и боядисването на ноктите не са безопасни за маратонните бегачи, определено не бива да оставяте педикюриста да отстрани сгънатата, упоранена кожа с бръснач или шкурка. Замаяната кожа служи като блистер за защита на краката ви, така че ако бъде премахната, ще бъдете по-застрашени от поява на мехури.

Уверете се, че сте оставили педикюриста да знае, че сте бегач (ако краката ви са нещо като моето, тя ще може да каже веднага!), Затова знае, че е напуснала сам те. Вместо да махнете мазолите, помолете я да прекара известно време допълнително, като масажирате краката и телетата, които може да са стегнати и възпалени. Ще се почувствате чудесно!

Как да предотвратите блистери на краката си

Докато калуси могат да служат като защита срещу болезнени мехури, има и други мерки, които можете да предприемете, за да избегнете появата на мехури. Изпробвайте тези съвети: