Защо не губя тегло с бягане?

Много хора започват да работят, за да отслабнат, а това е интелигентна стратегия, която изгаря много калории (средно около 100 калории на миля). Също така е разумно да се предположи, че ще доведе до загуба на тегло.

Въпреки това, някои нови бегачи откриват, че те не губят тегло, някои дори наддават на тегло , или те губят няколко килограма и след това удари стена загуба на тегло . Какво става?

Няма прост отговор тук, защото може да има няколко фактора.

Твърде много калории

Първо, може да ядете повече калории, отколкото имате нужда. Дори ако тичате, ако не изгаряте повече калории, отколкото консумирате, няма да забележите разлика в скалата. Може да сте по-гладни, отколкото сте били, преди да започнете да бягате , а вие консумирате повече калории, отколкото осъзнавате. Опитайте се да разпространявате калориите си през целия ден в 5 или 6 малки ястия, така че да не получите гной и преяждане. И се уверете, че сте закуска на здравословни храни , а не нездравословна храна, която може да предизвика глад.

Трябва също така да наблюдавате течните калории. Въпреки че може да тичате много, не е нужно непрекъснато да пиете сладки спортни напитки. Въпреки че е важно да замените електролитите по време на дълги периоди на работа , това не е необходимо при по-кратки периоди на работа или когато не сте работили. Обикновената вода е добра, за да остане хидратирана.

Опитайте се също така да ограничите консумацията на плодови сокове, специализирани кафета и обикновена сода, тъй като те също добавят много калории към вашата диета, но не ви карат да се чувствате пълноценни.

Също така трябва да сте сигурни, че знаете точно колко калории имате нужда всеки ден, тъй като диетата на USDA за 2000 калории е само препоръка.

Използвайте калкулатор за ежедневни калории, за да определите колко калории действително се нуждаете всеки ден.

Мускулите са по-лоши от мазнините

Друго обяснение е, че изграждате повече мускулна маса, която е по-плътна от мазнините. Така че, макар да не губите тегло, процентът на телесните мазнини е намалял и сте по-тонизирани, отколкото преди. Опитайте се да обръщате внимание на това, как се чувствате като цяло, и да използвате измервания, различни от теглото - като изгубени инчове или как се подхождат дрехите ви - за отбелязване на напредъка ви.

Определете нуждите си от калории

Знаейки колко калории имате нужда, ще ви помогне да разберете колко трябва да създадете дефицит от 3,500 калории, който е равен на един килограм. Така че, ако работите 14 мили в седмицата, това означава, че изгаряте около 1400 калории на седмица чрез упражнения (ако приемете, че не правите друго упражнение). За да стигнете до дефицит от 3,500 калории, ще трябва да намалите 2100 калории на седмица или 300 калории на ден, за да губите половин килограм на седмица. Ако сте получавали препоръчителната си калоричност или дори отивате, това би обяснило защо не виждате загуба на тегло.

Добавете разстояние и интензивност

Вероятно ще имате по-голям успех, ако увеличите общия си седмичен пробег . Ако винаги вършите същото темпо, опитайте се да включите интервали от време в един ход.

Можете да започнете да добавяте скорост, като загрявате за една миля и след това се движите по-бързо (дишане тежко, но все още в контрол) за минута и след това се възстановява с леко темпо за минута. Продължете с този модел за две мили, след което се охлаждат за 5-10 минути. Когато това стане твърде лесно, винаги можете да увеличите времето на интервалите на скоростта си или вместо да повтаряте хълмовете .