Гръцка салата от кафяв ориз

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 200

Мазнини - 12 гр

Карби - 19гр

Протеин - 5g

Общо време 55 мин
Подгответе 15 минути , готвяйте 40 минути
Сервизи 10 (по 1 чаша всяка)

Летните зеленчуци и билки се комбинират прекрасно с кафявия ориз в това ястие. Използването само на зелените части от скалдите добавя вкусен алиев аромат, като запазва рецептата ниско в FODMAP; сервирайте остатъчните нарязани луковици отстрани отстрани, за да придружавате другари, които не следват ниска диета FODMAP.

Освен че е приятелски настроен към IBS, гръцката кафява оризова салата включва съставки като зехтин и орехи, за да угодят на вкусовете на средиземноморските ентусиасти. Тази зърнена салата може да се сервира като странично ястие в основното си ястие, а остатъците могат да заменят сандвичи в кутията за обяд!

Съставки

подготовка

  1. В средна тенджера, пригответе водата при висока температура. Разбъркайте в ориза, намалете топлината, покрийте и къпете, докато оризът не се разтопи и водата се абсорбира от 35 до 40 минути. Извадете от топлината и оставете ориза на пара още 5 минути с капака. След това свалете капака и оризът се оставя да се охлади, докато се приближи до стайната температура.
  2. Разбърква се в солта, черен пипер, лимонов сок, зехтин, билки, зелеви плодове, натрошени фета, чери домати, орехи и краставици. Сервирайте бързо или хладно, докато сте сервирали.

Варианти и замествания на съставките

Вместо чери домати и английска краставица може да се използва равно количество от всеки зеленчук с ниско съдържание на FODMAP.

Орехите могат да бъдат заменени с орехови или орехови ядки.

Други ниско-FODMAP зърна могат да се използват в тази рецепта вместо или в допълнение към ориза. Използвайте общо три чаши варен ориз, киноа, просо, елда или сорго.

Съвети за готвене и сервиране

Видът на кафявия ориз (късо зърно, дълги зърна и т.н.) определя времето за готвене и идеалното количество вода, което трябва да се използва. Използвайте предоставената информация за оризовия пакет, ако има такъв.