Невероятният пилатес реформатор

Какво представлява и как се използва

Вероятно няма по-известно парче пилатеско оборудване, отколкото реформаторът Пилатес - и по основателни причини. Реформаторът прави драматично впечатление, когато за пръв път виждате, и още по-драматична промяна в тялото си, когато го използвате.

Ще видите реформатори, подредени в студиата Пилатес, тъй като реформаторските класове обикновено са един от главните предлагани предложения.

Портативните реформатори също са популярни като уреди за домашно упражнение. Какво прави реформатора толкова специален? Първо, вижте какво е реформатор и как работи, а след това проучете ползите, които един реформатор може да има за вашето тяло.

Какво представлява реформаторът на Пилатес?

Реформаторът е изобретен от основателя на Пилатес Джоузеф Пилатес . Това е леглова рамка с плоска платформа, наречена карета, която се движи напред и назад върху колелата в рамката. Превозът е прикрепен към единия край на реформатора чрез набор от пружини. Пружините осигуряват избор на различни нива на съпротивление, тъй като каретата се избутва или издърпва по рамката. Карето има раменни блокове върху него, които държат практикуващите да се плъзгат от края на реформатора, докато бутат или издърпват каретата.

На пролетния край на реформатора има регулируем бар, наречен "стъпало". Лента може да се използва от краката или ръцете, когато практикуващият движи каретката.

Реформаторът също има дълги ремъци с дръжки върху тях, които са прикрепени към горния край на рамката. Те могат да бъдат издърпани с крака или ръце, за да се движат и каретата. Теглото и устойчивостта на пружините са това, което прави каретата повече или по-малко трудно да се движи. Частите на реформаторите са регулируеми за различни размери на тялото и различни нива на умения.

Как се използва реформатор

Голямо разнообразие от упражнения се извършват на реформатора, за да се насърчи продължителността, силата, гъвкавостта и баланса. Повечето упражнения за реформатор на Пилатес са свързани с натискане или издърпване на карета или задържане на количката стабилно по време на тренировка, тъй като тя е издърпана от пружините.

Едно от най-хубавите неща за реформатора е неговата гъвкавост. Упражненията могат да бъдат направени легнати, седнали, изправени, издърпвайки ремъка, натискайки крачето, кацнал върху краката, кацнал върху раменните блокове, с допълнително оборудване, с главата надолу, странично и с всякакви вариации. С други думи, реформаторът може да тренира много части и динамика на тялото по много различни начини само с едно относително елегантно оборудване.

Има много, много реформистки упражнения, включително тези за начинаещи и тези, които предизвикват най- напредналите практици . Например, има начинаещи Пилатес реформатор тренировки и междинни Пилатес реформатор гребане тренировка тренировка .

Ползите от упражненията на Пилатес Реформатор

Реформаторът предлага всички предимства на Пилатес, включително цялостна сила, гъвкавост, координация и баланс. Тези неща, от своя страна, водят до ежедневни подобрения като по-добра поза, грациозно и ефикасно движение и за много от тях облекчаване на болката, свързана с физически дисбаланси като болка в гърба .

Мускулите на Пилатес - мускулите на сърцето - са от първостепенно значение за изграждането на сила. Плоските коремчета, силните гръбчета, тонизираните хълбоци и твърдите бедра са всички резултати от този акцент. Друго оборудване и упражнения с пилатес мат правят това, но реформаторът създава уникална и разнообразна среда за упражнения.

Реформаторът е достатъчно голям, за да може да се движи в пълна гама, което е чудесно за увеличаване на гъвкавостта, докато се изгражда сила. Изглежда, че поканите дължината, която искате да създадете в тялото, и тя тренира тялото, за да поддържа тази дължина.

Притискането и издърпването с краката или ръцете срещу съпротивлението на пружините, каретата и телесното тегло обикновено са свързани със здравина.

Упражненията осигуряват достатъчно устойчивост и разнообразие на движенията, за да помогнат за изграждането на здрави кости . И има специална функция - ексцентрични мускулни контракции . Това е, когато един мускул удължава, тъй като той се противопоставя на сила. Настройката на реформатора за ексцентрично свиване е един от ключовете за постигането на дългите, силни мускули без насипно състояние, за които Пилатес е известен.

Нестабилността на подвижен вагон с пружини, поставени на различни нива на съпротивление, осигурява всички видове предизвикателства на стабилността, които развиват якостта на ядрото и насърчават по-доброто равновесие. Например, като по-малко от тялото на каретата е един от начините, по които пилатес упражненията стават по-трудни. Това означава, че практикуващият трябва да поддържа повече телесно тегло, а тялото и машината трябва да бъдат контролирани още повече от сърцевината. Парадоксално, когато пружините са в по-лека среда, някои упражнения са по-предизвикателни за ядрото, защото трябва да работят по-усилено, за да контролират и стабилизират движението. Колкото по-силно е сърцевината, толкова по-добре балансът, позата и цялостното благосъстояние.

Упражняването с реформатора е възможно за всеки, на всяко ниво на годност. Не е чудно, че пълното име на реформатора е универсалният реформатор.

Как да научите Pilates Reformer Упражнения

Най-добрият начин да научите реформатора на Пилатес е в клас или чрез частни инструкции. След като научите някои упражнения и започнете да разбирате основите на упражненията на Пилатес , може да има смисъл да купите реформатор на дома Пилатес. След като вземете курс с инструктор на живо, можете да проучите възможностите си за провеждане на онлайн курсове за реформатор на Пилатес .