3 начина Pilates прави ежедневието по-лесно

Когато говорим за ползите от Пилатес , понякога преодоляваме практическите ползи от това, че можем да се движим по-добре в ежедневието. Вместо това, пилатес страничните ефекти на плоския абс и по-дългия, по-слаб поглед в нашите културни отклонения и са първите споменати неща. Но Джоузеф Пилатес се интересуваше от създаването на система от упражнения, която да доведе до органи, които се движеха грациозно и ефикасно през целия живот, не само в студиото, на мат или в спортна обстановка.

Нека видим как Пилатес подобрява обичайните жизнени движения, правейки ги по-безопасни и по-балансирани и грациозни. Сравнявайки три примера, ходене, засилване и достигане и след това обръщане към три основи на движението на Пилатес, диференциация на бедрото, стабилност на рамената и стабилизирано завъртане, вие ще научите как Пилатес изгражда сила, гъвкавост и баланс в ежедневните движения.

Информираността е един от най-мощните инструменти, които можете да постигнете във всеки аспект от живота си, включително упражнения. Надявам се, че тези кратки примери ще повишат осведомеността ви за това как упражненията на Пилатес интегрират реалното движение и това ще доведе до много по-голямо преживяване на всички предимства на Пилатес.

1 - Разходете се и се изкачете с благодат и улеснение

Пилатес инструктор и автор Гари Калдерон. Маргарит Огъл

На фигури 1 и 2, нашият модел, Гари, няма добър, дълбок завой в хълбока, когато той отива да стъпи нагоре и напред. Тази липса на разграничение между таза и крака означава, че докато той движи крака си, той има по-малко стабилност и по-голяма компенсация чрез гръбнака и торса.

На фигура 1 целият десен шибан на Гари иска да продължи с крака. Можете също така да видите как това е изпратило тялото му малко равновесие, така че горната му част не е нарязана до мястото, където иска да отиде. Малкото преувеличение на това движение щеше да се върти в задната част на гърба му, докато дясната му бедра напредна напред.

На фигура 2, имаме класически ход на бедрото, за да получим достатъчно свободно пространство, за да засилим. Как мислите, че постоянното хип-туризъм се чувства към долната част на гърба? Не е добре. Какво ще кажете да се отклонявате настрани отстрани навсякъде, когато правите стъпка? Това се случва. Тези видове малки неща могат да се натрупват, за да бъдат големи раздразнения като болки в гърба .

Разгледайте снимката отдясно. Виждате ли колко добре е подреден Гари да стъпи напред и напред? Раменете му са квадратни. Хълбоците му са квадратни. Той е организиран по протежение на средната линия на тялото си, за да се движи напред, а не странично или усукано. Изглежда лесно и естествено.

Големият ключ към подобрената форма на Гари е, че той оставя крака си да излезе напред и коляното му се появява, без да се отразява на останалата част от тялото му. Той прави това, като държи дясната си хълбока надолу и вместо да върви на бедрото си, той докарва бедрото му, като позволява дълбоко гънка, където краката и таза му се срещат (за по-добър поглед към бедрената флексия, вижте пилатес коляното ) и огъване на коляното му. Можете ли да си представите как това може да се преведе от ходене до колоездене или скално катерене и извън него?

Примери за начинаещи Пилатес упражнения, които популяризират диференциацията на хип / крака - получаването на хубава флексия в тазобедрената става, като същевременно запазва стабилността на таза, включва гънки на коляното , стречинг на единия крак и ритник отпред и отзад .

2 - Баланс и постигане на основна подкрепа

Маргарит Огъл

О, шията ми. Ох, гърба ми. Не мога да повдигна нещо тежко от този рафт, защото рамото ми е изчезнало от сърцевината ми. Мисля, че може да падна.

Получавате картината: На фигура 1, Гари показва типично придвижване, нещо, което може да направите, за да получите елемент от рафта. Можете да видите, че ако той продължи по-нататък, той ще работи усилено, за да запази равновесието си, а врата му все още се смалява. Рамото на Гари се измъква от връзката му с торса си - и с всяка негова сила, той губи силата и стабилността, които идват през сърцевината. Ами ако елементът на рафта беше тежък? Би било трудно да се контролират и да се налагат неразумни, неефективни гирации, само за да се приведат в гръдния кош.

Сега вижте колко е свързан с ядрото Гари е снимката вдясно. Можете да видите, че раменният му пояс е все още интегриран с останалата част от тялото му и можете да усетите как той се протяга от стабилността на сърцевината си. Той лесно можеше да отиде по-далеч - дори можеше да се изправи на пръстите си и да не бъде твърде далеч от центъра, за да постигне нещо от последствията. Той щеше да се качи право нагоре и право надолу, без да му нарани врата или да загуби равновесието си в процеса.

В Пилатес започваме да работим със стабилност на раменете с фундаментални упражнения като рамото на ръцете и издърпайте и ангелските оръжия . След това преминаваме към предизвикателствата на силата и стабилността с много ръце, поддържани от дъски, и отгоре към по-големи предизвикателства.

3 - Завийте и завъртете безопасно

Защита на шията чрез разпределяне на усилията по гръбначния стълб. Маргарит Огъл

Това е любимият ми пример за това как полезно обучение по пилатес може да бъде в ежедневието. Погледнете какво има ограничен обхват на движение, който Гари има в двете снимки вляво. В долната снимка той се преструва, че шофира, защото това е едно от обичайните времена, през които всички ние трябва да можем да се обърнем напълно, без да накланяме тялото си или да не нараним врата си. В лявата версия торсът на Гари едва се завърта и врата му поема целия стрес. Някой друг може да има различна версия на това и да обръща всичко в друга част на гърба си.

Въпросът е да видим какво показва Гари вдясно: с гъвкав гръбнак и стабилност от таза , усилието на обрат може да бъде безопасно разпределено по гръбначния стълб. Погледнете колко по-скоро се превръща Гари, докато той удължава гръбначния стълб от стабилен таз, и го изтръгва с торса, гърдите и главата, които му придават удобен поглед.

Примерите за упражнения с пилатес, които преподават за обръщане от стабилен таз, включват гръдния кош с ротация , винт и обрат на гръбначния стълб .

Това в никакъв случай не е пълно преразглеждане на начина, по който упражненията на Пилатес се отнасят до хода на ежедневния живот, но достатъчно е да започнете сами да видите връзките. Докато напредвате с Пилатес, придобивайки сила и гъвкавост, няма да стигнете дотам да видите как тези връзки поддържат по-предизвикателни дейности като бягане, танци и спорт. Въпреки че разгледахме нещата на части и имахме конкретни примери за упражнения за всеки вид движение, не забравяйте, че Пилатес е цялостно упражнение. Тя е предназначена да създаде равномерно развитие на мускулите и лекота на движение в тялото. Научете повече за това какво означава да се оформите с Пилатес