Анатомията на класическия пилатес реформатор

Реформаторът е най-популярният пилатес апарат, проектиран от Джоузеф Пилатес . Състои се от карета, която се движи напред-назад по трасетата в рамката. Съпротивата е осигурена от телесното тегло на упражнения и от тайния сос Пилатес - набор от пружини, прикрепени към каретата и платформата.

Въпреки известното средновековно име, реформаторът Пилатес всъщност е невероятно елегантен апарат. Исторически бележка, г-н Пилатес предпочете термина "апарат" на машината. Апаратът Реформатор функционира главно като съпротивително устройство, което принуждава потребителя да работи точно в мрежата си. Това насърчава развитието на добро съответствие, ядрост и гъвкавост .

Има много стилове и производители на реформатори. Повечето реформатори са дърво или метал. Каресерът се задвижва от кожени ремъци в класически реформатор или въжета и ремъци в по-модерна. Някои реформатори почиват на пода, а някои имат крака. Докато новото разнообразие от реформатори има много промени в чертежите, изработени от Йосиф Пилатес, класическите производители все още се придържат към тези оригинални измервания и механизъм

1 - Спринцовките, стъпалата и скоростната система

edwardolive / Getty Images

Натискането на крачетата за краката или ръцете е като подвижна подложка за изтласкване на каретата. Височината на този крачол е регулируема. Класическите реформатори са нагоре или надолу. Други реформатори имат опции за височината на стъпалото, разчитайки на вдлъбнатини в рамката, които ви позволяват да правите корекции. Инструкторите ще ви помогнат да разберете коя височина е най-подходяща за вас въз основа на вашата височина, тегло и сила.

Пружините осигуряват съпротивление на реформатора. Останалата устойчивост се осигурява от собственото ви телесно тегло. Всяка пружина се захваща върху една пружина, позволяваща градирано съпротивление. Изключването на изворите ще увеличи или ще намали общото съпротивление. Също така има система за зъбни колела, която позволява да се променя разстоянието на пружинната греда от края на каретата. Това понякога се използва за коригиране на височината на човека. Регулирането на вашата предавка или разстоянието непременно ще регулира напрежението на пружините, така че внимавайте. Отново вашият учител ще предложи, ако е необходимо, промени в скоростта.

Класическите реформатори поддържат пролетното си напрежение еднакво, но други ревизирани реформатори могат да оцветяват колоните си и да променят напрежението. Вашият инструктор ще ви каже кои извори да използвате за всяко упражнение. От началото на студентите никога не се очаква да знаят колко извори да използват.

2 - Транспортът

skynesher / Гети изображения

Каретата е най-голямата повърхност на реформатора и парчето, на което най-вероятно ще лежите на вашето тяло. Превозът се премества от всяка част, която лежи върху него. Коленичи, легнали, стоящи или седнали, ви помагат да плъзнете каретата в рамката, докато дърпате ремъка или бутате стъпалото. Вагоните са тапицирани, за да осигурят удобна повърхност. По време на Джо Пилатес, вагоните бяха просто покрити с Naugahyde, но не подплатени.

3 - Глави за почивка и раменни блокове

aleo79 / Гети изображения

Много упражнения Пилатес Реформатор са направени легнати с главата на облегалката за глава. Опората за глава може да е надолу или повдигната. Всяко упражнение има предписано положение за облегалката на главата. Инструкторите често го коригират за вас или ще ви подскажат кога да го снижите или да го повдигнете.

Рамото от двете страни на облегалката за глава. Блоковете ви държат стабилни на Реформатора, докато натискате или дърпате каретата. Често раменете ви са срещу блоковете, но има и упражнения, които използват раменните блокове като подпори за краката, коленете или ръцете.

4 - Стъпките или въжетата

edwardolive / Getty Images

Ремъците са свързани с шайби в горния край на реформатора. Каишките имат дръжки на края, които можете да хванете, за да издърпате или натиснете каретката. Може също да бъдете помолени да завържете лентите през дръжките, за да работите с краката си в ремъка. Отново, основният принцип е, че ще се бутате или се дърпате на каретката срещу съпротивлението, осигурено от вашето собствено телесно тегло и пружини.

Разбирането на основната физика на Пилатес Реформатор ще ви помогне да извлечете повече от вашата тренировка. Бъдете запознати с терминологията, когато пристигнете в урока по Пилатес.