Съвет: Как да размерите упражнения топка

Упражняващите топки са забавен начин за тренировка. Те извеждат детето в нас и добавят основно предизвикателство за стабилност към почти всяко упражнение. Ето два бързи съвета, които да ви помогнат да се уверите, че размерът и твърдостта на вашата топка за упражнения ще осигурят оптимална тренировка.

1) Купи топката с правилния размер

Всъщност няма правила за размера на фитнес топката.

Имам колекция от фитнес топки от огромни до малки, но за повечето упражнения, вие ще искате да изберете размера на топка, която е пропорционална на вашата височина. Правилото на палеца е, че искате да можете да седнете на топката с краката си под ъгъл от 90 градуса или малко повече, но не по-малко.
Използвайте тези указания, когато купувате фитнес топка:

2) Не удряйте топката за упражнения по целия път нагоре

Отново няма правила. Ако искате да се въртите и рискувате да разкъсате врата си всеки път, когато правите упражнение, продължете и раздухвайте тази топка, докато тя е толкова стегната и кръгла, колкото може да се получи. Но за повечето упражнения, искате да дадете малко на повърхността на топката. Когато седнете на топката за упражнения, тялото ви трябва да създаде малко място.

Това осигурява по-голяма стабилност, но по-важното е, че ви позволява да седнете равномерно върху топката. Важно е да се упражнявате с добро привеждане в съответствие.

Прочетете повече как да купите и използвате упражняване топка за фитнес и Пилатес в моята статия, Пилатес и Фитнес топка .