Как да използвате пяна ролка за стречинг и масаж

Устройствата за пяна за тяло са оборудване, използвано първоначално в рехабилитационното обучение, което е преминало през упражнения като топки за стабилност и упражнения . Те са евтини, леки и разнообразни, което ги прави идеални за домашна тренировка или студио. Те са просто цилиндър от пяна с висока плътност. Упражняващите ролки могат да бъдат поставени за всякакви видове употреби, като например разтягане, самомасаж, поддръжка на тялото и упражнения за стабилност.

Stretch, упражнения и повече с ролковото тяло за пяна

Ролерите са онези бели цилиндри, които виждате натрупани в ъглите на студиата и гимнастическите центрове на Пилатес . Много инструктори от Пилатес включват в своите класове пясъчни валяци и това е идеален начин да получите идеи за тяхното използване. Но те канят експерименти и наистина не можете да направите грешка, ако не се опитате да стоите върху нея без нещо наблизо, за да улесните баланса си.

Масажен инструмент

Не обичате ли това, когато масажът всъщност стигне само до мястото, което трябва да освободите? Е, опитайте да завъртите мускула или областта върху пяната. Забележете, че казах "на ролката", а не "с ролката". Това означава, че всъщност слагате телесното си тегло на ролката и внимателно разтърсвате и размахвате пътя си, за да облекчите стреса.

Тяло част Prop

Опитайте се да го поставите под коленете, например. Легнете на гърба си в покой и нека пяната ролка поддържа леко огънатите колене. Тази позиция ще ви помогне да удължите и отпуснете гръбнака си.

Има много други начини да използвате пеновите валяци като подпори, но това е любимото ми. Други места, които може да видите, са пяна ролка, използвана като тяло, под бедрата или за поддържане на крайник.

Подкрепа за протегляне

Едно от много хубавите неща за използването на пяна ролка като подкрепа за разтягане е, че имате извита повърхност, върху която да работите.

Но не сте далеч от земята и шансовете за отклоняване са тънки (за разлика от упражнения топки), така че наистина можете да се отпуснете в своя участък. Можете да намерите много творчески начини да работите с опъване от пяната. Например: Седнете с крака направо и ролката под телето (не заключвайте коленете си). Накланянето напред над крака ще ви даде хубав допълнителен участък.

Упражнения за стабилност

Пилатес е известен с това, че се възползва от потенциала за укрепване на ядрото на нестабилна повърхност. Като човек се опитва да поддържа баланс, докато работи с нестабилна повърхност, всички дълбоки мускули на гърба и корема се набират, за да поддържат баланса. Инструкторите от Пилатес изобретяват много начини да подобрят мат упражненията и да наподобяват упражненията на оборудването с пяна ролки. Някои, които бихте могли да опитате, са упражнения като дъска или натискане, направени с вашите ръце върху пяната ролка, вместо на пода.

Купуване на пяна ролка

Ролковите валове за пяна се предлагат в различни дължини и диаметри. Най-популярният размер е 36 инча дължина и 6 инча в диаметър. Повечето от тях са изработени от пяна за пакетиране с висока плътност, която не се смазва под телесното тегло, макар че повърхността е достатъчно мека, за да бъде удобна, тъй като тя преобръща части от тялото.

С течение на времето пяните ролки имат склонност да "пробиват" и могат да се превърнат в буци или да се сринат по средата. Някои хора нямат нищо против този ефект в собствените си ролки - нещо като разбиване на обувките ви или перфектното си място на дивана - но не е толкова приятно да намерите ролка като тази в студио. Ако очаквате много по-тежко използване за пенообразуващата ви ролка, може да искате да инвестирате в малко по-скъпите ролки, произведени от затворена клетъчна пяна или пяна с висока плътност EVA.