Летни скуош и тиквички Хранителни факти

Калории в летните скуош и ползите от тях за здравето

Лято тиквички са членове на семейство тиквени, братовчеди на зимния скуош. Те идват в различни размери, форми и цветове и са с ниско съдържание на калории и въглехидрати.

Тиквички, жълти криволинеи и паттипани (миди) са типични сортове. Тиквичките също се наричат ​​мозък (зеленчуци или италиански мозък) и тиквички, в зависимост от това колко голям е зеленчукът и къде сте в света.

В Съединените щати, летен скуош е на разположение през цялата година.

Кюфтета Хранителни факти
Сервиращ размер 1 чаша сурово, нарязано (124 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 21
Калории от мазнини 2
Общо мазнини 0.2g 0%
Наситена мазнина 0 g 0%
Полиненаситена мазнина 0.1 g
Мононенаситена мазнина 0 g
Холестерол 0 mg 0%
Натриев 12 mg 1%
Калий 324.88 mg 9%
Въглехидрати 3.9g 1%
Диетични влакна 1.2 гр 5%
Захар 3.1g
Протеин 1.5 g
Витамин А 5% · Витамин С 35%
Калций 2% · Желязо 2%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Летен скуош, като тиквички, е не-скорбялен зеленчук с много ниско съдържание на калории и въглехидрати. Това е една от тези храни, които можете да ядете, без да се чувствате виновни, защото се вписва много добре на нисковъглехидратна и модифицирана въглехидратна диета. Една чаша сурова тиквица съдържа 21 калории, 3,9 грама въглехидрати и 1,2 грама фибри. Тиквичките имат малко по-ниско съдържание на калории (около 2 калории) и съдържанието на въглехидрати (около 1 грам по-малко) в сравнение с други сортове летни скуош.

Ползи за здравето на летните скуош

Летен скуош е много добър източник на витамин С, осигурявайки 32% от ежедневните Ви нужди в една суха чаша. Витамин С е водоразтворим витамин, който е важен за повишаване на имунитета, за възстановяване на клетките и за забавяне на процеса на стареене.

Летен скуош е добър източник на витамин В6, рибофлавин и манган.

Витамин В6 е важен за протеиновия метаболизъм. Рибофлавинът е важен за метаболизма на въглехидратите, протеините и мазнините. Манганът е минерал, който е важен в много метаболитни пътища, включително глюконеогенеза, която е производството на глюкоза от не-въглехидратни прекурсори, както и костите и образуването на хрущяли.

Летен скуош съдържа и сравнително количество каротеноиди, лутеин и зеаксантин, които могат да ни помогнат да ни предпазим от някои свързани с възрастта очни условия.

Често задавани въпроси за летните скуош

Можеш ли да ядеш кожата?

Да. Летен скуош съдържа тънка кожа, която може да се консумира. Всъщност яденето на кожата максимизира съдържанието на антиоксиданти. В допълнение, семената са годни за консумация. За да избегнете излишните пестициди, обмислете закупуването на органичен скуош

Можете ли да ядете сурова?

Да, напълно безопасно е да се яде сурово. Можете да го натопите в любимия си сос или да се насладите на кризата сама.

Събиране и съхранение на летни скуош

Когато купувате скуош, потърсете блестяща кожа, която не съдържа петна, синини, убождания и меки петна. Кожата трябва да е твърда на допир, особено на стъблото, и да се чувства тежка за техния размер.

Съхранявайте свежите скуош цели и непромити в херметически затворен съд в хладилника за около седмица.

Преди да я нарязвате, не забравяйте да измиете добре кожата със зеленчукова четка и студена вода.

За да замразите летния скуош, разперете го, разстилайте го върху лист за печене, облицован с пергамент, за да замръзнете и след това опаковайте в хладилна чанта. Замразените зеленчуци обикновено продължават около 1 година във фризера. Забележете, че замразеният скуош е много гъст и неговата структура обикновено работи добре само за приготвяне на супи.

Здравословни начини за подготовка на летни скуош

Летен скуош е красив, питателен и вкусен зеленчук, който добавя към всяко хранене. Тя има тънка кожа и мека, влажна плът, която се поддава добре на пара, печене, печене, печене и сотене.

Замразеният летен скуош съдържа гъста текстура и е полезно да се използва в супи. Настърганите тиквички се използват за производството на тиквички.

Играйте с формата на вашите squash - зарове, я юлиен, го нарязани на кубчета, или да получите фантазия и да направи тестени изделия. Летен скуош е фантастична опция за "паста" с ниско съдържание на въглехидрати. И накрая, използвайте остатъци, за да хвърляте салати, топ сандвичи или да добавите към вашето яйце.

Рецепти с летни скуош

Играйте с подправки и аромати, когато подготвяте скуош; опитайте пикантни, пикантни или прости.

> Източници:

> Институтът Линус Паулинг. Манган.

> Институтът Линус Паулинг. Рибофлавин.

> Институтът Линус Паулинг. B6.