Най-добрите упражнения за спортисти

Изградете по-добър корем с комбинация от упражнения

Атлетите се нуждаят от силна основна основа за мощни движения и специфичните упражнения за упражнения са само малка част от програмата. В действителност, най-добрите упражнения за спортисти са насочени към цялото ядро, от което коремните мускули са малка част. "Ядрото" се отнася до мускулатурата, която се движи от главата до таза и обвива от предната към задната част на тялото.

Друг лесен начин да разберете какво е включено в сърцевината е, че тя се състои от всеки мускул, който формира торса. И още по-опростено: сърцевината е всички мускули, с изключение на тези на крайниците.

Целта на силното и стабилно ядро ​​е да осигури солидна основа, от която да се инициират мощни движения. Всъщност всички физически движения започват от ядрото. Спортистът не може да се движи бързо, да хвърля топка или да се люлее клуб, ако ръцете и краката не разполагат със солидна основа за подкрепа, за да инициират движението. Така че ядрото е основната съставка за всички други основни атлетически движения.

Съвети за изграждане на ефективна Ab и Core тренировка

Извършвайте няколко (3-5) аб упражнения 3-5 пъти седмично. Започнете с упражнения и повторения, които са удобни за вашето фитнес ниво и докато подобрявате, увеличавайте броя на повторенията. Не е нужно да правите всички упражнения; просто изберете тези, които работят добре за вас и променят рутината си през месеците.

Ето някои от най- ефективните упражнения за укрепване и усилване на коремните мускули, както и за изграждане на стабилност на сърцевината. Ако търсите страхотна тренировка , комбинирайте следните упражнения, за да създадете балансирана тренировка.

Най-добрите упражнения за спортисти

 1. Dragon Flag Advanced Core Упражнение . Кредитиран на капитана на бойните изкуства, Брус Лий. Dragon Flag, е може би едно от най-напредналите упражнения за телесна маса, които можете да направите.
 1. Упражнение за циркулиране на велосипеда . Това ab упражняване обикновено се нарежда на върха на списъка на най-добрите упражнения Аб, ако правилно прави.
 2. Упражнение на стола на капитана . Друго голямо основно упражнение, но за това ще ви трябва оборудване (или творчество). Повечето фитнес зали имат машина за краката.
 3. Ab Crunch на упражняване Ball . Вероятно имате учебна топка у дома или в гаража, който събира прах. Това основно упражнение може да помогне за доброто му използване.
 4. Упражнение за мост на единия крак . Най-доброто неизвестно упражнение.
 5. Вертикален крак крак . Това може да е предизвикателство за долната част на гърба, ако не се прави правилно. Уверете се, че го правите, като имате инструктор, който да провери формуляра ви.
 6. Крач на дългата ръка . Друга версия на любимо упражнение, което почти всеки може да започне да прави.
 7. Обратното къркане . Удряйте краката, като торсът е стабилен.
 8. Упражнение с Планк (Hover) . Основно основно упражнение, което първоначално се наблюдава в часовете по йога.
 9. Традиционен (основен) коремен круп
 10. Кръстосан кронинг . Добър за облиците!
 11. Седни Широки обрати с медицински топки . Трудна, но ефективна.
 12. Облечи крона . Знаете това.
 13. Планк на баланс топка . Вземете основната дъска на ново ниво.
 14. Сменящи се Supermans . Не забравяйте да работите с задната верига.
 15. V-Sit Упражнение . Двойно!
 1. Облик Twist с медицински топка

Можете също така да следвате това: Quick Core Workout

Чрез комбиниране на някои от най-добрите основни упражнения, изпълнени един след друг, ще получите ефективна основна тренировка, която също е страхотна като част от вашите топли прозорци и охлаждане.

Имайте предвид, че самостоятелно упражняване на ab не е достатъчно за един спортист. Комбинирането на тези основни упражнения със спортно-специфичното обучение ще ви помогне да развиете издръжливост, умения и координация, за да превъзхождате спорта, като същевременно намалите умората и нараняванията.

И накрая, важно е да запомните, че изграждането и поддържането на голям ABS и силно ядро ​​отнема повече от тези упражнения сами.

Той също така се нуждае от правилното хранене и добре закръглената фитнес програма, която съчетава силата, баланса, издръжливостта и енергичните упражнения. Най-добрите тренировки са тези, които осигуряват добре закръглена рутинна тренировка, висококачествена диета и много почивка и възстановяване.