Когато трябва да извършите изолационни упражнения

Изолационните упражнения са движения, които включват само една съвместна или мускулна група. Това е в противовес на комбинираните упражнения , които са движения, които използват повече от една съвместна или мускулна група. Помислете за разширение на крака, където има само една съвместна работа. Това е изолиращо упражнение. Сега, помислете за клякам, където се огънете в бедрата, коленете и глезените и ще получите усещане за комбинирано упражнение.

Защо изолационните упражнения?

В по-голямата си част комбинираните упражнения почти винаги се препоръчват, защото те са функционални . В ежедневието една мускулна група не работи изолирано от други мускулни групи, тя работи заедно с останалата част от тялото. Мислете за отваряне на врата или за поставяне на нещо на висок рафт. Това включва цялото тяло, така че има смисъл да се тренира тялото по този начин. Има обаче обстоятелства, в които искате да се съсредоточите повече върху изолационните упражнения.

Примери за изолиране срещу комбинирани упражнения

Сравнете упражнението за изолиране за комбинирано упражнение за тази мускулна група:

Тренировки с комбинирани и изолиращи движения

Любим начин за комбиниране на комбинирани и изолационни упражнения е да групирате упражненията заедно. За всяка мускулна група изберете едно комбинирано упражнение, последвано от упражнение за изолиране. Това работи чудесно във формат на надпис .

Горните тренировки включват разнообразие от комбинирани и изолиращи упражнения, които да работят във всяка част на тялото по най-динамичен начин. Опитайте се да добавите и двете към тренировките си и да видите как другите упражнения се променят за вас. Може да откриете, че можете да вдигнете по-тежки, след като тези по-малки мускулни групи са по-силни.

> Източник:

> Американски съвет за упражнения. Ръководство за личен треньор ACE, 5-то издание . Сан Диего: Американски съвет за упражняване, 2014 г.