5 безопасни начини да се отървете от теглото на водата

Експертите разкриват различни методи за безопасно хвърляне на тегло

Ако се опитвате да отслабнете с диета и упражнения , ежедневните колебания на теглото по скалата могат да бъдат разочароващи. Може да е трудно да разберете дали вашата програма работи, когато скалата скача нагоре и надолу. Но тези дневни промени на теглото често се дължат на задържането на водата. Как да се отървем от теглото на водата? Медицински източници разкриват най-добрите методи, които да ви помогнат да постигнете целта си и да останете в безопасност.

Защо имам тегло вода?

Според д-р Катлийн Уайн теглото ви може да се колебае значително в течение на един ден. Д-р Уайн е сертифициран от борда ендокринолог, който практикува в Държавния университет в Охайо. Тя казва, че докато една промяна на теглото от 5 килограма е типична за повечето хора, броят им може да бъде много по-висок, ако имате наднормено тегло или затлъстяване. "В човек с индекс на телесна маса от 40, 50 или повече, може да има промяна на теглото от 20 килограма в течение на деня."

Защо се появяват тези ежедневни колебания на теглото? В много случаи причината е задържането на вода. Д-р Уайн казва, че храната, която ядете, може да доведе до промяна на теглото ви през деня. Според едно проучване, около 22% от нашия прием на вода идва от храна, въпреки че броят може да варира в зависимост от приема на плодове и зеленчуци. А увеличеният прием на въглехидрати може също да доведе до задържане на течности.

Д-р Уайн също обяснява, че солената чувствителност може да ви накара да спечелите тегло на водата. Тя казва, че ако сте устойчиви на инсулин, може да имате повече задържане на течности. Но всеки, който приема твърде много сол или който е много чувствителен към сол, може да се почувства подут и иска да загуби теглото си.

Билкови лечения, за да се отървете от теглото на водата

Тъй като задържането на вода е обща загриженост, ще видите много различни методи, рекламирани за загуба на теглото на водата. За съжаление, не всички от тях са безопасни и повечето от тях не са ефективни. Повечето лечения, за да се отървете от водата, имат "диуретични" свойства. Това означава, че те помагат на тялото ви да се отърве от излишната вода, като увеличи обема си на урина. Когато приемате диуретик, чувствате, че трябва да ходите по-често в банята.

Това са някои от най-популярните билкови лечения, които се рекламират, за да ви помогнат да загубите теглото на водата.

Също така е обичайно да видите диети, за да загубите теглото на водата, рекламирано по телевизията и онлайн. Много от диетите намаляват приема на въглехидрати , причинявайки временна загуба на теглото на водата, а някои диети могат да включват някои от изброените по-горе билкови терапии.

Диуретици (водни хапчета) за загуба на тегло

В допълнение към билковите терапии може да видите и лечения без рецепта (OTC), за да се отървете от теглото на водата. Тези продукти обикновено се намират в магазините за лекарства и аптеките и често съдържат 25-50 милиграма лекарство, наречено pamabrom. Но, според д-р Уайн, само защото тези хапчета без рецепта за вода са лесно достъпни, това не означава, че те са безопасни.

"Над бордовете диуретиците ще бъдат по-малко мощни и вероятно по-малко опасни от диуретиците, предписани от лекар, но все още има рискове", казва тя. "Нито един от тези не е преминал одобрението на FDA за безопасност или ефективност, защото те не са лекарства." Тя продължава да казва, че хапчетата с вода за извънборсови течности могат да имат краткосрочни или дългосрочни ефекти върху нивата на калий в тялото ви, но не знаем, защото продуктите не са преминали официалния процес на одобрение.

Други лекари и организации също са изразили опасения относно употребата на диуретици, за да загубят теглото на водата, тъй като тези хапчета често се използват зле за бърза загуба на тегло от спортисти и диети. В някои тежки случаи злоупотребата може да доведе до тежки наранявания или смърт.

Безопасни начини да се отървете от теглото на водата

Така че, ако повечето билкови лечения, за да се отървете от водата, не са ефективни и нерегламентираните хапчета за вода имат потенциал да причинят вреда, има ли някакъв сигурен начин да се отървете от водата? Има няколко метода, които могат да ви помогнат.

И накрая, важно е да говорите с Вашия лекар, ако редовно задържате вода. Вашият доставчик на здравни услуги може да определи дали състоянието е нормално или дали е индикатор за по-сериозно опасение за здравето. И бъдете сигурни, че ще кажете на Вашия лекар, ако използвате някакво лечение, за да се отървете от теглото на водата. Билкови добавки за намаляване на вода, хапчета за вода и дори някои храни могат да взаимодействат с лекарства и диуретици, които Вашият лекар предписва.

> Източници:

> За билки, ботаника и други продукти. https://www.mskcc.org/cancer-care/treatments/symptom-management/integrative-medicine/herbs.

> Бергер RE, Ганецки М. Допълнение с наднормено тегло за загуба на тегло с токсичност, която може да бъде неочаквано трудна за лечение. Вътрешна и спешна медицина . 2011; 7 (S2): 91-92. Дой: 10.1007 / s11739-011-0696-2.

> Оток. http://umm.edu/health/medical/altmed/condition/edema. 2013.

> Яневик-Ивановска Е, Стерьова М, Попеска Б. Нарастващи лекарства: нова реалност в спорта и истинско шоу за фармацевтите. http://eprints.ugd.edu.mk/11486/.

> Попкин БМ, Д'Анчи КЕ, Розенберг ИХ. Вода, хидратация и здраве. 68 (8). http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2908954/