Червена змия пипер Хранителни факти

Калории в Red Bell Peppers и техните ползи за здравето

Сладките пиперки, известни още като сладки пиперки, се предлагат в разнообразни цветове, включително зелен, червен, жълт, лилав, оранжев, бял и дори кафяв. Те са с формата на сърце и бокс, с къс зелен ствол и хрупкава плът.

Червените чушки са склонни да са най-сладките от купчината. Червените пиперки могат да се консумират сурово, да се използват като супи за сандвичи, потопени в хумус и други спредове или нарязани на салати.

Или можете да ги готвите, за да комплиментирате храната или да служите като база за хранене (както при пълнената чушка ).

Докато зелените сортове обикновено са на разположение през цялата година, червени пиперки обикновено се предлагат през лятото и есента.

Червена змия пипер Хранителни факти
Размер на сервиране 1 Сервиране, 1 чаша сурово, нарязано (149 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 46
Калории от мазнини 4
Общо мазнини 0.5g 0%
Полиненаситена мазнина 0.1 g
Натрий 6 mg 0%
Калий 314 mg 12%
Въглехидрати 3%
Диетични фибри 3.1г 12%
Захар 6г
Протеин 1.5 g
Витамин А 33% · Витамин С 253%
Калций 1% · Желязо 4%

* Въз основа на диета с 2000 калории

Червените пиперки осигуряват голям обем храна за малко калории и въглехидрати и почти никакви мазнини. Една чаша сурова чушка съдържа 46 калории, 9 грама въглехидрати и 3 грама влакно, което допринася за 12 процента от дневните нужди от влакна.

Ползи за здравето на червените пиперки

Червените пиперки са опаковани с хранителни вещества, включително витамин С (една порция осигурява поне два пъти дневно изискване), витамин А и витамин В6.

Витамин С , може би един от най-известните антиоксиданти, предлага разнообразни ползи за здравето, включително повишаване на имунитета, улесняване на ремонта на клетките, подпомагане производството на колаген (съединителната тъкан, която държи костите и мускулите заедно) и подпомагане на абсорбцията на желязо и фолиева киселина ,

Те са също много добър източник на витамин Е, витамин К, фолат, калий и манган.

Голяма червена пипета осигурява 1,3 милиграма манган, което допринася за 55 до 75% от ежедневните ви нужди. Това е важно, защото манганът може да помогне за предотвратяване на остеопорозата.

Червените пиперки също са богат източник на антиоксиданти, които могат да помогнат за предпазването на клетките от увреждане. Те включват каротеноиди като ликопен, бета-каротин , лутеин и зеаксантин. Показано е, че тези каротеноиди играят важна роля в здравето на очите. В допълнение, тези съединения могат да ни помогнат да ни предпазим от някои видове рак.

Често срещани въпроси за червените пиперки

Колко калории са в сладките пиперки?

Калориите ще зависят от обема ви, но най-общо казано, три мини пипер съдържат около 25 калории, 0 грама мазнини, 5 грама въглехидрати, 1 грам влакно, 1 грам захар и 1 грам протеин. Те могат да служат като голяма закуска или допълнение към храната. Яжте ги както са или ги изрежете и ги добавете към вашите яйца, салати или сандвичи.

Можете ли да ядете семената на чушки?

Можете да ядете семената, но повечето хора отрязват семената и сърцевината преди консумация, защото текстурата и вкусът не винаги са привлекателни. Обърнете внимание, че лют червен пипер извлича топлината от капсаицин, който се намира в ребрата на пипер. Ако искате да намалите топлината на пипер, внимателно отстранете ребрата и семената.

Събиране и съхранение на червени пиперки

Изберете пресни чушки, които са ярко оцветени и пурпурни с гладка, безупречна кожа. Колкото по-интензивен е цветът, толкова по-добре. Яркостта на цвета е индикатор за зрялост, вкус и висока концентрация на хранителни вещества. Избягвайте чушки, които имат меки петна, резки, бръчки или ями.

Вие също ще искате да търсите ярко зелено стъбло, което показва свежест.

Съхранявайте пиперки цели в хладилника. Те трябва да продължат около седмица по този начин. Веднъж измити и нарязани, те ще започнат да се влошават по-бързо и трябва да се използват в рамките на няколко дни.

Можете да ги замразите изцяло или да ги нарязвате и да ги поставите в херметически затворен контейнер.

Пиперите могат да бъдат закупени замразени, печени в кутии, или изсушени и смлени, както в черния пипер. Имайте предвид, че печените червени чушки могат да имат голямо количество натрий и мазнини (ако са в масло).

Здравословни начини за приготвяне на червени пиперки

Червените пиперки могат да се пълнят с боб и пълнозърнести храни, печени, на скара, соте, пюре за супи и сочета, или се използват в чил, сосове, сосове и подправки. Те могат също така да се консумират сурово и да се нанасят сандвичи, опаковани в салати или да се използват като крехко средство за спад.

Рецепти с червени пиперки

> Източници:

> Labensky, SR, Hause, АМ. На готвене: учебник на кулинарни основи. 3rd ed. Река Горд Садл, Ню Джърси: Зала Прентич, 2003: 621-623.