Кокосово масло, наситени мазнини и вашето здраве

Поставянето на тази популярна съставка в перспектива

Имайки предвид последната бараж на заглавията относно добавянето на кокосово масло към вашата диета за здравето (някои професионалисти, някои от тях), бихте могли да си представите, че средната консумация на кокосово масло в Съединените щати е равна на тази на млякото или сиренето. В действителност цифрите изглежда показват нещо друго.

Потреблението на кокаин на глава от населението в САЩ е около 1,5 паунда годишно (което включва петрол и всички други продукти).

Обратно, консумацията на сирене сред американците е около 35 паунда на година - повече от 20 пъти по-висока. Още по-впечатляващо е статистиката, че през 2014 г. в САЩ средната консумация на месо от животни (червено месо, домашни птици, миди и риба) е 181 паунда на гражданин или 100 пъти повече от кокосовото олио. И на всичкото отгоре, изядохме 239 паунда млечни продукти (без сирене) годишно на глава от населението или 150 пъти по-скромен кокос.

Защо е кокосово масло в новините?

Това е добър въпрос. Сюжетът главно произтича от документ, публикуван от Президентския съвет на Американската сърдечна асоциация, озаглавен "Диетични мазнини и сърдечно-съдови заболявания".

Панел от дузина известни и уважавани изследователи от Харвард, Туфс, Северозапад и други университети бе помолен да прегледа по-стари и скорошни изследвания за връзката между храни, по-високи в наситените мазнини, като месо, масло, сирене и млечни продукти. риск от сърдечни заболявания.

Като се има предвид новината, може би сте си помислили, че цялата асоциация на американската сърдечна асоциация е била тема на кокосово масло. В пресата не може да се чуе главозамайващ глас относно подробния анализ, който заключава, че най-важната препоръка е намаляването на храните, богати на наситени с животински мазнини, и замяната им с растителни заместители, особено що се отнася до избора на растително масло над маслото или свинската мас. ,

Медиите сякаш бяха на нула в един параграф, в който се казва, "защото кокосовото масло повишава LDL холестерола, причина за CVD и няма известни компенсиращи благоприятни ефекти, ние препоръчваме да не се използва кокосово масло".

Това беше - само 25 думи и четири научни препратки от хиляди думи, 25 страници и почти 200 препратки, включени в документа.

Кукувица за кокосово масло

По мое мнение, съветниците на AHA са отговорни за открояването на потенциалните рискове за здравето при добавяне на кокосово масло в диетата. Съставката е била съмнително препоръчана от много фитнес и консултанти по хранене и е събрала място в диетите на много хора, които всъщност не заслужават. Обаче, най-вероятно не трябва да ядете толкова много кокосово масло.

Изтъкването на това като проява на тази консултация премества вниманието от това, което наистина трябва да се съсредоточи върху подобряване на шансовете, че ще останете свободни от сърдечно-съдови заболявания. Ето някои коментари и заключения от доклада на AHA, които вероятно не сте чували във вечерния си доклад - информация, която е много по-важна от заглавията за кокосово масло.

Сиренето не е специален: Президентският съвет оценява ролята на сиренето, храна, наситена с животински наситени мазнини.

Предполага се, че тъй като сиренето се ферментира преди хранене, то не може да повлияе на риска от сърдечни заболявания, колкото и другите неферментирали млечни продукти. Заключението на изследователите? Няма данни за това.

Би било разумно да намалите или изрежете пълномаслените млечни продукти като стратегия за намаляване на хранителния прием на животински наситени мазнини. Има много вкусни сирена-подобни продукти, някои доста елегантни и имитиращи Brie, Camembert и други фаворити, направени от ядки и семена, налични в хранителни магазини и онлайн.

Гледайте приема на пълномаслено мляко и масло: Въпреки че вероятно не сте могли да кажете от заглавията, авторите са имали мнения, които са облагодетелствали намаляването или замяната на тези продукти, за да намалите приема на животински наситени мазнини.

Най-мощното изявление, което те включиха, се съсредоточи върху усилията през 70-те години във Финландия, които се стремяха да се справят с най-високия процент инфаркти в западния свят:

"Успешен национален здравен проект за намаляване на много високата смъртност от СНД (коронарна болест на сърцето), започнала през 1972 г., има като основна цел намаляването на високия прием на наситени мазнини. Проектът намали приема на високомаслено мляко и масло, което понижи серумния холестерол с 13% при мъжете и 18% при жените. До 1992 г. СПИН смъртността намалява с 55% при мъжете и 68% при жените. "

Това е важно послание за вашето здраве. Дългосрочното намаляване на риска от инфаркт и сърдечна смърт, което идва с размяна на масло и високомаслено мляко за алтернативи, по-ниски или без животински наситени мазнини, като бадемово мляко и растителни масла, също така благоприятства здравето на сърцето ви.

Не забравяйте за месото

Консумацията на месо не беше конкретно обсъждана подробно от AHA Advisory. Както може би сте наясно, животинските меса, червени и бели, независимо дали са преработени и необработени, имат големи количества наситени мазнини. Всъщност, четири от първите 10 източника на наситени мазнини в храната са месото, особено беконът и пилето. Ако искате да превърнете диетата си в по-здраво сърце, е препоръчително да намалите или елиминирате месото.

Ние знаем ключовите елементи на здравословното хранене на хората и те са очертани от Харвардското училище по обществено здраве, Истинската здравна инициатива и други. Важно е да обърнете внимание на надеждните заглавия, но бъдете сигурни, че ги поставяте в контекст и се концентрирате върху това, което е най-важно, когато става дума за запазване на вашето здраве.

Опитайте се да ядете по-малко месо, масло и сирене и намерете заместители като боб, растително масло, което се разпространява без транс-мазнини и сирена на базата на ядки. Добавете повече плодове и зеленчуци на всяко хранене и като закуски. И ако искате да използвате кокосово масло в главата си и сте свободни от сърдечни заболявания и захарен диабет, използвайте щипка (не паунд).