Как да направим медицинската топка Twist Crunch

Гръцката криза на лекарството е сравнително напреднало упражнение за коремните . Също така е известно като руски обрат и седнало наклон обрат. Това е вариация на страничната или усукваща криза, която е подобна на стандартна криза с рамене, повдигнати от земята и коремни кореми, с изключение на това, че завъртите тялото от едната страна, а другата - от редуващи се хрусками.

С гърлото на медицината с топка на въртене, държите медицинска топка в гърдите и докато вдигате, завъртате топката настрани и се върнете

Мускулите, работещи от медицинската топка Twist Crunch

Това упражнение е насочено към коремните мускули : ректус корем, вътрешни обвивки и външни обвивки. Тези мускули са в центъра и в страните на корема. Rectus abdominis ви позволява да се огънете в талията и да поддържате гръбнака, а наклонените наклони ви позволяват да се завъртите в кръста.

Как да се направи лекарство топка Twist Crunch

 1. Легнете на подложка или повърхност, подходяща за упражнения на пода.
 2. Изберете лека топка за медицина, за да можете да я завъртите на една страна и да се върнете в изходна позиция, но достатъчно тежка, за да ви накара да работите упорито. Започнете с по-лека топка и преминете към по-тежка топка, докато се чувствате уверени. Теглото на топката обикновено е между 6 и 12 паунда. Това упражнение може да се извършва с тежест на ръката или kettlebell, ако предпочитате тези на лекарска топка.
 1. Легнете на гърба с коленете си, наклонени на около 90 градуса, и на краката си на пода. Можете да държите краката направо, но поддържането на огънати колене дава повече стабилност.
 2. Дръжте медицинската топка в гърдите. Увийте коремните мускули.
 3. Вдигнете раменете така, както бихте направили за стандартна криза, и завъртете топката на едната страна по едно и също време. Върнете топката в гърдите, докато спускате раменете на пода. Може да се наложи да вдигнете раменете малко по-високо, отколкото бихте направили при стандартна подложка.
 1. Топката трябва да се върти по тялото до приблизително външната част на областта на бедрото / бедрото. Можете да промените тази позиция. Докато спускате раменете, върнете топката обратно в гръдния кош.
 2. Бъдете сигурни, че движението ви се върти в ребрата и талията с абсолютната работа и не се върти с раменете си.
 3. Изпълнете набор от 12 до 16 повторения.
 4. Научете повече за принципите за обучение по тегло и описание на упражненията, ако имате нужда от информация преди да опитате това упражнение.

Вариации

 1. Изпълнете упражнението докато лежите на тренажор за баланс на BOSU или диск за стабилност. Това ще добави нестабилност и повече предизвикателство към упражнението.
 2. Извършете въртенето с наведени колене, но подхванати от пода за по-трудно упражнение.

За коремните упражнения