Какво причинява коремната Ви мазнина?

Коремната мазнина е натрупването на коремна мазнина, което води до увеличаване на размера на талията. Коремната мастна тъкан е известна също като централна адипоза или абдоминално затлъстяване.

Бебешки мазнини факти

Коремната мазнина е проблем за повечето от нас. Много фактори могат да ви накарат да получите по-голяма midsection. Често полагаме повече коремни мазнини, когато станем на средна възраст, след бременност или когато ядем или пием твърде много.

Те не го наричат ​​бира за нищо! Но без значение каква е причината, издутият корем е нещо, което всички искаме да премахнем.

Причини

Една от най-честите причини за коремната мазнина е просто да яде твърде много и да се движи твърде малко. С течение на времето често ставаме по-заседнал. Ние прекарваме по-малко време в ходене, като поемаме стълбите и упражняваме. Когато ядем повече калории, отколкото изгаряме всеки ден, енергийният дисбаланс води до увеличаване на теглото . Но има и други причини за корема мазнини, също.

С напредването на възрастта ни метаболизмът естествено се забавя и общата телесна мазнина постепенно се увеличава. Жените са склонни да получат по-висок процент на мазнини от мъжете, тъй като те стареят. Разпределението на телесните мазнини се променя в менопаузата , което причинява повече мазнини, насочени към корема.

Наследствеността също може да бъде фактор. Може да сте генетично предразположени да наддавате в тежестта си повече, отколкото в други части на тялото си. Хормоните и хормоналните промени, както и стресът, също могат да засегнат натрупването на корема.

Как да се измери корема мазнини

Измерването на обиколката на талията е лесен начин да разберете дали носите прекалено много коремни мазнини. Жените с измерване на талията над 35 инча или мъжете с измерване на талията над 40 инча могат да имат по-висок риск от заболяване. Говорете с Вашия лекар за обиколката на талията и попитайте за съответните рискове при следващото ви назначаване.

Защо корема мазнините е проблем?

Ако носите твърде много мазнини около кръста, има по-голяма вероятност да развиете здравословни проблеми, отколкото ако носите мазнини главно в бедрата и бедрата си. Мазнините в корема могат значително да увеличат шансовете Ви за развитие на редица сериозни здравни проблеми, включително:

Разбирането на важността на корема мазнини и рисковете, свързани с по-големи midsection може да ви помогне да започнете програма, за да се отървете от корема мазнини.

Как да се отървете от корема мазнини

Има няколко различни начина да се отървете от корема мазнини. Започнете, като говорите с Вашия лекар, за да сте сигурни, че сте достатъчно здрави за упражнения. След това използвайте някоя от тези програми, за да намалите талията за по-добро здраве.

* Редактирано от Malia Frey, експерт за отслабване

> Източници

Центрове за контрол на заболяванията. Здравословно тегло: Оценка на Вашата ... / Обиколка на талията. 4 януари 2011 г.

Fahey, Thomas D. et al. Fit и добре за цял живот . 7-то издание. Columbus, OH: McGraw-Hill Publishing Company, 2007.

Национални институти по здравеопазване. Клинични насоки за идентифициране, оценка и лечение на наднормено тегло и затлъстяване при възрастни: Доклад за доказателствата . 1998; NIH Publication No. 98-4083.