Jawbone UP3 разширена активност и монитор за сън - преглед

Разширено проследяване на съня и упражнението

Функционалната лента на Jawbone UP3 добавя сензор за сърдечен ритъм и разширено проследяване на съня и активността към другите функции, които се намират на UP2. С тези допълнителни данни функцията на Smart Coach на приложението е още по-интелигентна, за да ви даде съвети за здравословен начин на живот. Прилагат ли тези добавени функции допълнителните разходи? Дали тя победи Fitbit ?

За кого е подходящо?

Ако искате да сте по-активни, да седнете по-малко , да следите упражненията автоматично, да спите по-добре , да ядете по-добре и да имате по-здравословен начин на живот, Jawbone UP3 е чудесен избор.

Трябва да използвате приложението UP с вашето Bluetooth-съвместимо мобилно устройство, тъй като няма собствен дисплей. Ако никога не проверявате приложението, няма да получите ползата от носенето на UP3.

Стилният, но прост дизайн означава, че няма бутони за натискане, няма начин да забравите да започнете и спрете да следите упражненията или съня. UP3 прави това за вас. Просто отворете приложението и ще видите всичките си данни, плюс съветите на Smart Coach, които внимателно ви пречат, предлагайки предложения за подобряване на здравословния Ви начин на живот.

Той не ви дава сърдечен ритъм на физическо натоварване, скорост и разстояние, базирани на GPS, или други функции, които може да искате за устройство за проследяване на тренировки. Това няма да замести вашият пулс.

По-добро ли е или по-лошо от Fitbit?

Jawbone UP3 побеждава повечето модели Fitbit, като вибриращ сигнал за неактивност, който ви напомня да се движите. Fitbit няма съобщенията на Smart Coach, които Ви дават добри съвети през целия ден. Сензорът за сърдечен ритъм UP3 не ви дава сърдечен ритъм като Fitbit Charge HR .

Той няма цифров дисплей, както правят повечето модели Fitbit.

UP3 сензор за сърдечен ритъм

Сензорите за биоимпеданс от вътрешната страна на групата ви наблюдават сърдечната честота, дишането и галваничната реакция на кожата. Точно преди да се събудите, той автоматично регистрира сърдечната честота на почивка . Промените в сърдечната честота на почивка могат да се проявят, ако сте уморени, дехидратирани или прекалено тренирани .

Интелигентният треньор в приложението UP използва сърдечната честота за почивка, за да ви даде съвети за достатъчно сън и активност. Можете да видите тенденцията на пулса ви по почивка по дни, седмици и месеци.

През целия ден сърдечните сензори регистрират пасивния ви пулс, когато не се движите. Можете да видите дневната графика и да видите върховете и долините в пасивния си сърдечен ритъм. Smart Coach използва това, за да ви даде съвети за упражнения, почивка, стрес, хидратация и диета.

Това, което не получавате, е сърдечната честота на упражненията. Въпреки че UP3 автоматично открива и следи упражненията, тя не чете или записва сърдечната честота по време на тренировка. Ако искате да се насочите към определена зона на сърдечен ритъм , ще трябва да използвате отделен пулсомер .

Тъй като Jawbone печели опит с данните от сензорите, те могат да добавят повече функционалност към данните и може да видите някои безпроблемни подобрения в това, което UP3 може да докладва за вашия сърдечен ритъм, сън, упражнения и др.

Какво не прави?

Носете го

UP3 се предлага в осем различни цвята. Каучуковата каишка TPU от медицински клас се захваща надеждно. Никога не съм го е изгубила през седмиците на износване. Трябва да го носите достатъчно плътно, така че сензорите на вътрешната лента винаги да са в контакт с кожата ви. Сензорите са покрити с неръждаема стомана, а корпусът е алуминий с по-малко от 5% никел. Трябва да го носите ден и нощ, за да се възползвате от автоматичното проследяване на съня. Той е устойчив на пръски, но не е водоустойчив, така че да го свалите за душ и т.н.

Мощност: Презареждайте на всеки 7 дни с помощта на потребителски магнитен USB кабел. Презареждането отнема само около час, въпреки че открих, че магнитният прикачен файл е малко труден, за да се получи правилно.

Данни: Автоматично синхронизиране чрез Bluetooth към мобилното приложение. Няма бутони за натискане, просто се случва.

Известия: Групата има три цветни LED точки: синьо за сън, оранжево за активност и бяло за известия.

Вибрационни сигнали: Можете да настроите сигнал за неактивност, така че групата да вибрира, когато сте неактивни за всеки период от време от 15 минути до два часа. Не се притеснявайте, няма да ви събужда през нощта, ще зададете часовете, през които е активен. Можете да зададете и други напомняния за вибрации, като например, когато достигнете важни събития по дейности, напомняния за пиене, ядене, приемане на медикаменти или лягане.

Jawbone UP App

Приложението UP за iOS или Android е еднакво за всички продукти на Jawbone UP и дори може да се използва самостоятелно без лента. Ако надстройвате до UP3, ще продължите със същия профил и не губите предишните си статистически данни. С допълнително проследяване на UP3 ще видите някои нови видове статистики в допълнение към тези, с които може би вече сте запознати.

Ежедневна активност: С първия екран имате незабавна обратна информация за съня и активността си, включително процента на целта за стъпка и целта за сън, както и пулса за почивка. Докоснете активността, за да видите стъпките, разстоянието, активното време, най-дългият активен период, най-дългия период на неактивност, общото изгаряне на калории, активното изгаряне на калории, изгарянето на калориите в почивка, сърдечната честота на паузата и графиката на пасивния сърдечен ритъм. Можете да преглеждате цялата си минала история по ден, седмица, месец и т.н.

Можете да зададете известие за прогрес, така че да бъдете предупредени, когато постигнете всеки 2000 стъпки или число между 1000 и 15 000, което може да ви напомня, че трябва да се движите повече. Също така можете да получите известие за обобщено движение, за да можете да знаете колко е оставено да направите преди края на деня.

Мониторинг за напреднали тренировки: Никога не губите ходене или тренировка, тъй като UP3 ги открива автоматично. След като приключите, приложението пита дали сте били активни през този период и да установите точно какво сте правили, така че може да го присвоите на правилната категория упражнения. Ще видите суми за продължителността на тренировката, интензивността, стъпките, темпото и изгорените калории. Можете да редактирате данните и лесно да ги споделяте в Twitter или Facebook и др.

Ако сте направили тренировка, която не е открита, можете да я добавите, за да получите кредит за калориите и активното време. Сензорите ще дадат добра оценка на интензивността на вашата тренировка, която просто се базира на скоростта, тъй като те усещат температурата на кожата, сърдечната честота и скоростта на дишане. По този начин ще знаете дали наистина сте правили упражнения с умерена интензивност или интензивен интензитет, както се препоръчва за здравето и фитнес.

Разширено проследяване на съня : Той знае кога спите. Докато другите UP ленти също откриват сън, UP3 проследява повече подробности. Той автоматично разпознава периодите на сън и графиката показва, когато сте били будни, в сън REM, лек сън и дълбок сън, с общото време за всеки през периода на сън. Той показва също общото време на сън, колко време ви е нужно да заспите и колко пъти сте се събудили през нощта. Ако не сте получили правилния период на сън, можете да редактирате времето за стартиране и спиране, след което ще покаже данните правилно. Можете да видите тенденциите си на сън през изминалата седмица.

Интелигентно коучиране : съобщенията на Smart Coach ви подтикват към цели, стрейтове, важни етапи, средни стойности и тенденции. Треньорът ще ви поощри да извършвате определени дейности, като напр. Тренировка или лягане по-рано. Той е много мотивационен и включва връзки към повече информация за различни аспекти на здравословния начин на живот.

Дневник на храненето и анализ на диетата : Можете да използвате приложението, за да проследявате какво ядете и да балансирате калориите в / изгорени калории. Има баркод скенер, списъци с храни, менюта на ресторанта, обичайни храни или можете да направите снимка на това, което ядете. Освен калории, тя също така проследява влакна, ненаситени мазнини, въглехидрати, протеини, захар, наситени мазнини, натрий, холестерол. Вижте цветоотбелязания си хранителен рейтинг, който има за цел да ви вдъхнови да направите най-добрия избор в това, което ядете. Можете също да регистрирате теглото си и настроението си. Приложението UP го прави страхотен крачкомер за dieters .

Социално споделяне с приложение

Smart Coach Ви насърчава да получите социални и да добавите приятели, да следите данните си заедно и да се ангажирате с приятелски дуели. Можете да определите точно какво се споделя. Приложението Jawbone App също ще споделя данни с много други популярни фитнес и здравни приложения, включително Apple Health.

Долен ред

Аз съм фен на намаляването на бездействието вибрационни сигнали, които получавате с UP2 и UP3. Трябва да ми напомня да се оттегля от компютъра и е страхотно да можете да персонализирате колко често получавате тези сигнали. Номерата на покой и пасивен сърдечен ритъм се използват най-вече от Smart Coach за препоръчване на почивка и упражнения. Намирам ги леко интересни, но не толкова, колкото и упражняване на сърдечната честота.

Предпочитам банда с цифров дисплей, вместо да се налага да отварям приложението, за да виждам номерата си, но персонализираните известия за броя на стъпките ви помагат да запазите това в предвид, вместо да го виждате невидимо в неотворена. Автоматичното разпознаване на сън и тренировка са чудесни функции, както скоро ще разберете, ако забравите да започнете и спрете това с други монитори за активност.

Съветите за Smart Coach са отличен начин да се вдигнете, за да подобрите навиците си за по-добра фитнес и здраве.

Още: Семейството на челюстите на трениращите за фитнес

Оповестяване: Прегледните проби са предоставени от производителя.