3-те най-добри съвета за отслабване

Не е нужно да четете хиляди ръководства за отслабване, за да намерите най-добрите съвети за отслабване. Най-умният съвет за диета се споделя от безброй регистрирани диетолози, лекари, фитнес инструктори и специалисти по хранене. В действителност, програми за отслабване, които са доказали, че работят, имат няколко общи неща. Ако можете да овладеете тези три основни принципа, вие ще сте на път да намалите теглото си.

Яжте правилното количество храна

Ако изберете най -добрата диета, повишаваща храните , но ядете твърде много от тях, вашият план за отслабване няма да работи. Всъщност често срещаната често срещана грешка на диетолозите е да преяждат органични храни и храни, които според тях са здрави. За съжаление дори някои диетични храни могат да бъдат лоши за отслабване .

За да отслабнете и да я задържите, трябва да научите как да ядете правилното количество храна . Например пилешката гърда е чудесно за вас, но не и ако ядете твърде много от нея. Бадемите? Да, те са здрави, но не и ако ядете повече, отколкото ви трябва. Имате ли ядене на здравословни закуски ? Те са по-добре за вашето тяло от нездравословна храна, но все пак те ще продължат да причиняват наддаване на тегло, ако консумирате твърде много от тях.

Придържайте се към тези размери на порциите, когато планирате хранене за отслабване :

Брой калории

Някои планове за загуба на тегло рекламират, че не е необходимо да се броят калории. Но долната линия е, че загубата на тегло се случва, когато създавате специфичен енергиен дефицит и трябва да преброите калориите, за да сте сигурни, че го достигате.

Правилното преброяване на калории може да изглежда като отнемащо време умение, но с наличието на мобилни приложения стана по-лесно за хората да следят какво ядат. Ако имате смартфон, броенето на калориите ще отнеме не повече от няколко секунди, а сумите ви се запазват, за да можете да ги прегледате по-късно.

След като започнете да преброявате калориите, ще научите колко калории ще консумирате в един типичен ден. Повечето хора могат да намалят дневния си прием с 500 калории на ден, за да видят загуба на тегло от половин килограм на седмица.

Преместете повече

Звучи очевидно, нали? Но това не означава непременно, че трябва да упражнявате. За някои хора упражненията действат срещу тях. Например, ако изпълните сутрешната тренировка сутрин и след това прекарате остатъка от деня върху дивана, най-вероятно ще свършите да изгаряте по-малко калории от движение, отколкото човек, който не упражнява и който прави част от упражняването дейност част от ежедневния им навик.

Термогенезата за не-упражняване на активност (NEAT) е терминът, използван от учените, за да опише калориите, изгорени от нетренировото ви движение. Независимо дали упражнявате или не, бъдете сигурни, че NEAT се увеличава всеки ден. Обмислете някои от тези дейности. Изгарянето на калории за всеки отделен артикул е малко, но ако участвате в някакво движение всеки час, вашият NEAT в края на деня ще бъде значителен.

Повечето хора ще постигнат някои резултати с тези три основни съвета за намаляване на теглото. Разбира се, има някои случаи, при които основни проблеми , като например медицинска диагноза, могат да направят загубата на тегло по-сложна. Но за повечето хора, загуба на тегло се свежда до едно просто уравнение: яжте по-малко, преместете повече.

Източници:

Джеймс Левин, Сара Й Шлеузнер и Майкъл Д. Йенсен. "Енергиен разход на неекскуритивна дейност". Американски вестник за клинично хранене. Vol. 72, No. 6, 1451-1454, December 2000.

Част от изкривяването. Пазете окото на размера на порцията, каква е разликата между порциите и сервизите?

Вероника Провенчър, Джанет Поливи, С. Питър Херман. "Възприемането на здравословното състояние на храната. Ако е здравословно, можете да ядете повече!". Апетит том 52, брой 2, април 2009 г., страници 340-344.