Изградете равновесие и сила с единия крак на крака

Преместването, което изгражда силата, силата и координацията

Добавянето на клека на единия край на вашата тренировъчна програма е един от най-добрите начини за развиване на сила, баланс и координация и намаляване на болката на коляното на бегача или синдрома на патело-феморната болка. Това упражнение ще развие стабилност и якост , както и предотвратяване на наранявания и подобряване на ефективността.

Еднократно клякам е това, което трябва да започнете бавно.

Може да откриете, че не можете да контролирате тялото си, глезена ви започва да се колебае, коляното ви се върти и горната част на тялото ви се размърда. Може да разберете, че балансът ви не е това, което си помислил. С течение на времето ще можете да направите един крак крак с грация и лекота.

Това е добре, ако се борите. Всъщност, много хора правят. Повечето хора се борят с един крак крак ... в началото. Ако това е така, започнете с балансиране на единия крак, докато не можете да стоите на един крак в продължение на 30 секунди. Като започнете с това упражнение, ще започнете да развивате по-малките стабилизиращи мускули . Ще установите, че балансът ви се подобрява значително с течение на времето.

Как да направите един крак Squat

Ако е възможно, изпълнете това упражнение пред огледалото, за да поддържате добра форма. С течение на времето ще можете да оставяте огледалото зад себе си.

  1. Застанете на единия крак с крака, насочен право напред и коляното леко наклонено. Дръжте тежестта си центрирана върху топката на крака.
  1. Дръжте горната част на тялото си изправена с глава обърната напред. Сложете таза под ръката си и я изтъркайте назад. Не обвивайте раменете си.
  2. Съхранявайте коляното центрирано върху топката на крака, спуснете се в клекнало положение. Започнете с плитки клякалки и работете по-близо до земята.
  3. Повторете три комплекта от 10 клека на всеки крак.

След като развиете своята сила, координация и баланс, не се колебайте да добавите ръчни тежести или да задържите лекарска топка, за да изградите допълнителна сила. С течение на времето, помислете дали да направите клякането на нестабилна или по-малка повърхност като мини батут или баланс.

Предимствата на правенето на кресла

Единственият клек за крака изглежда като основно упражнение, но това не е лесно. Той осигурява многобройни резултати и работи на цялото тяло, като използва само телесно тегло. Не е необходимо оборудване, което го прави като упражнение, което можете да правите по всяко време, навсякъде. Включването на клякам в тренировката ви ще задържа вашите квадрицепси, hamstrings и glutes силни. Това също е наистина ефективна основна тренировка, защото изисква толкова много по отношение на позата и подкрепата.

Правенето на един крак клякам, или някакъв клякам по този въпрос е ефективен начин да тон на краката и glutes, укрепване на мускулите на сърцето и увеличаване на гъвкавостта. Това е идеално упражнение за атлети от всички нива на спорт и умения, но това е особено полезно за състезателите. Еднократно клякало работи един и същи мускули, използвани за бягане: ханша, hamstrings, quadriceps, gluteus максимум и телета.