Топ 6 храни, подхранващи диета

Купете тези храни, за да ви помогне да отслабнете и да се почувствате по-млади в дните

Искате ли да започнете да започнете програмата си за отслабване? Има определени храни, които могат да ви помогнат да направите точно това. И това не са храни, които са скъпи или трудни за намиране. С едно бързо пътуване до магазин за хранителни стоки можете да купите всичко необходимо, за да направите положителни промени и да увеличите потенциала си за отслабване.

За да получите списък с най-добрите храни, които стимулират диетата, говорих с експерта по диетата Elisa Zied, MS

RD, CDN. Тя ми даде този списък с храни, които можете да използвате, за да започнете диетата си.

6 най-добри диети за увеличаване на храната

  1. Овес и овесена каша (неподсладено): Овесът е с високо съдържание на фибри и осигурява въглехидрати, които се разграждат бавно и постепенно се освобождават в кръвта, за да поддържат нивата на кръвната захар стабилни. Овес също така опакова в протеини, които заедно с влакна ви запълват и ви помагат да се чувствате доволни. Това може да попречи на преяждането. И накрая, овесът и овесените ядки имат високо съдържание на вода, така че може да допринесе за ежедневните ви нужди от течности и да ви поддържа хидратирана. Двойка овес и овесена каша с плодове като пресни плодове, неподсладени ябълки, ядки / семена или нискомаслено мляко.
  2. Цели зърна, зърнени култури с високо съдържание на фибри. Зърнените храни като натрошената пшеница са удобен начин да се получат фибри и малко протеини. Те също така са с ниско съдържание на натрий, за да предотвратят подуване, което може да дойде от консумирането на твърде много сол. Подобно на овесена каша, зърнените култури от пълнозърнести храни са страхотна "клъстерна храна". Клъстерните храни ви помагат да включите съставки като плодове, ядки, семена и нискомаслено мляко, за да увеличите нивата на полезни хранителни вещества.
  1. Ядки. Ядките са не само вкусни, но също така се сдвояват добре с овесена каша или цели зърнени храни и можете да ги поръсите със салати или варени зеленчуци . Те са натоварени със здравословни мазнини (предимно мононенаситени и полиненаситени), както и с основни протеини и фибри, които ви помагат да ви запълнят. В по- младата следваща седмица ще намерите списък на хранителните вещества в няколко вида ядки. Бадемите, например, са добър източник на рибофлавин, мед и фосфор. И вие ще получите много витамин Е и магнезий, когато консумирате лешници.
  1. Яйца . Яйцата са чудесен източник на висококачествени протеини и сърдечно-здрави мононенаситени и полиненаситени мазнини . Яденето на яйца също е свързано с намален прием на калории, защото те ви запълват и задоволяват. Това може да се случи поради протеина, който те съдържат, но ако можете да поддържате приемлив калориен прием , той може да ви предпази от наддаване на тегло, докато сте на възраст.
  2. Кръстосани зеленчуци . Вегетарианците като брюкселско зеле, броколи, зеле, карфиол са с много ниско съдържание на калории и са опаковани с вода, за да ви поддържат хидратирани. Съдържанието на влакна също ви помага да се задържите пълноценно. Въпреки, че всички зеленчуци осигуряват хранителни вещества и полезни вещества, кръстоцветните зеленчуци се открояват поради техните антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Някои проучвания предполагат, че те могат да защитят сърцето и да имат противоракови свойства. Яденето на зеленчуци като брюкселско зеле в началото на храненето е чудесен начин да се напълни и може да остави място за по-високи калорични продукти, които искате да ограничите - включително десерт.
  3. Малини . Тези ярки червени плодове са гъвкави и заредени с хранителни вещества. Една чаша е отличен източник на фибри, витамин С и манган. Малините също са добър източник на витамин К и селен. Малините, както и другите плодове и зеленчуци, са с високо съдържание на вода, така че храненето им може да ви помогне да останете хидратирани. Те се сдвояват добре с нискомаслено кисело мляко, работят добре върху зърнени култури от цялото зърно или овесени ядки, смесват се добре в гладка и могат да се ядат и да се насладят на соло.

Вижте колко от тези храни можете да хвърлите в каручката си на следващото ви здравословно пазаруване . Дори ако тези храни не са познати, опитайте ги. Имате нужда от подготовка? Вземи копие от книгата на Елиза, по- младата следваща седмица. Това е пълен с рецепти, хранене планове и други съвети за по-добре изглеждащи и се чувстват страхотно за тялото си.